thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkalespor'a Şok!

Tarih: 26-11-2014 15:11:24 Güncelleme: 26-11-2014 16:20:24 + -


Bigaspor’un, Çanakkalespor müsabakası ile ilgili maçın tekrar edilmesi konusu Futbol Federasyonunca sonuçlandırıldı. Maçın tekrar oynanmasına karar verildi. Çanakkalespor’un konuyu tahkim kurulu nezdinde itiraz etme hakkı bulunuyor.


Çanakkalespor'a Şok!

Konu ile ilgili Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığının yaptığı açıklama şöyle: "09.11.2014 tarihinde 18 Mart Sentetik Çim Stadında Çanakkalespor Futbol Kulübü-Bigaspor takımları arasında oynanan Süper Amatör Küme Müsabakasının 3.dakikasında, Çanakkalespor Futbol Kulübüne mensup 44 forma numaralı futbolcu Bünyamin Kalaycı, sakatlığını tedavi ettirmek için hakemden izin alarak oyun alanını terk etmiş maç tekrar başladıktan sonra da topun oyunda olduğu bir sırada hakemin izni olmaksızın oyun alanına tekrar girmesi neticesinde hakem oyunu durdurmuş adı geçen oyuncuya oyun alanına izinsiz girmesinden dolayı sarı kart göstermek suretiyle ihtarla cezalandırılmış ve başka bir ihlal söz konusu olmadığından hakem müsabakayı oyunun durmasından ötürü rakip takım(Bigaspor)lehine bir endirekt serbest vuruş ile başlatması gerekirken hakem atışı yapmak suretiyle oyunu yeniden başlatmasından dolayı Bigaspor Kulübü hakemin Uluslararası Oyun Kurallarına göre  kural hatası yaptığı yönünde TFF Amatör İşler Kuruluna itirazda bulunmuştur."

 

"Bigaspor Kulübünün kurulumuza yapmış olduğu bu itiraz üzerine, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı ile yapılan yazışma sonucunda, 09.11.2014 Pazar günü saat:12.00’de Çanakkale 18 Mart Sentetik Çim Sahasında oynanan Çanakkalespor Futbol Kulübü-Bigaspor Çanakkale Süper Amatör Küme Müsabakasında Çanakkalespor Futbol Kulübünden 44 forma numaralı oyuncunun tedavi için hakemin izni ile oyun alanı dışına çıktığı , oyun başladıktan sonra hakemin izni olmadan oyun alanına girdiği hakemin bunun için oyunu durdurduğu bu oyuncuya oyun alanına izinsiz girmesi nedeniyle ihtar verdiği ve oyunu hakem atışı ile başlattığı anlaşılmıştır. Hakemin yazılı beyanında  da olayın yukarıda açıklandığı gibi oluştuğunu ve oyunu bu oyuncunun takımı aleyhine vereceği endirekt serbest vuruşla başlatmak yerine Hakem atışı ile başlattığını kabul etmiştir."

 

"Kural 3- Oyuncu Sayısı: İhlaller ve Cezalar: Bu kuralın diğer bütün hallerinde; İlgili oyunculara ihtar verilir. Rakip takım oyuncusunun, oyunun durduğu sırada topun bulunduğu yerden bir endirekt serbest vuruş  yapması ile oyun yeniden başlatılır."

"Kural  5- Hakem: Hakem Kararları: Hakemin bir golün kabul edilip edilmemesi ve maç sonucu da dahil oyunla ilgili kararları nihaidir. Hükümlerini içermektedir"

 

“Bu açıklamalar ışığı altında hakemin bizzat kendisinin oyunu bu oyuncunun takımı aleyhine vereceği endirekt serbest vuruşla başlamak yerine hakem atışı ile başlattığını kabul etmesi nedeniyle, uygulamasının kurallara uygun olmadığı anlaşılmıştır Görüşü yazılı olarak tarafımıza bildirilmiştir."

 

"Buna göre Bigaspor Kulubünün itirazının FMT’nın 20. Maddesinin (1) fıkrası hükmü gereğince kabulüne, adı geçen müsabakanın Çanakkale Futbol İl Temsilciliği tarafından belirlenen bir tarihte yeniden oynatılmasına ve yeniden oynatılacak müsabakada FMT’ nın 20. Maddesinin (2) fıkrası hükümlerinin uygulanmasına TFF Amatör İşler Kurulunca karar verilmiştir."

 




Kaynak: www.bigacarsambapostasi.com

Bu haber 3671 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI