thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Çanakkale Kuraklık Tehdidi Kıskancında..
Tarih: 06-10-2023 07:17:18 Güncelleme: 06-10-2023 07:19:18 + -


Çanakkale Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısında gündeme gelen konulardan bir tanesi de kuraklık sorunuydu. Bu yıl kuraklık nedeniyle tarımsal sulamaya az su ayrılmasına rağmen Atikhisar Barahında su seviyesinin yüzde 35’e kadar gerilediğini açıklayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Temennimiz bol kar ve yağmurun yağması” dedi.


Çanakkale Kuraklık Tehdidi Kıskancında..

Çanakkale Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı ilginç anlara sahne olarak başladı. Meclis üyelerinin oturacağı koltuklara toplantı öncesi Türk Bayrakları dağıtılması dikkat çekti. Meclis toplantısında gündemi değerlendiren Çanakkale Başkan Ülgür Gökhan, iki polisin yaralandığı İçişleri Bakanlığı'na düzenlenen bombalı saldırıyı kınayarak başları. Gökhan gerçekleşen terör saldırısını kınayarak “1 Ekim pazar sabahı kötü bir haberle uyandık, bakanlığa bombalı saldırının yapıldığını öğrendik. İyi tarafı can kaybı olmaması, teröristler öldü ama, onu saymıyorum, onlardan kurtulmuş olduk. Terörle toplumu tedirgin etmeye çalışan herkesi lanetliyorum. Terör korkak ve alçakların başvurduğu, masum insanları hedefleyen bir olay, son bulmasını diliyorum” dedi. Saldırının ardından İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ı aradığını belirten Gökhan, “Geçmiş olsun dileklerimi ilettim” ifadelerini kullandı. Çanakkale’de AK Parti bürosuna yapılan saldırıyı da kınayan Başkan Ülgür Gökhan, “Bu kentte olması beni üzüyor, görmezden gelinemez” dedi.

 

“ESNAF BİR KENTİN GÜVENCESİDİR”

5-7 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Esnaf İndirim Günleri’nin başlamasını da değerlendiren Ülgür Gökhan, “Vatandaşın bütçesine uygun alışveriş yapacağı, esnafın bol satış yapacağı günler bu günler. Esnaf olmazsa olmazımız, esnaf bir kentin güvencesi, emniyet sibobudur. Evimizin anahtarını emanet ettiğimiz kişiler esnaflardır, ortak yaşamı sembolize eden en önemli unsurlardır” diye konuştu.

“50 BİN ÖĞRENCİ GELDİ.. BU ÖĞRENCİLER TÜKETİCİ..”

Çanakkale de ciddi bir barınma sorunu yaşayan öğrenciler aynı zamanda hayat pahalılığından da ciddi bir şekilde etkileniyorlar. Üniversitenin açılması ile Çanakkale’ye 50 bin öğrenci geldiğine dikkat çeken Ülgür Gökhan; “Yeni eğitim ve öğretim yılına başladık, sağlıklı ve başarılı bir dönem diliyoruz. Kentimize gelen merkezde 33 bin öğrenci, ilçelerle birlikte 50 bine yakın öğrenci var. Bu çok önemli sayı, bu öğrenciler tüketici. Onlara sahip çıkmalıyız, bu ekonomik şartlarda nasıl olur bilemiyorum ama çocuklara neler yapmalıyız diye düşünüyorum” dedi.

 

KAR VE YAĞMUR YAĞMAZSA..

Çanakkale’nin son yıllarda yaşadığı en büyük sorunlardan bir tanesi de kuraklık sorunu. Bu yaz da yaşanan kuraklık sorununa dikkat çeken Ülgür Gökhan, Atikhisar Barajı’nda doluluk oranının yüzde 35 oranında olduğunu belirterek, “Yeterince yağış olmazsa ve oranı yüzde 95’lere çıkaramazsak sıkıntı yaşarız, temennimiz kar ve yağmurun yağması. Şu an itibari ile çok büyük risk görünmüyor ama sarıya yakın renk var, yeterli yağış alamazsak yüze 90’lara ulaştıramazsak, sulamada sıkıntı olur, bildiğiniz gibi bu sene sulu tarıma izin verilmedi, kısıtlı sulama yapıldı, seneye 2 yıllık stok olması lazım, yoksa sulama olmaz, temennimiz bol kar ve yağmurun yağması” dedi.




Bu haber 1420 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI