thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Ç-9 Vatandaşları Perişan Ediyor!
Tarih: 05-01-2024 07:07:01 Güncelleme: 05-01-2024 07:17:01 + -


Çanakkale Belediyesi toplu taşıma araç güzergâhlarından birisi olan Ç9 Otogar hattı vatandaşları perişan ediyor. Şehirlerarası otobüs saatleri ile uyumsuz olan seferler nedeniyle vatandaşlar taksilere binmeye mecbur bırakılıyor!


Ç-9 Vatandaşları Perişan Ediyor!

Çanakkale’nin bir numaralı sorunu haline gelen toplu taşıma hem fahiş fiyatları, hem kalitesizliği, hem seferlerin uzun sürmesi nedeniyle tepki çekerken; Ç-9 Otogar hattı sefer saatlerinin vatandaşları mağdur etmesi eklendi. Güz dönemi ile birlikte otobüs sefer saatleri değişince durumdan habersiz olan vatandaşlar sefer saatlerinin mağduru oldular.

 

OTOBÜS SEFERLERİ TAKSİLERE MECBUR EDİYOR!

Öyle ki; yılbaşı tatili için 21.30’da şehirlerarası otobüs bileti alan yolcular; 21.10’da kalkan Ç-9 Otogar hattını görünce şok oldular. Onlarca öğrenci ve vatandaş taksilere akın ettiler. Öyle ki; iskeleden otogar’a kalkan saatlerde 10 geçe ve 50 geçe olan otobüslerin hiç birisi şehirlerarası otobüslerle uyuşmuyor. Uyuşmadığından vatandaş bu durumdan habersiz olduğu için de taksilere binmek zorunda bırakılıyor. Durumdan haberdar olan vatandaşlar ise daha erken saatlerde iskele durağına gelip soğukta beklemeye mecbur kalıyorlar!

 

GARAJDAN DÖNÜŞLERDE DE AYNI SIKINTI VAR!

Vatandaşların Ç-9 sorunu sadece İskele – Otogar hattından değil; Otogar – İskele hattında da yaşanıyor. Güz uygulaması nedeniyle kimi zaman 50 dakikada bir kimi zaman 30 dakikada bir kimi zamanda 40 dakika da kalkan otobüsler, şehirlerarası otobüsten inen yolcuları da perişan ediyor.

 

Birçok şehirlerarası otobüsten inen yolcular, dakikalarla şehiriçi otobüsünü kaçırırken; ya soğukta otogarda beklemek zorunda kalıyor, yada taksiye binmeye mecbur kalıyor. Şehirlerarası otobüs firmalarının araçlarının geliş ve gidiş saatleri belli olmasına rağmen vatandaşların mağdur edilmesine adeta çanak tutuluyor.

 

“SEFER SAATLERİNİ DÜZELTİN..”

Ç-9 Sefer saatlerinin mağduru olan öğrenciler ise yaptıkları açıklamada; “Şehirlerarası otobüs ücretleri zaten pahalı, ailelerimizin yanına gidip gelmekte güçlük yaşıyoruz. Çanakkale’de yaşamak da çok pahalı, su ücretleri, otobüs ücretleri, kira, yurt ve beslenme giderlerimize okul masraflarını da eklemek zorunda kalıyoruz. Ç-9 otobüs sefer saatleri ile ilgili olan sorun da yeni değil. 1,5 yıldan fazla bir süredir devam ediyor. Birçok kez sefer saatleri nedeniyle şehirlerarası otobüslerini kaçıran arkadaşlarımız oldu. Saatler değişiyor bilgilendirilme yetersiz. Bilgilendirme yapılsa da uygulama zaten yanlış. İskeleden otogara otobüsle gitmek 150 lira civarında tutuyor. Eğer şehir dışından gelmişseniz garaja girerken Ç-9 otobüsünün garajdan ayrıldığını görüyorsunuz. 1-2 dakika daha beklese bagajlarımızı alıp Ç-9’a yetişeceğiz ama adeta otobüs içerisinde giden Ç-9’a el sallar pozisyonda kalıyoruz. Çanakkale belediyesi adeta bizleri ticari mal gibi görüyor, taksiciler para kazansın diye bizleri mağdur ediyorlar. Gece 12’den sonra Çanakkale şehir merkezine gitmek Ç-9’u kaçırmışsanız 1 saat ya garajda beklemek demek yada taksiciye çift tarife ödeme yapmak demek. Bu otobüs saatlerini artık düzeltsinler, bizler kimsenin ticari malı değiliz” tepkisini gösterdiler.




Bu haber 1500 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI