thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Belediye Kaynakları İttifakın Korunmasına Mı Heba Ediliyor?"

Tarih: 05-03-2021 06:02:18 Güncelleme: 05-03-2021 06:55:18 + -


İYİ Parti'den istifa eden Ümit Özdağ'ın konuşmaları Çanakkale siyasetinin bir numaralı konusu oldu. Özdağ'ın açıklamasından saatler sonra TBMM'de basın açıklaması düzenleyen AKP'li İskenderoğlu; belediyeye ve Ülgür Gökhan'a ağır sözlerle eleştirdikten sonra; "CHP’li sayın Ülgür Gökhan’ın Çanakkale’ye hizmet etmek yerine hangi odaklara, hangi merkezlere hizmet ediyor" diyerek tartışmalara katıldı.



İYİ Parti'den istifa eden Ümit Özdağ'ın konuşmaları Çanakkale siyasetinin bir numaralı konusu oldu. Çanakkale Belediye meclisinde Özdağ'ın açıklamaları gündeme gelmiş 2,5 saatten fazla mecliste tartışıldı. Belediye meclisinde tartışmalar sürerken AKP Milletvekili Jülide İskenderoğlu'da Ümit Özdağ'ın açıklamaları üzerine basın toplantısı düzenleyerek başta Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi, CHP ve İYİ Partili yöneticileri hedef alan açıklamalarda bulundu.

 

Ümit Özdağ’ın Çanakkale siyasetinde gündem olan konuşmasının ilgili kısmı ise şöyle; "İYİ Parti'yi CHP'nin uydu partisi haline getirdiler. Ben bunu söyleyince İYİ Partinin değişik kademelerindeki yöneticileri bana kızıyorlar. Bana kızacağınıza arkadaşlar, cesaretiniz varsa; İYİ Partinin iç işlerine karışan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na kızın. Veya İYİ Parti'yi aşağılayan Çanakkale Belediye Başkanı'na kızın. Ama onlara kızamıyorsunuz çünkü belediyeden gelen çantalar, ihaleler ve makamlar karşısında İYİ Parti'nin onurunu sattınız. Bu söylediklerimin hepsinin kanıtı var."

 

"CEVAP BEKLİYORUZ"

Mecliste basın toplantısı yapan İskenderoğlu; “Çanakkale belediyesi ve belediye başkanı ile ilgili dile getirdiği iddialar ile ilgili olarak bir açıklama bekliyoruz. Söz konusu ihaleler nelerdir. Gelen giden çantalar içerisinde neler vardır? Bu çantalar karşılığında neler yapılmıştır. Kimlere ne karşılığında ihaleler verilmiştir? Kimler neler karşılığında makamlara getirilmiştir? İttifak etmenizin bedeli bunlar mıdır? Bunlara sadece ilgililerin, Sayın Belediye Başkanımız değil; Çanakkale’nin CHP’li ve İYİ Partili ittifak üyelerinin cevaplarını bekliyoruz” dedi.

 

HİZMETLER SIFIR.. ÇEVRE SÖZDE.. SOSYAL KONUTLAR..

Çanakkale Belediyesine ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ağır eleştiriler yönelten İskenderoğlu; “Hizmetlerin sıfır noktasında olduğu Çanakkale’de belediyemizden halkımız hizmet alamıyor. Alt yapı yok. Çevre sadece sözde bir çevrecilik. Çözüme kavuşturulması gereken, bekleyen, yıllardır çözülmemiş bir Sosyal Konutlar başta olmak üzere çok sayıda sorunumuz var. Taşıt köprüsü, yıllardır bitmeyen Belediye binası, trafik sorunu, Cennet Otoparkı, bakımı yapılmayan Sarıçay, dar gelirli mahallelerdeki kentsel dönüşüm, su sorunu acilen çözüm bulunması gereken belediyenin borç sorunları var. Çevre kirliliği var. Bunca sorun varken; belediyenin kaynakları acaba ittifakın korunmasına heba mı ediliyor” dedi.

 

ÜLGÜR GÖKHAN HANGİ MERKEZ, ODAKLARA HİZMET EDİYOR?

AKP Milletvekili İskenderoğlu açıklamalarının devamında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a şok sorular sordu;  “Çanakkalelilerin hizmet beklediği bir yerden hangi hezimetler yaşanıyor merak ediyoruz. 20 yıldır Çanakkale Belediyesini yöneten CHP’li sayın Ülgür Gökhan’ın Çanakkale’ye hizmet etmek yerine hangi odaklara, hangi merkezlere hizmet ediyor? Sonuçta belediyemizin kaynakları var. Peki, bu imkân ve kaynaklar Çanakkaleli hemşerilerimiz için kullanılmıyor mu? Hangi sorunun çözümüne, hangi alt yapının çözümüne harcanmış. Yedi yıldır Sosyal Konutlar diye insanlarımız riskli binalarda yaşıyorlar. Sayın Özdağ’ın ifade ettiği ve belgelerin olduğunu söylediği bu konuda sadece biz değil kendisine oy veren Çanakkaleli hemşerileri de bir açıklama bekliyor.




Bu haber 4882 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI