thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Yarım Kalmış Bir Sevdayı Tamamlamaya Geliyorum..”
Tarih: 20-11-2023 06:53:08 Güncelleme: 20-11-2023 07:27:08 + -


“Yarım Kalmış Bir Sevdamız Var” diyerek siyasi çalışmalarını hızlandıran İsmail Işık, Biga’dan aday olması halinde 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimleri açık bir farkla kazanacağını ve Biga’da özlenen sosyal belediyeciliği yine halkla buluşturacağını söyledi.


“Yarım Kalmış Bir Sevdayı Tamamlamaya Geliyorum..”

2014-2019 yılları arasında CHP’den Biga Belediye Başkanı seçilen İsmail Işık, örnek bir belediyecilik sergilemişti. İlçenin alt ve üst yapı sorunlarına öncelikle odaklanan İsmail Işık, kente kazandırdığı sosyal donatılarla, açtığı kreş ve sağlık ocaklarının yanı sıra Atatürk Kültür Merkezi ve Biga Belediyesi hizmet binasını tamamlamasıyla dikkat çekmişti. 2019 seçimlerini herkesin kazanacağı gözüyle bakılan İsmail Işık, seçimleri 340 oy ile kaybetti. Aradan geçen 5 yılın ardından İsmail Işık bir kez daha Biga Belediye Başkanı olmak için kolları sıvadı..

 

Biga’da 2019 seçimlerini kaybettiği günün ertesinde adaylık için çalışmalarına başlayan İsmail Işık, 21 Haziran 2023 tarihinde resmi olarak Biga Belediye Başkanlığı için yeniden aday adayı olduğunu açıklamıştı. “Yarım Kalmış Bir Sevdamız Var” diyerek siyasi çalışmalarını hızlandıran İsmail Işık, Biga’dan aday olması halinde 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimleri açık bir farkla kazanacağını ve Biga’da özlenen sosyal belediyeciliği yine halkla buluşturacağını söyledi. CHP’den Biga Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Işık Aynalı Pazar gazetesinin sorularını yanıtladı.

2014 – 2019 yılları arasında çok başarılı bir belediyecilik örneği sergilediniz ve seçimleri çok az bir farkla kaybettiniz. Belediye başkanı olarak ilk döneminizi nasıl değerlendirirsiniz?

“CHP Biga Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Işık “İlk dönemimizde Biga halkının desteği ile başladığımız belediye başkanlığı görevimizde önceliğimiz ilçemizin alt ve üst yapı sorunlarını çözmek için mücadele ettik. İlçemizin birçok bölgesinde sel baskınları olurdu; bunları önlemeye yönelik çalışmalar yaptık. Sonrasında ise; temiz, eğitimli ve ekonomisine katkı verebilmiş Biga hayalimizi gerçekleştirmeye yönelik hedefler doğrultusunda çalışmalara imza attık. Bigalı esnafımıza destek olmaya yönelik, ilçemizdeki kültür ve sanat faaliyetlerini çoğaltarak arttırdık. Vatandaşımızın iyi gününde kötü gününde hep yanında olmaya çalıştık. Biga’nın tanınan ve bilinen bir kent olma yolunda yaptığımız çalışmalarda başarılı olduğumuza inanıyorum.

“ÇOK DOLU BİR 5 YIL GEÇİRDİK”

‘Yaşanacak Şehir, Mutlu Biga’ hedefiyle çıktığımız yolda gerekli çalışmaları yaptık. Esnafımızla birlikte İndirimli Alışveriş Günleri düzenledik. Bu bizimle başladı ve devam ettirildi. Çocuklarımızın eğitimlerinde daha başarılı olabilmeleri için okullarımızla ilgili fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi, yeni okul ve kreş açılmasını sağladık. Dönemimizde 2 kreş, 2 sağlık ocağı açtık, 3 tane okulumuzun Fen Lisesi başta olmak üzere arsa teminini Biga Belediyesi olarak gerçekleştirdik. İlçemizde faaliyet gösteren önemli kuruluşlarımız tarafından bu okullar inşa edilerek Biga halkının kullanımına sunuldu. Okullarda Fen Laboratuarları açtık, dijital kütüphane olmak üzere Atatürk Kültür Merkezinde hem dijital hem de kütüphane diyebileceğimiz 4 ayrı çalışmamız oldu. Atatürk Kültür Merkezi’nin yapılması ile sosyal, kültürel faaliyetlerin yanı sıra konferanslar düzenlenmesini sağladık. Ayrıca burada binlerce insanımızın yararlandığı kurslar düzenledik. Şehir Parkı bölgemizin en önemli parklarından, sosyal alanlarından bir tanesi haline geldi. İçerisinde yapay buz pisti, anfi tiyatro, yürüyüş alanları ve kafeteryası ile beraber kurulduğu dönemde Biga halkının yoğun bir şekilde kullandığı bir parktı. Ne yazık ki şuan eski günlerinden çok uzakta kaldı. Şehir Parkı geri bıraktırıldı. İnsanlarımızın yaşadığı kentten mutlu olabilmesi için sosyalleşmesini sağlamayı hedefledik. 40’a yakın parkı elden geçirirken bu dönemde 20’den fazla yeni park alanı oluşturduk.”

Aradan geçen 5 yıl sonra yeniden aday adayı olduğunuzu açıkladınız. Aday adaylığınızı Biga nasıl değerlendiriyor? Gözlemleriniz nelerdir?

Dolayısıyla çok dolu bir 5 yıl geçirdik. İlçemizde kimin neye ihtiyacı var ise; doğumdan vefatına kadar vatandaşlarımızın yanında olmaya, belediye hizmetleri ile yardımcı olmaya çalıştık. Asıl hedefimiz insanlarımızın “İyi ki Biga Belediyemiz var, iyi ki benim belediyem var” şeklinde düşünmelerini sağlamaya çalıştık. Biga belediyesi 7/24 çalışan bir belediye haline getirdik ilk dönemimde. Telefon hatlarımızla, whatsapp hatlarımızla birlikte vatandaşımızın sorunlarının hızlı bir şekilde çözülmesi konusunda ciddi çalışmalar yaptık.

“HALKIMIZDAN ALDIĞIM GÜÇLE ADAYLIĞIMI AÇIKLADIM”

 “21 Haziran tarihinde resmi olarak aday adaylığımı açıklamıştım ama seçimleri kaybettiğimizin ertesi gününden itibaren de vatandaşlarımızın çok ciddi ilgisi ile karşılaşmaya devam ediyorum. Halen bu ilgi artarak devam ediyor. Tekrar aday olma konusunda bana desteklerini ilettiler. Bizde halkımızdan aldığımız güçle 21 Haziran’da adaylığımızı açıkladık. Belediye başkanı adayıymış gibi çalışıyorum. Esnaf ziyaretlerimizi sürdürüyorum; gördüğümüz tüm vatandaşlarımızdan, esnaflarımızdan ‘Artık lütfen aday olun, Belediyeyi kazanın. 5 yıl önce belediye hizmetlerinden dolu dolu faydalanıyorduk, mutluyduk. Şimdi ne yazık ki bu ortam gerçekleştirilmedi, bunun özlemiyle sizi bekliyoruz” şeklinde güzel iltifatlar alıyorum. Bundan da çok mutlu oluyorum.”

 

2019-2023 döneminde tekrar seçilmiş olsaydınız; Biga şuanda nasıl bir ilçe olacaktı? Yapmak isteyip de yapamadığınız neler kaldı?

“Tabi ilk dönemimizin devamını getiremediğimizden birçok projemiz yarım kaldı. Örneğin; Pancar Deposu olarak bilinen alanda bir mola yeri, yöresel ürünlerin satışının yapılacağı bir tesis yapmak istiyorduk. Hem ilçe ekonomimize çok ciddi bir katkısı olacaktı, 250-300 civarında insanın çalışabileceği, 7/24 hizmet veren, ilçemizin tanıtımına da katkısı olacak bir tesis olacaktı. Bir mola yeri olarak hayal ediyorduk orasını; Çanakkale-Bursa arasında otobüslerin yada Çanakkale’ye gezmeye gelecek vatandaşların durup dinlenebileceği bir tesis bulunmuyor, bunu hayata geçirmek istiyorduk.

“2023 YILINDA SULAR KESİLİYOR.. BİZ GÖREVDE OLSAK BUNLAR OLMAZDI..”

Biga Belediyesinin geldiği bir noktaya dikkat çekmek istiyorum; 2023 yılında halen daha sular kesiliyor ve bu kesintiler çok sık oluyor. Bizim dönemimizde bu sorunlar yaşanmazdı. Çünkü biz sorunları önceden tespit edip; gerekli çalışmaları yapıyorduk. Belediyenin ilgilendiği tüm hatlar sürekli bir denetim halindeydi. İlçemizin en büyük sorunu haline gelen Su kesintisi sorununu Nisan ayında Biga halkının destekleri ile en kısa sürede çözeceğiz. Artık Biga’da suların kesilmeyeceği sözünü ve garantisini şimdiden verebilirim.

 

Eskişehir şuan insanların Antalya’ya, Kapadokya’ya yada Uludağ’a tatile gider gibi gidip gezdikleri bir şehir haline geldi. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi de şehrin ortasından geçen Porsuk Çayı’dır. Bizim Biga’mızın içinde de böyle bir çay geçiyor. Özellikle Çınarlı bölgesinde yapmış olduğumuz düzenlemeyi Kocabaş Çayı’nın sağlı sollu hem otopark alanı hem de rahat ve huzurlu bir zaman geçirebilecekleri bir alana dönüştürmek ile ilgili çalışmalarımız olacaktı.

“GÖREVİ ALANLAR BİZİM PROJELERİMİZE İTİBAR ETMEDİLER”

Kavaklık bölgemizde Hacımadan ile Avcılar Köprüleri arasında bir rekreasyon alanı olarak planlamıştık. Biga’mızın geneline ve marka şehir olma yolunda ciddi katkıları olacaktı. Biga halkının geçmekten korktuğu yerleri sosyal alan haline getirecektik. Sosyal belediyeciliği önemsiyorduk; bu alanda daha fazla proje üretmeyi istiyorduk. Nakliyeciler sitesi ve kamyon garajı gibi ilçe ekonomisine katkı sağlayacak, projesini hazırladığımız, temelini attığımız proje ne yazık ki gerçekleştirilmedi. 200 araçlık katlı bir otopark yapmıştık ki otopark sorunu çözmeye yönelikti ama bu katlı otopark çalıştırılmadı. İlçemizde önemli sanayi kuruluşları var; bunların kamyonları var. Yeni yönetime gelen arkadaşlar bizim projemiz diye itibar etmediler sanırım.”

 

2024-2029 döneminde aday olur ve seçilirseniz; Biga’da nasıl bir belediyecilik göreceğiz?

“İlk dönemimizde bütçemizin büyük kısmını alt ve üst yapı sorunlarını çözmeye harcamıştık. Biz 5 yılda bu sorunları çözmüştük zaten. Biga özellikle sosyal belediyeciliğin ön planda olduğu bir döneme şahit olacak. Çayın etrafının düzenlenmesi, ilçemize ekonomik katkı sunacak Kamyon garajı ve Nakliyeciler Sitesini yapmak öncelikli işlerimiz arasında olacaktır.

“HALKIMIZ DA, BELEDİYE ÇALIŞANLARIMIZ DA MUTLU DEĞİLLER”

“Bizden sonraki bu dönem Biga’nın bir şanssızlığı oldu diye düşünüyorum. Mevcut başkan göreve geldiği günden bu yana geçmişle hesaplaşmaya yönelik çalışmalar yürüttü. Öncelikle belediyenin çalışanları ve bürokrasisini yerle bir ettiler desem yaşan olmaz. Küçük bir yerde yaşıyoruz; bizim kentimiz burası; belediyede de başkan olarak görev yaptığımızdan sürekli temas halindeyiz. Çalışanlar bile memnun değiller; yarın sabah nerede çalışmaya gönderileceklerini bile bilmiyorlar. Tereddüt içerisinde çalışıyorlar. Halkımızla bütünleşme de sağlayamadılar. Üzülerek söylüyorum; 150 yıllık Biga Belediye tarihinin en kötü dönemini yaşıyor Biga şuan. Belediyecilik hizmetleri adına ve belediyenin halka katkı sunması adına. İnşallah bunlardan ilçemizi kurtaracağız.”

“YENİ KREŞLER AÇACAĞIZ.. ÇOCUK VE GENÇLİK MECLİSLERİ KURACAĞIZ”

Yeni dönemde ilçeye en az üç kreş daha açma niyeti olduğunu belirten İsmail Işık, kreşlerin halkın tüm kesimine hitap edeceğini söyledi. Işık; “Belediyecilik anlayışımızı temellendirdiğimiz üç önemli çalışmamızdan bir tanesi eğitim idi. İlçemizdeki okulların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyorduk. Ne yazık ki depreme dayanıksız diye okullarımız yıkıldı ve tamamlanamadılar. Binaların yapılması ile iş bitmiyor. Aday olup seçilmemiz halinde okullarımıza yine imkânları zorlayarak katkı sunmaya devam edeceğiz. Yeni kreşler açacağız ki biz kreşleri para kazanma aracı olarak görmedik. Fiyatların şuanda çok yüksek olduğunu ancak katılımın da eskisi gibi olmadığını biliyorum. Bu kreşler kapasitelerin çok altında hizmet verdiler. Kreşlerimizi ve sağlık ocaklarımızı çok önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemde belediye olarak en az 3 kreş daha açmayı hedefliyoruz. Bunları açarak halkın kullanımına sunacağız; masraflarını karşılasınlar yeterli. Yüksek ücret talep ederek insanlarımızı zor durumda bırakmayacağız. 4 bin lira sanırım şuan; fiyat yüksek olduğundan vatandaşlarımız çocukları kreşe göndermiyorlar” dedi.

“ÇOK FARKLI BİR GENÇLİK GELİYOR, GENÇLERLE BİGA’YI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

Bütün sivil toplum kuruluşlarımızla, odalarımızla beraber, vatandaşlarımızla işbirliği içinde çalışacağız. Çocuklarımızı, gençlerimizi çok önemsiyoruz. Bir çocuk meclisi ve gençlik meclisi kuracağız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gözünden bir yönetim ortaya koymalıyız. Şu andaki gençlik teknolojinin de ilerlemesiyle çok farklı bir gözle bakabiliyor hayata. Geçenlerde birkaç gençle konuştum. Çocuklar burada ürün üretip İngiltere’ye satıyorlar. Bir sistem geliştirmişler. Tahsilatları da o şekilde yapıyorlar. Çok farklı bir gençlik geliyor arkadan. Bizin onları anlayıp, onlarla birlikte ilçemizi geleceğe taşımalıyız. Çünkü artık yapay zekayı konuşuyoruz bugünlerde. Bunlardan Biga’mızı mahrum etmememiz lazım.”

 

Neden tekrar aday olduğunu şu sözlerle açıklayan İsmail Işık; “Yarım kalmış bir sevdamız var. Hayal ettiğimiz Biga’nın ancak yarısını gerçekleştirebildik. İkinci bir döneme ihtiyacımız vardı, hepsini gerçekleştiremedik. O dönem Biga Belediyesinin bütçesi 120-150 milyon TL civarındaydı. 500-600 milyon bütçemiz olsaydı belki bir dönemde de yapabilirdik. Bütçe imkânın elverdiği kadarıyla 2014’teki projelerimizi revize ederek 2019 yılında halkımızın karşısına çıktık. Şimdi bunları biraz daha geliştirerek; deneyimimizle Biga halkının daha çok yararlanabileceği hale getireceğiz. Biga, ikinci 5 yılın sonunda gerçekten bölgenin parlayan yıldızı, tüm diğer ilçelerden, çevre ilçelerden insanların gelip zaman geçireceği bir ilçe haline gelecek” dedi.

“Kaybetmiş aday” eleştirilerine de yanıt veren İsmail Işık; “Bununla söylenebilecek çok şey var. Kaybedip tekrar kazanan, uzun süre milletvekilliği, belediye başkanlığı yapan arkadaşlarımızda var. Belki de bu eleştirilere verilecek belki de en güzel cevap Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’dir. Manisa’da Belediye başkanlığına aday olduğunda kazanamadı, sonrasında milletvekili oldu, şuanda da Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanı ve hepimizin geleceğe daha umutla bakmasını sağladı. Sayın Özgür Özel belediye başkanlığını kazanamadığında çekilseydi; bugün bu noktada olamazdı. Azimli bir şekilde çok çalıştı sonunda CHP Genel Başkanı oldu. Ben burada 340 oyla seçimi kaybettim, yüzde 49 gibi bir tarihi oy oranıyla seçimi kaybettik. Biga’da partimizin oyları yüzde 49’un çok, çok gerisinde ne yazık ki genel seçimlerde aldığımız oy oranlarına baktığımızda. Her gün siyasi çalışmalarımı yürütüyorum; sokakta vatandaşla esnafla bir aradayım. Vatandaşlarımızın ilgisi had safhada, bu ilginin de sandığa yansıyacağına, önümüzdeki dönemde Bigalıların özlediği hizmetleri alacağına, insanların yaşamaktan mutlu olduğu bir kent olacağımıza inancım yüksek. Halkımızın teveccühü bu anlamda oldukça yüksek” dedi.




Bu haber 1973 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI