thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çakıroğlu İçin Yürüyüş ve Gıyabi Cenaze Namazı

Tarih: 23-02-2015 08:46:41 Güncelleme: 23-02-2015 08:56:41 + -


Çanakkale Ülkü Ocakları üyeleri, İzmir Ege Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan bıçaklı kavgada ölen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için önce yürüyüş yaptı, ardından da gıyabi cenaze namazı kıldı. Çakıroğlu için Kuran-ı Kerim okutuldu, hayır dağıtıldı.


Çakıroğlu İçin Yürüyüş ve Gıyabi Cenaze Namazı

İzmir Ege Üniversitesi Kampüsünde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Çanakkale Ülkü Ocakları tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi. Çanakkale merkez ve diğer ilçelerinden yaklaşık 2 bin ülkücü, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Ülkücü yeminini eden grup, 'Hepimiz Fırat'ız', 'Hepimiz bayrağız', 'Şehidimiz Fırat hakkını helal et', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ferman Başbuğ'un fakülteler bizimdir' sloganları attı.

 

Çanakkale Ülkü Ocakları İl Başkanı Selçuk Birer, "Ülkenin bekası ve selameti için sabır ve sukutu şiar edinen ülkücüler, fırtına öncesi sessizliği de daima içlerinde barındırmaktadırlar. Can verdiğimiz gibi canımızı korumasını da elbette biliriz. Terör örgütü uzantılarına sözde mahkeme kuracak kadar yüz veren, kampüslerin terör kampı haline getirilmesine izin verenler, ilelebet terör örgütü ile aynı damgayı taşıyacak ve Türk milletinin öfkesinden kurtulamayacaklardır" dedi.

 

Basın açıklamasının ardından ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen, Cumhuriyet Meydanı'ndan kordon boyuna çıkan ülkücüler; sloganlar atarak önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Kampüsü'ndeki Eğitim Fakültesi önüne geldi. Bir süre burada slogan atıp tepkilerini dile getiren ülkücüler, daha sonra Esenler Mahallesi'ndeki Şehitler Camii'ne yürüdü. Yürüyüş boyunca araç trafiğini de koordine eden polis, geniş güvenlik önlemi aldı. Çanakkale Emniyet Müdürü Yılmaz Özden de yürüyüşü yakından takip etti. Ülkücüler, Fırat Çakıroğlu için Şehitler Camii'nde Kuran-ı Kerim okuttu. İkindi namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. Pilav ve lokum ikramının ardından grup dağıldı.

 




Bu haber 3182 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI