thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


İçme Suyu 2. Kademe Arıtma Tesisinin Devri Gerçekleşti
Tarih: 14-11-2022 06:32:33 Güncelleme: 14-11-2022 07:25:33 + -


Çanakkale Belediye Başkanlığı ve Devlet Su İşleri 25. Bölge Müdürlüğü arasında Çanakkale İçme Suyu 2. Kademe Arıtma Tesisi devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, hükümetin hem Çanakkale’ye hem de Türkiye genelinde yaptığı yatırımları anlatırken; “Kavga is kavga, polemik ise polemik. İkisini de iyi yaparız ancak bizim istediğimiz halkımıza birlikte hizmet etmektir” dedi.


İçme Suyu 2. Kademe Arıtma Tesisinin Devri Gerçekleşti

DSİ ile Çanakkale Belediyesi arasında gerçekleşen devir teslim töreni ile Çanakkale’nin 2040 yılına kadar atık su arıtma sorunu çözülmüş oldu. Günlük 30 bin metreküp arıtma tesisi kapasitesi; devir teslimi yapılan tesis ile birlikte günlük 100 bin metreküp suyun arıtılmasını sağlayacak. Tesisin belediyeye devir teslim törenine AK Partili Belediye başkanlarının yoğun katılım göstermesi dikkat çekti.

 

AK PARTİLİ BELEDİYELER KATILDI CHP’Lİ BELEDİYELER KATILMADI!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın da katıldığı törene; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti ve CHP İl Başkanları, Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri ile AK Partili Biga, Yenice Belediye Başkanları dahil neredeyse tüm belediyeler katıldı. CHP’li belediye olarak sadece törende Ülgür Gökhan bulunuyordu.

GÜNLÜK 100 BİN METREKÜP SU ARITALACAK!

Mevcut su arıtma tesisinin yetersiz ve ömrünü tamamlaması nedeniyle uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamak amacı ile hazırlanan tesisde son teknoloji kullanılıyor. Tasarımı yüzde 10 aşırı yükleme durumunda da çalışacak şekilde projelendirilen tesiste; havalandırma, koagülasyon, flokülasyon, çöktürme ve filtrasyon prosesine dayalı konvansiyonel arıtma teknikleri ile ulusal ve uluslar arası kalite standartlarında içmesuyu üretimi yapılacak.

İçme suyu arıtma tesisleri sorumlusu Zeynep Doğanay ve DSİ 252’nci Şube Müdürü Murat Güldoğan tesis hakkında bilgi verdiler. DSİ Şube Müdürü Güldoğan tesisin inşasının 2017 yılında ihale edilmesine rağmen inşasına 2019 yılında başlandığını belirtti. Güldoğan; “Tesisi bu bakımdan kısas sürede tamamladığımızı söyleyebilirim. Tesis dışarıdan bina şeklinde görülse de son teknoloji ile arıtma işlemi yapılmaktadır. Bu proje daha kısa sürede bitirilip hizmete alınabilirdi ancak bilindiği gibi pandemi süreci araya girdi. Bu yatırımın kısa sürede bitmesi konusunda AK Parti Grup Başkanvekilimizin bire bir takibi, ödenek imkanları sağlaması son derece önemlidir. Sayın vekilimiz Jülide İskenderoğlu’da inşaat halinden itibaren desteklerini esirgemediler. Belediye başkanımız Ülgür Gökhan’da inşaat halinden hem teknik hem de prosedürleri aşma anlamında ciddi destekleri oldu. Bu tesisi bitirip Çanakkale halkının hizmetine sunduğumuz için son derece mutluyum” dedi.

GÖKHAN’DAN TURAN’A “AĞA’NIN ELİ TUTULMAZ AMA..”

Ülgür Gökhan “Bu tesisin bir an önce yapılması gerekiyordu. Her geçen yıl maliyetler artıyor, maliyetlerin artmaması konusunda yoğun çaba gösterdik. Bu konuda bizlere destek olan AK Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’a çok teşekkür ediyorum. Bizlere sağ olsun büyük destekleri oldu. bu tesis yaklaşık 80 milyon TL’ye tamamlanmış oldu. Çok şükür tamamlandı ve teslim alıyoruz” dedi. Törende tesisin masraflarına iktidardan katkı beklediklerini söyleyen Gökhan, Bülent Turan’dan tesisin elektrik giderlerinin düşürülmesi konusunda destek istedi. Gökhan, Turan’dan “Tüm belediyeler adına iletmek istediğim talep şudur; yüksek elektrik kullanan atıksu arıtma tesisi, katı atık tesislerinde, özellikle ileri teknoloji kullanan tesislerdeki elektrik tüketiminin tarifelerinin yarı yarıya indirilmesini istiyoruz. Bu tesislerin maliyetleri eninde sonunda vatandaşlara yansıyor, bu konuda destek istiyoruz ” dedi.

 

“TESİS 80 MİLYON LİRAYA YAPILDI; BUGÜN 400 MİLYON LİRAYA ANCAK YAPILABİLİR”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise yaptığı konuşmada; “Bugün üniversitemizde tüp bebek merkezimizin tesisinin açılışını yaptık. Ardından spor bilimleri fakültesi binasının temelini attık. Yarın da diğer ilçelerde açılışa katılacağız. Ülkemizin her bir köşesi özel ama Çanakkale bambaşka. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anafartalar vesilesi ile tarih sahnesine çıkmaya başladığı, Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı topraklardır. Bu topraklar için çalışma büyük bir şeref. Çanakkale son dönemde sadece tarihi hatıralarda değil; yapılan yatırımlar ve dönüşümlerle adından sıklıkla bahsettiriyor. Geçen hafta 1915 Çanakkale Köprüsü Avrupa’da yılın projesi ödülünü aldı. Türk mühendislerinin yapmış olduğu, 4 yılda biten harika bir ulaşım aksının Avrupa nezdinde adeta özel proje olarak gösterilmesinin kıymetli olduğunu düşünüyorum.

“YABANCI YATIRIMCILAR OSB’LERİMİZDEN YER ALIYOR”

Çanakkale Köprüsünün biterek hizmete açılması sonrasında Çanakkale ve Ezine OSB’lerine yabancı yatırımcıların yer aldığına dikkat çeken Turan; “Polemikler oldu ancak az ötemizde Çanakkale OSB’si yıllarca dolmazken; Köprüden sonra dolmuş olmasının altını çizmek istiyorum. Ezine Gıda İhtisas OSB’sinde yer kalmadığını, merkez OSB’de ise yer büyütme çalışmalarının başlatıldığının altını çizmek istiyorum. Belçikalı çiçek firması 30 dönüm yer aldı,  Ukraynalı dondurulmuş gıda firması yer aldı, Alman süs bitkisi için, Avustralyalı büyük baş hayvancılık için yer aldı. Ulaşım aksı iyi olmasaydı bu anlattığım uluslar arası yatırımcıların hiç birisi Çanakkale’de yer alamazdı. Bunların hepsi istihdam demek, vergi demek, kalkınma demektir. Daha dün köylerde gördüğümüz insanların OSB’lerde yer almak istemelerini gururla takip ediyoruz” dedi.

 

“YENİ VALİLİK BİNASI YAPALIM, ÇEVRESİ MİLLET MAHÇESİ OLSUN”

Bülent Turan konuşmasının devamında; “Çanakkale merkezde Valimiz burada, Belediyemiz burada; Çanakkale Valilik binamız eskidi. Eski hastane ve karayolları başta olmak üzere o hattın komple elden geçirilip yeni bir Valilik binası yapılmasını istiyoruz. Tüm müdürlüklerin bir binada toplandığı; Türkiye’ye örnek bir bina istiyoruz. Çevresine de başka bir bina yapmayalım ki; çevresinde de Millet Bahçesi yaparak şehrimizin tam göbeğinde yeşilliği ve sosyal donatılarla şehrimize nefes alma imkânı verelim istiyoruz. Park sorunu, trafik sorunu, yeşil alan gibi sorunlarımız var” önerisinde bulundu.

TOKİ KONUT İHALESİ 28 KASIM’DA..

3 kez ihalesi iptal edilen Cevatpaşa Mahallesi TOKİ konutlarının ihalesinin 28 Kasım tarihinde yapılacağını belirten Bülent Turan; “TOKİ 28 Kasımda ihalesini yapacak, daha önce iptal olan ihaleyi yeniden hayata geçireceğiz. İlk Evin, İlk İş Yerim projesi kapsamında 9000 bin arsa ve 1250 toplu konutun yapılması için çalışmalarımız sürüyor”

 

“KAVGAYSA KRALINI YAPARIZ, POLEMİKSE EN İYİSİNİ YAPARIZ”

Tartışmalarla vakit harcamaktansa çalışmayı tercih ettiklerini belirten Bülent Turan; “Zaman zaman kızan oldu, polemik yapan oldu ama önümüze baktık. İşimize bakınca keyifte oluyor, sonuçta oluyor. Kapımız herkese, hangi partiden mezhepten olursa olsun açık olduğu bilinir. İş yaparken siyasi parti görevimizi bırakıyoruz. Seçim biter bizler hepimiz Çanakkaleli oluruz. Kavgaysa kralını yaparız, polemikse en iyisini yaparız. Kimseyle polemik yapmak istemediğimizi, işimizi yapmak istediğimizi herkes bilir. Belediyemizin talebi, DSİ’nin çalışması, tüm kurumların omuz vermesi sonucunda bugün aynı tesisi yapabilmek için 400 milyon TL gibi bir kaynağa ihtiyaç duyulurken bizler 80 milyon TL’ye yaptık. Memba suyu kalitesinde son teknoloji ile suyumuz arıtılacak. 3 yılda bitirilen bu tesis ile Çanakkale’nin 2040 yılına kadar su arıtma sorunu çözülmüştür. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Konuşmaların ardından DSİ 252’nci Şube Müdürü Murat Güldoğan ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan arasında Çanakkale İçme Suyu 2. Kademe Arıtma Tesisi devir teslimi için imzalar atıldı. İmza töreninin ardından tesis davetlilere gezdirildi.




Bu haber 2713 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI