thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


CHP'de "Çan" Krizi
Tarih: 08-08-2022 07:03:19 Güncelleme: 08-08-2022 07:03:19 + -


CHP Çanakkale İl Danışma Kurulu toplantısında "Çan" krizi çıktı.


CHP'de

Kepez Turhan Mildon Kültür Merkezi toplantı salonunda bir araya gelen CHP teşkilatları tartışmalara sahne oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in katılmadığı, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan başta olmak üzere CHP il ve ilçe örgütleri yöneticileri ve belediye başkanları il yönetiminin yaptığı davet ile toplantıya katıldılar.

 

GÜNEŞHAN "AKP BAYRAMLAŞMASINA KATILMAK DOĞRU DEĞİL"

Toplantıda söz alan geçmiş dönem İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çan örgütünde parti içi çatışmaları gündeme getirdi. Güneşhan " Türkiye için çok önemli bir seçime gidiyoruz. Seçmenin bizden beklentileri çok yüksek. Örgütsel bütünlüğümüzü korumak çok önemli. Fakat Çan örgütümüzde işler iyi gitmiyor. Bir hukuksuzluk sonucu görevden alınan Bülent arkadaşımız mutlaka geri dönecek. Onu bu süreçte yok saymak çok yanlış. Belediye çalışanlarını hem de örgütümüze emek vermiş olan 16 arkadaşımıza mobbing uygulanması çok yanlış. AKP Bayramlaşmasını katılmak doğru değil. Partimizin Genel Başkanından tüm kurumları AKP’ye karşı büyük bir mücadele verirken, oraya gitmek parti ahlakına ve kültürüne yakışmayacak davranıştır" diyerek Çan Belediye Başkan vekilliği görevine yapan Harun Arslan'ı sert bir dille eleştirdi.

 

BÜLENT ÖZ “KİN VE İNTİKAMLA SİYASET YAPILMAZ”

Danışma Kurulu toplantısında söz alan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, geçmişte aralarında sıklıkla tartışma çıkan ancak görevden alınmasıyla Başkanvekili seçilen Harun Arslan’a kast ederek kısa bir konuşma yaptı. Bülent Öz yaptığı konuşmada; “Her ne olursa olsun; biz CHP’lilere kinle, intikamla siyaset yapmak yakışmaz. Kurumları kin ile nefret ile yönetmek bize yakışmaz” tepkisini gösterdi.

CEYLAN’DAN ARSLAN’A “NEREYE KATILACAĞIM SANA MI SORACAĞIM?"

CHP İl Danışma Kurulu toplantısına katılan CHP Çan Belediye Başkanvekili Harun Arslan söz alarak kürsüye çıktı. Çan Belediyesinin düzenlediği Yağlı Güreşlere katılmayarak sessiz protesto yapan CHP’li ilçe yönetimlerinin yanı sıra belediye başkanlarını da eleştiren Arslan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ı da eleştirince sert kayaya çarptı.

 

Edinilen bilgiye göre; kürsüde il, ilçe ve Belediye başkanlarına sitem eden Belediye Başkanvekili Harun Arslan; “Bir deve güreşi düzenledik; hepinizi davet etmiştik, ancak hiç biriniz katılmadı. Milletvekilimiz Sayın Özgür Ceylan da Biga'da olmasına rağmen kalkıp gelmedi. Bu tepkinizi anlayamıyorum” şeklinde sitem etti.

 

Arslan’ın kendisini hedef alarak sitem etmesi üzerine oturduğu yerden Harun Arslan’a yanıt veren Milletvekili Özgür Ceylan; “Ben Milletvekiliyim. Benimle bu üslupta konuşamazsın. Yerini bil. Ben neredeye gideceğimi senden öğrenecek değilim” diyerek çok sert tepki gösterdi.

 

Öte yandan Çan'da yapılan yağlı güreşlerine katılmayan bazı CHP'li ilçe başkanı ve Belediye Başkanlarının bir hafta sonra Bayramiç'te yapılan yağlı güreşlere bu kez tam kadro katılmaları dikkat çekti. Partide her siyasi platformda karşı karşıya gelen iki cephe arasındaki mücadelenin Genel seçimlere nasıl yansıyacağı siyasi çevrelerde merakla bekleniyor.




Bu haber 4860 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI