thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Ayvacık’ta Müthiş Bir Nüfus Artışı, Yoğun İlgi Var”

Tarih: 22-08-2022 06:51:38 Güncelleme: 22-08-2022 07:11:38 + -


CHP'li Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram en geç Haziran ayında yapılacak olası genel seçimler için çok iddialı; “İktidarın Belediye Başkanı Olmak İstiyorum.." Ayvacık nüfusunun son 3 yılda hızla artarak Çanakkale'nin en büyük dördüncü ilçesi haline geldiğine dikkat çeken Başkan Mesut Bayram, aynı zamanda Çanakkale'nin en borçsuz belediyesini yönettiğini söyledi.


“Ayvacık’ta Müthiş Bir Nüfus Artışı, Yoğun İlgi Var”

Pandemi salgını sonrasında özellikle İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli büyük şehirlerinden Ayvacık’a yoğun bir ilgi var. Nüfusu hızla artan Ayvacık, şuanda Çanakkale’nin nüfus bakımından en büyük dördüncü ilçesine haline geldi. Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram başkanlığının ilk üç yılını değerlendirdi. Ayvacık’ta alt ve üst yapı sorunlarını hızla çözen ve bu süreçte belediyeye gelir getirici işletmeleri da hayata geçiren Belediye Başkanı Mesut Bayram, başkanlığının ilk üç yılını değerlendirdi. Başkan Mesut Bayram, en büyük hedefi olarak dikkat çektiği Kreş inşaatı için Ağustos sonu için ihaleye çıkacaklarının da müjdesini verdi.

GELİRLERİN AZALDIĞI, GİDERLERİN ARTTIĞI BİR DÖNEMDE SEÇİLDİ

Göreve geldiği günden hemen bir yıl sonrası Pandemi salgını ile karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram; “2019 yılında seçimi kazanmamız sonrasında ilçedeki çalışmalarımıza hız verdik. Tabi bu dönemde tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi salgını da başladı. Pandemi döneminde belediye gelirlerimiz düştü ama masraflarımız daha da arttı. Bu süreçte maske dağıtımı, hijyen malzemesi gibi birçok üründe fiyatlar arttı. Kurduğumuz Aş Evi ile her gün 700 kişiye yemek çıkardık. Bunlar yapılması gereken, sosyal belediyecilik de olması gereken şeylerdir. Bizde bunu iyi kötü yaptığımıza inanıyoruz. 2 yıl boyunca da yemek dağıtımını devam ettirdik. Ramazan aylarında da dağıtımlarımız devam ediyor” dedi.

“ESNAF KÖKENLİYİM, HESABIMI İYİ BİLİRİM”

Kendisinin esnaf kökenli olduğunu bu sebeple öncelikle belediyenin gelirlerini arttıracak çalışmalara imza attığına dikkat çeken Belediye Başkanı Mesut Bayram; “Gelirlerimiz düştü ama esnaf kökenli olduğum için belediyemizin gelirlerini nasıl arttırabiliriz diye düşündüm. Çamlık Kır Lokantamızı açtık. Kadırga Koyunda bulunan günü birlik tesisimizde yeme-içme hizmeti verilmiyordu; oraya da aperatif tarzı yiyecek içecek koyarak bit gelir elde etmeye başladık. Otogar işletmesini kendimiz aldık; bu türden karlı işletmeleri çoğaltarak belediyemizin gelirlerini arttırdık. Şuana kadarda görev yaptığım 3,5 yıllık süre içerisinde hiçbir ekonomik sıkıntı yaşamadık. Belediye personelimizin maaşları bir ay öncesinden ayrılıyor, günü gününe hesaplarına yatırılıyor. Belediye olarak tabi esnafla da iş yapıyoruz. Bu açıdan esnafa borcumuz yok denecek kadar az bir borcumuz var. Belediye kasamızda da 4-5 milyon TL nakit paramız var. Bu parayı da kreş yapmak için kullanacağız” dedi.

“YIL BOYUNCA EVDE SAĞLIK VE TEMİZLİK, AŞ EVİ HİZMETİ VERİYORUZ”

Sosyal belediyecilik adında Belediyenin verdiği hizmetleri aksatmadan tüm bir yıla yaydıklarını belirten Belediye Başkanı Mesut Bayram; “Sosyal belediyecilik adına; şuanda da evlerde sağlık ve temizlik ekipleri kurduk. Yaşlı hemşerilerimiz, yardıma muhtaç hemşerilerimizin evlerine giden ekiplerimiz bakımlarını, temizlikleri yapıyor, yemeklerini dağıtıyoruz. Çamaşırhane hizmetimiz başlıyor kısa sürede; bir tane hemşiremizi işe başlattık. Aşevi de yılın 12 ayı hizmet vermeye devam edecek. Bundan sonra belli aylarda değil de; çamaşırhane, aşevi ve evde bakım hizmetlerimiz yıl boyunca sürecek” dedi.

“ÇILGIN DEĞİL; GERÇEKÇİ PROJELERİM OLDU..”

Şovanist bir belediye başkanı olmadığını, tam tersine gerçekçi bir belediye başkanı olarak Ayvacık halkına hizmet ettiğini belirten Belediye Başkanı Mesut Bayram; “Seçimizi kazanıp göreve başladığımızda; Çanakkale’deki belediyeler içerisinde borcu en az belediye bizdik. Ben bunu da her yerde dile getirdim. Yaklaşık 5-6 milyon TL bir borcumuz vardı. Biz bu borcu ödedik; resmi kurumlara bir borcumuz yoktu, bugün de yok. AK Partiden belediyeleri aldığımız yerlere baktığımızda bu açıdan en şanslı belediye biziz diyebiliyorum. Benim çılgın değil; gerçekçi projelerim oldu” dedi.

 

“OLMAZSA OLMAZIM: KREŞ.. İHALEYE ÇIKIYORUZ”

İlçede en büyük ihtiyaçlardan birisi de çalışan ailelerin çocuklarına hizmet verecek Kreş. Geçtiğimiz aylarda kreş binasının yerini belirleyen ve projesini hazırlatan Belediye Başkanı Mesut Bayram Kreş yapımının süreci ile ilgili olarak ise; “Kreş için bu ayın sonunda bir aksilik çıkmazsa ihaleye çıkmış olacağız. Yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Hata yapmamak için kendi ekibimizin ürettiği projeyi denetletiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İmar bölümünden gelen arkadaşlara incelettik. Çevre ve Şehircilik müdürlüğüne soruyoruz. Bizden büyük CHP’li belediyelerden de destek alıyoruz, herhangi bir hatasız bir ihaleye yapabilmek için. Paramız dediğim gibi hazır; kısa sürede ihalemizi yaparız. İnşallah kısa sürede de halkımızın hizmetine teslim ederiz” müjdesini verdi.

“KREŞTEN SONRA SIRA KAPALI PAZARYERİ’NDE..”

Ayvacık’ta en büyük eksikliğin ise ilçeye yakışır bir Kapalı Pazaryeri olmadığını belirten Belediye Başkanı Mesut Bayram; “Benim olmazsa olmazım Kreş idi, ihalesi yapıldıktan sonra oda bitecektir, hiçbir endişem yok. Tek hedefim ise; ilçemizdeki kapalı Pazar yeri sorununu çözmek. İlçemize yakışır bir pazaryeri maalesef yok. 25-30 yıl önce yapılmış bir pazaryeri var ama ilçemize yakışmıyor. Daha modern daha güzel bir Pazaryeri olması gerekiyor. Kreşten sonra sıra Kapalı Pazaryerine gelecek. Ben şunu yapıyorum; biriktiriyorum sonra da harcıyorum. Ben nasıl devir aldıysam belediyeyi; benden sonrakilere de aynı şekilde borçsuz bırakmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“ALT VE ÜST YAPIYI ÇÖZDÜK.. DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Göreve geldiğinde en büyük sorunun ilçede büyük bir sorun haline dönüşen alt yapı çalışmalarına öncelik verdiğini belirten Belediye Başkanı Mesut Bayram; alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamladıklarını ancak doğalgaz çalışmaları ile üst yapının tekrar sorun olarak karşılarına çıktığını belirtti. Belediye Başkanı Mesut Bayram konuyla ilgili olarak; “İlçemizde altyapı sorunumuz ciddi boyutlardaydı. Özellikle çarşı merkezinde altyapı berbattı. Sular asbestli borularla, küflü, paslı borularla taşınıyordu. Bunların ivedilikle değişmesi gerekiyordu. Bu soruna acilen el attık ve altyapı çalışmalarını geçen yıl bitirdik. Geçen yıl 30 kilometreye yakın altyapı çalışmalarımızı yaptık. Akabinde üst yapılarını da yaptık. Doğalgaz çalışmaları başlamadan önce biz ilgili yerlere müracaat ettik “Altyapı çalışmalarımızı yapıyoruz, ihaleye çıkacağız. 2021 yatırım yılında doğalgaz yatırımlarını da yapalım. Tekrar tekrar iş yapmak istemiyoruz” dedik. Çünkü aynı işi tekrar yapmak külfettir, masraftır. Doğalgaz hatları döşendikten sonra üstyapıyı tamamen belediye yapıyor. Şirket bize 2023 yılı yatırımında olacağını söylemişti. Üzüldüğüm nokta ise şu; biz altyapıları, üstyapıları bitirdikten sonra doğalgaz çalışmalarının başlatılması. Yazık oldu ciddi paralar harcadık, bu paralar hepimizin parası” dedi.

“DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI ÜÇ AYDA BİTECEK DENİYOR AMA..

Ayvacık halkının Doğalgazın ilçeye gelmesini çok istediğini, kış aylarında hava kirliliğinin aşırı arttığını ifade eden Belediye Başkanı Mesut Bayram, doğalgaz çalışmaları ile ilgili ise şu açıklamalarda bulundu; “Halkımız doğalgazı gerçekten çok istiyordu, bende çok istiyordum. Ayvacık ilçemiz çok güzel bir ilçe, doğası ve havasıyla çok güzel bir yerde. Ancak kış aylarında havamız çok kirleniyor. Neredeyse Çan ilçemizde hava kirliliğine yaklaşıyorduk. Kışın kömür yakılıyor; kömür fiyatları arttıkça vatandaşlarımız da daha kalitesiz kömür yakmaya başlıyorlar. Bu sebeple doğalgazdan çekilen çile kutsaldır diyebiliyorum. Doğalgaz gelsin de biz çile çekmeye razıyız. 3 ay içerisinde bitirileceği söylendi; ancak bu şekilde ilerlenirse 3 ay sonra biteceğini sanmıyorum. İlçemizin zemini biraz taşlık; işleyiş ağır gidiyor. Çalışma yapan firma maalesef bunu öngöremedi. Bu kış biraz sıkıntı yaşayacağız diye tahmin ediyorum. Aralık ayında boruların döşenmeye başlanacağını bildirdiler.”

“AYVACIK’TA MÜTHİŞ BİR NÜFUS ARTIŞI, YOĞUN İLGİ VAR”

Ayvacık’ın son birkaç yılda yoğun göç aldığını belirten Belediye Başkanı Mesut Bayram; “Ayvacık’ta son yıllarda müthiş bir nüfus artışı var. Aşırı derecede göç alıyoruz ve yoğun ilgi var. Çanakkale’nin köyler dâhil nüfus olarak dördüncü büyük ilçesiyiz. 35 bin civarında nüfusa ulaştık. Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip ilçesiyiz; 84 kilometre uzunluğunda sahil şeridimiz var. Aslında Ayvacık dışarıdan küçük görünüyor ama aslında dışarıdan görülmeyen büyük ve doğa harikası bir ilçeyiz. Tarih isterseniz var, deniz öyle, doğamız deseniz cennetten bir köşe gibi. İlçede konut sektörü canlı ancak fiyatlar çok yüksek! Pandemi sürecinde başlayan ekonomik kriz ve hayat pahalılığı ile artan kiralar nedeniyle Ayvacıkta 1+1 konutlar 800 bin TL, 2+1 konutlar 1-1,2 milyon, 3+1 konutlar 1,5 milyon liradan satılıyor. Bu konutları da satın alanların büyük çoğunluğu; İstanbul ve İzmir gibi şehirlerden gelen vatandaşlar. Kimisi de köydeki arazisini satmış 2 milyona gelip buradan bir daire alıyor çocuğuna, üzerine düğününü yapıyor, yerleşiyor” dedi.

 

“ÖĞRENCİLERİN YURT SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUM”

Ayvacık’a okumaya gelen Üniversite öğrencilerinin kiralardaki artışlardan kaynaklı ciddi barınma sorunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Mesut Bayram, çalışma içerisinde olduklarını açıkladı. Yeni eğitim öğretim yılına yetişecek 150-200 kişi kapasiteli yurt binasının tadilatının başlaması için Çanakkaleli işadamı Niyazi Önen ile görüştüklerini ve ortak çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Mesut Bayram; “İlçemizde 700’ün üzerinde üniversite öğrencimiz ikamet ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılında sayının artacağını öğrendik. Ancak üniversite öğrencilerimizin en büyük sorunları yurt sorunu. Ülkemizin kanayan yarası haline gelen yurt sorunu maalesef Ayvacık’ta da sorun. Kiralar çok yüksek; öğrencilerimizin bu kiraları vermesi mümkün değil. İlçemizde yurttan ziyade pansiyonculuk var; kız ve erkek öğrenci pansiyonları şeklinde. Ayvacık Belediyesi olarak bu yurt sorununu çözebilmek amacıyla girişimlerimiz var. 15 sene kadar önce Çanakkaleli iş adamı Sayın Niyazi Önen, rahmetli babasının adını taşıyan bir yurt yaptırmıştı. 3 katlı bu yurt okul yetersizliğinden dolayı bir okula tahsis edilmişti. Bu yıl içerisinde okul kendi binasına taşınınca bina boşaltıldı. Öğrencilerimizin bir nebze de olsa yurt sorununu çözebilmek amacıyla Sayın Niyazi Önen ile görüştük. Kendisi sağ olsun ekibini gönderdi, inceleme yaptılar. Tadilatları tamamlanacak, eksikliklerini tamamlayacaklar. Biz de belediye olarak destek olacağız. Tadilatlar bittiğinde maddi durumu iyi olmayan öğrencilere öncelik tanıyarak; en azından 150-200 öğrencimizin barınma sorununu çözeceğiz” dedi.

 

“MUHALİF BELEDİYELER OLARAK DEVLETTEN DESTEK ALAMIYORUZ”

Yaşadıkları en büyük sorunun ise Devletten yeteri kadar destek alamamak olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Mesut Bayram bunun sebebinin ise muhalif belediye olmalarından kaynaklandığını söyledi; “Şuan biz muhalif belediyeler olarak; göreve geldiğimiz günden beri devletten destek alamıyoruz. AKP’nin küçücük belde belediyelerine TIR’larla konteynırlar gönderiliyor; bizlere 1 tane bile gönderilmiyor. 3 yıl önce göreve geldiğimizde Belediyeler Birliği ile bir yazışmamız olmuştu. Taleplerimiz doğrultusunda Küçükçekmece Belediye başkanımız birlik başkan yardımcısı idi yanlış hatırlamıyorsam; kendisinin desteği ile bir tane kepçe aldık. O da geçen hafta geldi. Küçük bir çöp kamyonu aldık Çevre ve Şehircilik müdürlüğünden. Onu da bu bölgede yatırımcı bir eski AKP milletvekili vardı; sağ olsunlar onların desteği ile aldık” dedi.

“SON YILIMDA İKTİDARIN BELEDİYE BAŞKANI OLARAK BAŞKANLIK YAPMAK İSTERİM”

Siyasi konularda da Aynalı Pazar gazetesine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mesut Bayram, tekrar aday olup olmayacağı, erken seçim gibi konularda da samimi açıklamalarda bulundu; “Ben aday değilim, ben şuan belediye başkanıyım. Ben adayım demiyorum, hiçbir yerde de demem. Çünkü siyasette 24 saat çok uzun bir süre. Bizim için öncelik genel seçimler. Cumhuriyet Halk Partisi ve Altılı Masa’nın diğer paydaşları bu sefer başaracaklar, bundan eminiz. İktidar olduğumuz da şuan yaşadığımız sorunları yaşamayacağız. Erken seçim olacak mı derseniz; her halükarda erken seçim olacaktır. 3 ay mı öne çekerler 1 ay mı erken olur bekleyip göreceğiz. Biz hazırız; çizmelerimiz ayağımızdan hiç çıkmıyor Allah’a çok şükür. 5 yıl ilçe başkanlığı yaptım, 3 yıl belediye başkanlığı, 2 yıl da yönetim kurulunda görev yaptım. 10 yılda muhtemelen 7 seçim geçirdik. Her yıl seçim varmış gibi çalıştık, seçimlere hazırlıklıyız. Son yılımızda iktidarın belediye başkanı olarak başkanlık yapmak bize nasip olur inşallah.




Bu haber 3997 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI