thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Bakan Yumaklı: "Herhangi Bir Can Kaybı Yok"

Tarih: 22-08-2023 17:04:34 Güncelleme: 22-08-2023 17:12:34 + -


Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Çanakkale'de 9 köy için tedbir alındı, 6 köy tahliye edildi. Yangında herhangi bir can kaybı yok" değerlendirmesinde bulundu.


Bakan Yumaklı:

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere Köyü yakınındaki ormanlık alandan gündüz saatlerinde alevler yükseldi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangına müdahale için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale edilirken, yerleşim yerlerine yaklaşan yangın nedeniyle bölgedeki köyler tahliye edildi, Çanakkale-Çan karayolu trafiğe kapatıldı.

 

"SAATTE 70 KİLOMETRE HIZLA İLERLEYEN BİR RÜZGAR VAR"

Çalışmaları Ankara'da Yangın Yönetim Merkezi'nde takip eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son durum hakkında bilgi verdi. Bakan Yumaklı, yangında herhangi bir can kaybı olmadığını belirtti. Bakan Yumaklı şunları söyledi: "Şiddetli rüzgarın etkisiyle orman yangınları yayıldı. Yangın 6 saatte 15.1 kilometrelik bir alana yayıldı. Ancak, yangın ilerlemesine sebep olan rüzgar o kadar şiddetli ki ekiplerimizin çalışmalarının yeterli olmadığı anlar oldu. Yüzde 19'luk bir nem ve saatte 70 kilometre hızla ilerleyen bir rüzgar söz konusu. En kötü senaryoya göre AFAD, Valilik ve diğer kamu kuruluşları yangınlara destek olacaklar."

 

"6 KÖY TAHLİYE EDİLDİ. ÜNİVERSİTE VE HASTANE İÇİN TEYAKKUZDAYIZ"

Alevlerin Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine ulaştığına dikkat çeken Bakan Yumaklı; "Şu anda en kötü senaryo için hazırlanıyoruz. Sevindirici olan şu ki yangınlar Çanakkale şehir merkezini ve Kepez'i teğet geçecek gibi görünüyor. Devlet Hastanesi ve üniversite kampüsü, teyakkuzda ancak bunların boşaltılmaları söz konusu değil. Şu anda yerleşim yerlerini korumaya odaklandık. 9 köy için tedbir alındı, 6 köy tahliye edildi. Yangında herhangi bir can kaybı yok" bilgisini verdi.

 

HASTALAR TABURCU EDİLİYOR!

Çanakkale Mehmet Akif ERsoy Hastanesine yangının ulaşma riski ihtimaline karşılık, durumu iyi olan hastaların taburcu edilmeye başlandığı öğrenildi.

 

UÇAK SEFERLERİNİN GÜZERGAHI DEĞİŞTİ

Ankara Çanakkale arası gerçekleştirilecek olan uçak seferi yangın nedeniyle güzergah değiştirdi. 20:00'da Ankara'dan kalkacak olan uçak 21:15'de Edremit Havaalanına iniş yapacak.




Bu haber 1472 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI