thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Bigaspor’da “Tertemiz” Sayfa Açılıyor

Tarih: 11-08-2023 08:39:41 Güncelleme: 11-08-2023 08:41:41 + -


Bigaspor’da bir süredir devam eden arayışlar ve çözüm çabası, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan'ın katkısıyla sonuç buldu. Geçtiğimiz aylarda birkaç kez istişare toplantıları yapılırken, dün gerçekleştirilen Bigaspor olağanüstü kongresi bir çalıştay havasında tamamlandı. Seçim sonucunda Okan Hasan Ergüven başkanlığındaki yeni yönetim oybirliğiyle göreve geldi.


Bigaspor’da “Tertemiz” Sayfa Açılıyor

Bigaspor’da bir süredir devam eden arayışlar ve çözüm çabası, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan'ın katkısıyla sonuç buldu. Geçtiğimiz aylarda birkaç kez istişare toplantıları yapılırken, dün gerçekleştirilen Bigaspor olağanüstü kongresi bir çalıştay havasında tamamlandı. Seçim sonucunda Okan Hasan Ergüven başkanlığındaki yeni yönetim oybirliğiyle göreve geldi.

 

Kongrede Divan Kurulu Başkanı Altan Özmucur olurken, üyelerden Soner Karabulut ve Mehmet Yılmaz da divan kurulunda görev aldılar. Divan Kurulu Başkanı Altan Özmucur, Bigaspor için yapılan toplantılar ve ortaya atılan çözüm önerileriyle ilgili süreci kongre üyelerine özetledi.

 

Kongrede konuşan Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Bigaspor için verdikleri tüm sözleri tutacaklarını, Bigaspor için tertemiz bir sayfa açtıklarını dile getirdi. Toplantıya Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Bigaspor Başkanı İbrahim Küçük, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Biga'daki kurum müdürleri, Afacanlar Taraftar Grubu temsilcileri ve Bigaspor kongre üyeleri katıldılar. Faaliyet raporu, gelir gider raporları, denetim kurulu raporu ve önümüzdeki 1 yılın gelir gider bütçesi okundu ve üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.

 

BÜTÇE 1 MİLYON 585 BİN LİRA OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Bigaspor 2022-2023 sezonunda reklam geliri 200 bin lira, bağışlar ve diğer gelirler 715 bin lira, aidat gelirleri 10 bin lira, yönetim kurulundan 372 bin 278 lira, ürün satışı 15 bin lira, takvim geliri 50 bin lira, kombine kart geliri 80 bin lira, kira geliri 143 bin 500 lira olmak üzere toplam 1 milyon 585 bin 778 lira gelir elde etti. Giderler ise futbolcu giderleri 900 bin lira, personel ve antrenör giderleri 290 bin 778 lira, altyapı harcamaları 75 bin lira, genel giderler 320 bin lira olmak üzere toplam 1 milyon 585 bin 778 lira olarak gerçekleşti.

"MÜCADELE ETTİK, BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRDİK"

Yönetimin ibrasının ardından konuşan Bigaspor Başkanı İbrahim Küçük, kongre üyelerine teşekkür ederken, yeni yönetime de başarılar diledi. Sezon başında Bigaspor için hedefler belirlediklerini ve o hedeflere ulaşabildikleri için mutlu olduklarını dile getiren Küçük; "Benim mavi beyaz sevdam çocukluk yıllarıma dayanıyor. Futbolculuk, antrenörlük ve yönetim kurulu başkanlığı yaparak kulübümüzün her kademesinde hizmet etme şerefine sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Sezon başında göreve geldiğimizde yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte bir hayalin peşinden gittik. Bigasporumuz ile birlikte bir hayal kurduk. Hayallerimizi hedeflerimiz haline getirdik. Burada karşınızda konuşurken, hayallerimizi hedeflere dönüştürme aşamasında birlikte görev aldığım tüm arkadaşlarım, teknik heyetimize, futbolcularımıza çok teşekkür ediyorum. Ben kendi adıma gururlu, huzurlu ve mutluyum. Bizim için bu süreç, karanlıktan aydınlığa açılan bir adım oldu. Güzel işler yapmak için yola çıktık. Bigasporumuza doğru hedefler belirlediğimize inanıyorum. Ben Bigasporumuzun siyasi kariyer basamağı değil, amatör sporcuların yetiştiği, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak mutlu bireyler haline getirildiği bir okul olduğunu düşünüyorum. Bizden sonra göreve gelecek arkadaşlara da hem profesyonel spor adamı, hem kulüp başkanı, hem de bir Bigalı olarak bu yöndeki hedeflerle hareket etme tavsiyesinde bulunarak başarılar diliyorum. Yola çıkarken benim bir hayalim var demiştim. O hayali, yönetici arkadaşlarımla birlikte gerçekleştirdiğime, o hayale giden yolda gerekli mücadeleleri sonuna kadar verebildiğimize inanıyorum. Umut ediyorum ki, Bigasporumuz profesyonel liglerde Bigamızı temsil edecek bir düzeye zamanla gelecektir. Altyapıdan gelen sporcular başta olmak üzere Bigalı kardeşlerimiz bu başarıları bizlere kazandıracaktır. Bizler büyük Bigaspor camiası olarak bu kulübü asla yalnız bırakmayız. Üzerimize düşen görevleri her zaman, hangi kademede olursa olsun kabul ederiz. Bigaspor’a geçmişten günümüze hizmet eden herkese, benimle birlikte yola çıkan yöneticilerimize, teknik direktörümüz başta olmak üzere tüm teknik heyete, futbolcularımıza, personelimize, tribünlerde bizi yalnız bırakmayan büyük Bigaspor taraftarı Afacanlara teşekkür ederim. Bigaspor kulübüne maddi ve manevi destek olan tüm kurum ve kuruluşlara, Bigaspor üyelerine teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek arkadaşlara başarılar dilerim" şeklinde konuştu.

RESMİ BORÇLAR ÖDENDİ, SPOR ÇALIŞTAYI YAPILACAK

Kulübün resmi kurumlara olan borçlarının ödendiğini ifade eden Divan Başkanı Altan Özmucur, aynı zamanda süreçle ilgili de kongre üyelerini bilgilendirdi. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Biga TSO Başkanı Şadan Doğan’ın öncülüğünde eski kulüp başkanları ve yöneticiler başta olmak üzere bir toplantı yapıldığını ve kulüp için neler yapılabileceğinin tartışıldığını ifade etti. Önümüzdeki günlerde Biga’nın spor camiasını bir araya geleceği bir toplantı planlanıyor. Bigaspor için düzenli gelir getirici projeler üzerinde çalışıldığını ifade etti.

 

"NE SÖZ VERDİYSEK YAPACAĞIZ"

Bigaspor'un 3'üncü Lig'de oynaması gerektiğini söyleyen ve kongre günü itibariyle Bigaspor için tertemiz bir sayfa açtıklarını dile getiren Biga TSO Başkanı Şadan Doğan; "23 Haziran’da müsaade istemiştim. 49’uncu gün bugün. Ben burada başta Serkan Özkan ile oturduk. Çok iyi hesaplar yaptık. Kaptanlar Un’a çok teşekkür ederim. Fatih Karan destek oldu. Semih sağ olsun, müdürlük yaptı. İbrahim başkanla da geldi, görüştük. Çok teşekkür ediyorum. Okan kardeşime de ayrı teşekkür ediyorum. Elini taşın altına koydu. Bu süreç kolay değil. Biz istişare toplantısı yaptık. Konu Biga olunca her şey biter. Kendi içimizde görüştük. Bigaspor ekonomik anlamda ihtiyacı var. Burada hepimize çok büyük görev düşüyor. Biz bütün gelir ve giderleri hesapladık. Bunun altından kalkacak gücümüz var. Tek sıkıntımız yönetimin oluşmasıydı. Biz kesinlikle yönetime karışmayacağız. Biz finansmana katkı sağlayacağız. Biz kapı kapı gezeceğiz. Biz yönetimi kapı kapı gezdirmek istemiyoruz. Bigaspor’un hakkı bu lig değil. Ya bir alt ligde amatör olacak, ya da bir üst lige çıkacak. BAL çözüm değil. Çok büyük masraf bu lig. Sürekli konuşmamız lazım. Doğru yer 3’üncü Lig. Bu sene olmazsa gelecek yıl olur. Gelirleri arttırmamız lazım. Yeni üye yapmamız lazım. Ne kadar çok üye olursa o kadar iyi olur. Yönetime de teşekkür ederim. Okan kardeşime de teşekkür ederim. Hepsi fedakarlık yaptılar. Yapacak işimiz çok. Burada her şeyimizi sıfırdan kuracağız. Bütün desteğimizi vereceğiz. İşletmeci arkadaşlarımıza da teşekkür ederim. Temiz bir sayfa açıyoruz bu akşam. Hep beraber bu lokale sahip çıkacağız. 2-3 yıl sonra burada listelerin yarışacağı bir duruma getirmemiz lazım. Burada belediye başkanı, ticaret sanayi odası başkanı kim olursa olsun, Bigaspor ile ilgilenmek zorunda. Bizden sonra gelecekler de bunu yapmak zorunda. Diğer odalarımız da buraya sahip çıkmak zorunda. Bigaspor yalnızca bu şekilde kendine gelebilir. Burada herkes olmak zorunda. Yapılması gereken her şeyi yapacağız. Ne söz verdiysek yapacağız. Yeni yönetime başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

"ONLARIN SORUNU, BİZİM SORUNUMUZ"

Bigaspor'a ve Biga'nın spor kulüplerine destek olduklarını söyleyen Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise; "Bu görevler fedakarlık isteyen, sorumluluk gerektiren görevler. Son süreçte Bigaspor ile ilgili toplantılar yapıldı. Katılan, fikir üreten herkese ayrıca teşekkür ediyorum. Yaşadığımız süreç ortada. Kulüplerin başarıya ulaşması, faaliyetlerini sürdürebilmesi için en önemli şey maddiyat. Sonra da güçlü ve çalışan bir yönetim. Yeniden uyanış, yeniden dirilik anlamında Bigaspor’a hayırlı olmasını diliyorum. Bigaspor, Biga’nın spor kulübü. Bigaspor hepimizin. Bu anlayışla ben tüm hemşehrilerimizin maddi anlamda da katkıda bulunacaklarına inanıyorum. U12-U13 yaş gruplarımız il düzeyine şampiyon oldular. Bigaspor ve diğer kulüplerimizin de gençlerimize sahip çıktığını, bu tür başarılarla görüyoruz. Yeni yönetime başarılar diliyorum. Kongreden sonra yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyorum. Onların sorunu, bizim sorunumuz. Her zaman destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI

Konuşmaların ardından tüzük değişikliği yapıldı. Bigaspor Kulübü Derneği, İçişlerine Bakanlığı’na bağlı bir dernekten, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı bir kulüp haline getirildi. Üyelikler tüzük değişikliği sonrası güncellenecek. Olağan genel kurul 2 yılda bir mayıs ayında yapılacak. Bu yönetim 1 yıllık görev süresi olacak. Üyelik giriş aidatı 500 lira ve yıllık aidat 500 lira olarak belirlendi. Yönetim kurulu 9 asil ve 9 yedekten oluşacak. Denetim kurulu 3 asil, 3 yedek üyeden oluşacak. İstişare Kurulu oluşturulacak.

 

TAHMİNİ BÜTÇE 3 MİLYON 775 BİN LİRA

Bigaspor kulübünün 9 Ağustos 2023-30 Mayıs 2024 dönemi tahmini bütçesi oybirliğiyle belirlendi. Kira geliri 700 bin lira, reklam ve bağış geliri 1 milyon lira, yönetim kurulu bağış geliri 500 bin lira, aidat geliri 75 bin lira, diğer gelirler 1 milyon 500 bin lira olmak üzere toplam 3 milyon 775 bin lira gelire karşılık; genel giderler 500 bin lira, personel giderleri 750 bin lira, vergi ödemeleri 50 bin lira, sosyal güvenlik ve stopaj ödemeleri 25 bin lira, futbolcu giderleri 2 milyon lira, futbol altyapısı için 500 bin lira olmak üzere toplam 3 milyon 775 bin lira gider bütçesi belirlendi.

 

ERGÜVEN OYBİRLİĞİYLE SEÇİLDİ

Oybirliğiyle göreve gelen Hasan Okan Ergüven kongrede üyelere teşekkür etti. Ergüven konuşmasında; "12 yaşında girdim. 41 sene oldu. Mavi beyazda hedef hep vardır. Hedefimiz hep yukarı. Ben tüm Biga halkının buraya gelmesini istiyorum. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Yapılan kongrede oluşan Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Okan Erguven, Serhat Köstek, İlker Kılıç, Semih Turan, Serdinc Gündüz, Müfit Yardımcı, İsmail Hakkı Turkbay, Volkan Emran, Emin Eren.

 

Yedek Yönetim Kurulunda ise; Altan Özmucur, Şadan Doğan, Fatih Karan, Erol Şener, Tevfik Başarır, Cihan Ertaş, Mustafa Durak, Reyhan Kaçar ve Levent Şahin yer aldılar. Denetleme Kurulu asil üyeleri Mehmet Yılmaz, Soner Karabulut ve Mehmet Yilmaztürk'ten oluşurken; Tezcan Poyraz, Erdinç İşçi ve Soner Yılmaz denetim kurulu yedek üyeleri olarak listede yer aldılar. ASKF Asil listesinde Hasan Okan Ergüven, Altan Özmucur, İlker Kılıç yer alırken; ASKF yedek listede ise Mustafa Durak, Tevfik Başarır ve Levent Şahin görev aldılar.




Bu haber 1932 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI