thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Ortalığı Karıştıran Anket!
Tarih: 10-12-2023 07:56:31 Güncelleme: 10-12-2023 09:36:31 + -


CHP’de anket krizi yaşanıyor. İki gündür vatandaşları telefonla arayan bir anket şirketi CHP’den sadece iki adayı sorması tepki çekti.


Ortalığı Karıştıran Anket!

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde CHP’den Çanakkale Belediye Başkanlığı aday adaylığı için Muharrem Erkek, Mehmet Öngen, İrfan Mutluay ve Erdal Gezen başvuru yapmışlardı. İki gündür bir anket firması tarafından vatandaşlar aranarak CHP’den Belediye Başkan adaylarının isimleri verilerek hangisine oy verecekleri soruları yöneltiliyor.

 

İKİ ADAY SORULUYOR.. ANKETİ YAPTIRAN KİM?

CHP’den dört aday olmasına rağmen ankette sadece İrfan Mutluay ve Muharrem Erkek yönünde vatandaşların o tercihleri bulunması istenmesi tepkiyle karşılandı. Anketi yaptıran kişi yada kurumun da bilinmemesi tepkileri daha da arttırdı.

 

ÖNGEN “PARTİMİZE GÜVENİ ZEDELİYOR”

Yapılan ankette sadece iki adayın isminin geçmesine CHP’nin bir diğer adayı Mehmet Öngen tepki gösterdi. Ankette sorulan iki ismin CHP’ye olan güveni zedelediğine dikkat çeken Öngen; “Benim ve diğer aday adayı Erdal Gezen’in isimleri sorulmayarak bizler yok sayılıyoruz. Bu; siyasi etik kurallarına aykırı bir davranış olup, partimize zarar veriyor. Cumhuriyet Halk Partimize güveni zedeliyor. Yapmayın. Bu tür yanlış yollara sağmayın. Bırakın değerli kamuoyu ve kıymetli üyelerimiz, özgürce kentlerinin balkan adayını belirlesinler” ifadelerini kullandı.

 

MUTLUAY; “SEÇMEN TERCİH VE İRADELERİNE SAYGISIZLIK”

Yaptırılan ankette adı geçen İrfan Mutluay da yayınladığı açıklama ile ankette diğer iki aday adayının isimlerinin sorulmamasına tepki gösterdi. Mutluay yaptığı açıklamada; “Dün itibariyle, AKSOY araştırma şirketi tarafından, Genel Merkezimizce yaptırılmadığını düşündüğüm bir anket çalışmasının başlatıldığı, “CHP’nin İl Belediye Başkanı kim olmalı?” sorusunun aranan kişilere yöneltildiği ve şahsımla birlikte partimizden bir başka aday adayının seçenek olarak sunulduğu, diğer 2 aday adayı partilimizin ise ankette seçenekler arasında yer almadığı görülmektedir. Her ne kadar anket çalışmasında adım yer almış olsa da, birlikte yarıştığımız diğer 2 aday adayı partilimizin sorulan sorularda seçenekler arasında yer almamış olması, öncelikle demokrasi anlayışımla örtüşmediği gibi, CHP’li 2 aday adayına, CHP üyelerine ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İl Belediye Başkanlığı için oy kullanacak seçmenlerin tercihlerine ve iradelerine saygısızlık olduğunu düşünmekteyim. Ayrıca yapılan ankette bir sonraki dönemde aday olmayacağını açıklayan İl Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’a yönelik sorulara yer verilmesi ise anketin gerçekçi bir araştırmadan uzak, yönlendirici bir amaç taşıdığı algısını oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

 




Bu haber 3076 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI