thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Çoluk Çocuk Buz Gibi Havada Kamyonet Kasasında..
Tarih: 15-11-2023 06:08:52 Güncelleme: 15-11-2023 06:56:52 + -


Gökçeada – Kabatepe seferinden dönen yolcular Kabatepe’de mahsur kaldı. Minibüs seferlerinin olmaması nedeniyle vatandaşlar Kabatepe Limanında mahsur kaldılar. Vatandaşlar Eceabat-Çanakkale feribot seferine ise; Balıkçı kamyoneti kasasında ulaşabildiler.


Çoluk Çocuk Buz Gibi Havada Kamyonet Kasasında..

Kabatepe – Eceabat minibüslerinde yaşanan sıkıntılar aylardır devam ediyor. Yapılan şikâyet ve başvurulara rağmen kış aylarında ulaşım sağlanamıyor. Eski minibüsleri ile yaz aylarında gece gündüz, günde 20’den fazla sefer yapan minibüs sahipleri; kış ayları geldiğinde ise Kabatepe-Eceabat seferini aksatıyorlar. Özellikle gece 20.00’dan sonra Kabatepe’den Eceabat’a ulaşmak ciddi sorun haline geliyor. Vatandaşlar ise; yaşanan ulaşım sorununu ise Eceabat’tan taksi çağırarak çözmeye çalışıyorlar.

 

BUZ GİBİ HAVADA KAMYONET KASASINDA ECEABAT’TA ULAŞTILAR!

Kış aylarında özellikle hava karardıktan sonra ortaya çıkan ulaşım sorununu sıklıkla gündeme getiren Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı’nın da gündeme getirdiği sorunun mağduru oldu. Dün akşam Gökçeada’dan 22.00’da kalkan feribot ile Kabatepe limanına ulaşan Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı ve bir grup vatandaş Kabatepe Limanında mahsur kaldı. Feribottan aracı olanlar ayrılırken; yaya olarak Kabatepe’ye ulaşan vatandaşlar arasında yer alan Aylı limanda mahsur kaldılar

 

Buz gibi havada feribottan inen ve Eceabat-Çanakkale seferini yapacak olan 00.00 gemisine yetişmek isteyen, aralarında çocukların ve Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı’nın bulunduğu grup bir süre minibüs bekledi. Belirtilen saate minibüs olmaması sebebiyle grubun imdadına ise; bir balıkçı yetişti. Vatandaşları ve çocukları balıkçı kamyonetinin kasasına alan vatandaş grubu 00.00’da kalkacak feribota yetiştirdi.

 

“BELEDİYE VE VALİLİĞE SORUNU ANLATTIM AMA ÇÖZÜM BULMADILAR”

Vatandaşların özellikle kış aylarında yaşadığı sorunla birebir karşılaşan Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, “Bu sorunu 7-8 ay önce bir kez daha gündeme getirdim. Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli ve Çanakkale Valiliğine dilekçe ile başvurdum. Vatandaşların mağdur olduğunu, minibüslerin eski şoförlerinin yaşlı olduğunu seferleri aksattıklarını belirttim. Daha sağlıklı ulaşım sağlanması için önerilerimi de ilettim. Ancak ne Belediye Başkanı ne de Valilik sorunu çözmek için bir çaba harcamadılar. Bu sorun sıklıkla karşılaşılıyor. Yaz aylarında vatandaştan bir dünya para kazananlar kış aylarında sefere çıkmıyorlar. Aynı sorun geçen hafta da yaşanmış, Eceabat’tan 3 taksi gelerek burada ki vatandaşları taşımışlar. Aylar önce dile getirdiğim sorunun bir mağduru da ben oldum. Kendimi değil; kamyon kasasında soğuk havada benimle birlikte yolculuk yapmak zorunda kalan küçük çocuklara üzüldüm. 2023 senesinde insanlarımız kamyonet kasalarında ulaşıma mecbur bırakılması üzücüdür” dedi.




Bu haber 2145 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI