thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Mezarlık Ücreti 4 Bin TL Olunca: "Ölmeyin O Zaman" Tepkisi!
Tarih: 11-11-2022 06:31:32 Güncelleme: 11-11-2022 11:39:32 + -


Yılbaşından bu yana Çanakkale'de toplu taşıma ücretlerine toplam zam oranı yüzde 111,5 olurken; kümülatif zam oranları ise daha da yükseldi. Mecliste yapılan oylama ile Belediyenin hizmet kalemlerine yine zam yapıldı. Otobüs ücretleri de zamdan nasibini alırken; mezar yeri ücretleri 4 bin liraya yükseldi.


Mezarlık Ücreti 4 Bin TL Olunca:

7 Ocak 2022 tarihinde yapılan yüzde 36 oranında zammın ardından, Çanakkale il merkezinde 1 Nisan 2022 tarihinde yapılan meclis toplantısında CHP grubunun oyları ile toplu taşıma ücretlerine yüzde 63 oranında zam yapılmıştı. Nisan ayından bugüne kadar toplu taşıma ücretleri tam biniş 8 TL, öğrenci binişi 4,5 TL, kampüs içi taşıma ücreti ise 1 TL idi.

 

Yılbaşından bu yana toplu taşıma ücretlerine toplamda yüzde 99 zam yapılmış gibi görünse de aslında Çanakkale’de toplu taşımaya kümülatif olarak; tam binişlerde yüzde 122 oranında, öğrenci binişlerine ise yıl başından bu yana kümülatif olarak yüzde 104,5 oranında zam yapılmış oldu.

 

TOPLU TAŞIMAYA YÜZDE 12,5 ORANINDA ZAM GELDİ!

Bugün gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısı ile aradan geçen 7 ay sonrasında Toplu taşıma ücretlerine bir kez daha zam yapıldı. Yapılan zam sonrasında Çanakkale de şehir içi toplu taşıma ücretleri tam binişler 8 TL’den 9 TL’ye yükseldi. Öğrenci binişleri ise 4,5 TL’den 5 TL’ye yükseldi. Kampüs içi biniş ücreti ise 1 TL’den 1,5 TL’ye yükseldi.

 

Öğrencilerle ilgili yapılacak olan zamlar Ocak ayı itibariyle yürürlüğe girecek. Diğer tüm tarife kalemleri ise 15 Kasım 2022 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.

 

Çanakkale Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı 5.oturumunda yapılan zamlar sonrasında toplamda yılbaşından bu yana yüzde 111,5 oranında zam yapılmış görünse de kümülatif olarak öğrenci tam binişlerinde ise yapılan daha fazla oldu!

 

ÖĞRENCİLERE ZAM UYGULANMAYACAK!

Ciddi zararlar söz konusu ancak öğrenciler için 50 kuruş büyük önem arz ediyor. Öğrencilere 50 kuruş zam yaptık ama yılbaşında yürürlüğe girecek. Biliyorsunuz 3 ay kilometre başına kadar destek verilecek. Yılbaşında bu destek kalktığında iki şey yapacağız. Öğrencilere yaptığımız 50 kuruşluk zammı belediye olarak biz üstlenmeyi teklif edeceğiz. İkincisi de engelli ve 65 yaş üzerindeki vatandaşlar ile ilgili kart vereceğiz. Kartsız biniş olmayacak. Ücretsiz binişleri de belediye olarak biz finanse edeceğiz. Her 3 aylık süreçte bunları değerlendireceğiz. Böylece öğrencilere 50 kuruşluk zammı uygulamamış olacağız” dedi.

 

1 HAFTADA 10 BİN KİŞİ BEDAVA BİNİYOR!

Ulaşıma zam yapılması konusunda hazırlanan rapor hakkında CHP’li meclis üyesi yaptığı konuşmada; bir hafta içerisinde takriben yaşlı ve diğer binişlerde ücretsiz biniyorlar. haftalık 70 bin TL külfeti var. Raporda kooperatifin artık yürütülemez noktasında olduğu, bu sebeple de cuzi miktarda yapmak zorunda olduklarını açıkladı. Gelecekte ise tam ücretin 10 TL olmasının, belediyenin vereceği desteğin ise; kilometre başına 2 TL olursa ancak kooperatifin zarardan kurtulabileceğini söyledi.

 

“UTANIYORUM AMA YAPIYORUM”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,  Belediye hizmetlerinde yapılan tüm zamlara yönelik eleştiriler için “Utanıyorum ama yapıyorum” diyerek yanıt verdi.

 

MEZAR PAHALI DEĞİL Mİ? TEPKİSİNE “ÖLME O ZAMAN” YANITI!

AK Partili meclis üyelerinin 4 bin TL’ye yükselen tek kişilik mezar yerini pahalı bulmaları üzerine Ülgür Gökhan “Ölme o zaman kardeşim. Ölmeye görün, hallederiz” diyerek yanıt vermesi dikkat çekti.




Bu haber 5581 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI