thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Geçitlerin Kapatılmasından Herkes Rahatsız!

Tarih: 04-07-2019 16:16:49 + -


Son günlerde Çanakkale'de büyük rahatsızlıklara sebep olan Yaya Geçitlerinin kapatılması Belediye Meclisinin de gündemine geldi. AK Parti Grubu adına konuşan Esra Yüksel; "Yaya geçitlerinin kapatılmasından rahatsızım, yanlış karar" dedi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; "Bende rahatsızım ama biz kanuna uyuyoruz, şikayetlerinizi İl Trafik Komisyonuna iletin" dedi.


Geçitlerin Kapatılmasından Herkes Rahatsız!

Çanakkale'nin en işlek caddelerindeki yaya geçitlerinin Belediye ekipleri tarafından kapatılması büyük tepkilere sebep oldu. Vatandaşların caddelerdeki refüjlerden yola atlamaları büyük tehlike doğururken, vatandaşlar belediye işçilerinin yaya geçitlerini kapatmasından dolayı Çanakkale Belediyesini suçluyor.

 

Konu Çanakkale Belediye Meclis gündemine de geldi. AK Partili Esra Yüksel yaptığı konuşmada konuyu gündeme getirerek; "Vatandaşlardan yoğun şikayetler alıyoruz. Yaya geçitlerinin kapatılmasına insanlarımız büyük tepki gösteriyorlar. Yıllardır alıştıkları yaya geçitlerini kapatmayıp, mümkünse tekrar açmamız mümkün mü. Bu konuda ayrıca AK Parti grubu olarak bizlerde çok rahatsızız. Şahsen bende rahatsızım" dedi.

 

"ÇANAKKALE HALKI YOLDA NASIL YÜRÜYECEĞİNİ İYİ BİLİR"

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da yaya geçitlerinin kapatılması kararının kendilerinde olmadığını, kanun gereği İl Trafik Komisyonunun aldığı kararı uygulamak zorunda olduklarını belirtti. Gökhan, durumdan kendisinin de son derece durumdan rahatsız olduğunu belirterek; " Yaya geçitlerinin kapatılmasına bende tepkiliyim. Çoluk çocuk zaten sıkıntılı. Bende karşıyım ama karar alınmış, fen işleri müdürlüğümüze bildirdiler. Buna uymama imkanımız yok. Orda bir kaza olsa suç bizim üstümüze kalır. O yüzden iptal etmek zorunda kaldık. Vatandaş rahatsız bizde rahatsızız. Bu karara gerek yoktu, Çanakkale halkı yolda nasıl yürüyeceğini iyi bilir.Şikayetlerinizi İl Trafik Komisyonuna bildirmeniz gerekiyor" dedi.

 

BELEDİYE AÇIKLAMA YAYINLADI

Vatandaşların şikayetleri üzerine Çanakkale Belediye Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılan çalışmalar hakkında açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada; " İç İşleri Bakanlığı tarafından 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 74'ündcü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik yılı ilan edilmiştir. Bu karara istinaden Çanakkale Valiliği'nce 31/01/2019 tarih 2019/01 sayılı İl Trafik Komisyonu Kararına istinaden yayaların güvenliği ve trafik akışının devamlılığı için komisyonca karar verilen yaya geçitlerinin kapatılmasına karar verilmiştir.

 

Ayrıca, Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, kentte görev yapan ticari taksi, servis aracı, halk otobüsü ve diğer tüm şoförlere yönelik “Trafikte Yayanın Yeri ve Yaya Geçitleri” konulu eğitim çalışmaları da gerçekleştirilmiş olup, öte yandan kentin çeşitli noktalarındaki yaya geçidi çizgilerine uyarı amaçlı uygulanan ‘önce yaya' yazılı ikonlarla konuya ilişkin farkındalık çalışmaları yürütülmektedir" ifadeleri yer aldı.




Bu haber 6076 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI