thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Şehit Piyade Onbaşı Fatih Duru Parkı Açıldı

Tarih: 04-06-2016 06:19:00 Güncelleme: 04-06-2016 06:55:00 + -


6 Eylül 2015 tarihinde Hakkâri’nin Dağlıca İlçesinde teröristlerin hain saldırısı sonucu hayatını kaybeden Şehit Piyade Onbaşı Fatih Duru’nun adının verildiği Barbaros Mahallesi Osman Hamdibey Caddesi ile Gülbahar Sokak’a cepheli parkın açılışı gerçekleşti.


Şehit Piyade Onbaşı Fatih Duru Parkı Açıldı

Parkın açılışına Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale Eski Milletvekili ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, CHP İl Başkanı Nejat Önder,  CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Neşe Aksoy, Belediye Meclis Üyeleri, Şehit Piyade Onbaşı Fatih Duru’nun annesi Azime Duru ve aile yakınları başta olmak üzere davetliler katıldı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, parkın açılışında yaptığı konuşmada Fatih Duru’nun aslen Ezineli olduğunu, ancak hem ailesinin Çanakkale’de ikamet etmesinden hem de Şehit Duru’nun adını Çanakkale’de de yaşatma doğrultusunda Belediye Meclis kararıyla adının parka verildiğini kaydetti. Şehit annesi Azime Duru tarafından çeşmesi de yaptırılan park alanının tüm şehitleri anımsatacağını kaydeden Başkan Gökhan, şehit Fatih Duru’nun dualarla anılacağını kaydetti. Başkan Gökhan, “Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne zarar vermek isteyenler, geçmişte olduğu gibi bugün de saldırmaktadırlar. Fatih’imizden sonra onlarca şehidimiz oldu. Bu acıların bitmesi lazım, bu ülkeye barış gelmesi lazım. Bunun için çaba göstermemiz lazım. Acımızı içimize bastırarak, barış demekten geri adım atmamaya ant içtik. Acıları tadacağımıza, mutlulukları tatmanın mücadelesini yapmamız lazım” diye konuştu.

Şehit annesi Azime Duru da, parkın yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak, “Bu parkı benim oğlum için aklına getirenler ve duygulananlar sağ olsunlar. Fatih’im ölmedi; Onu ve bizi düşünenler sağ olsunlar” dedi. Konuşmanın sonunda Başkan Gökhan, anne Azime Duru’ya çiçek de takdim ederken, tören okunan dualarla son buldu.

 




Bu haber 13684 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI