thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Arkadaşlar Merak Etmesin; Aday Değilim”
Tarih: 27-06-2022 06:38:48 Güncelleme: 27-06-2022 06:50:48 + -


Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan katıldığı bir söyleşi programında, il merkezinde devam eden belediye yatırımları, ketin trafik ve otopark sorunu, yapımı devam eden Belediye Hizmet Binası ile siyasi konulara değindi. Erken seçim olup olmayacağına dair sorulan soruya; “Erken seçimi kestirmek zor ama gerekli” diye cevap verirken aday olacak mısınız sorusuna da yanıt verdi.


“Arkadaşlar Merak Etmesin; Aday Değilim”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a katıldığı söyleşi programında kentte raylı sistem uygulamasının ne zaman gelip gelmeyeceği, trafik sorununun çözümü için yürütülen projelere dair açıklamalarda bulundu. Gökhan raylı sistem ile ilgili olarak; “Raylı sistem düşünüyoruz ancak nüfusun Kepez ile birlikte il merkezinde 200-250 bin civarına gelmesi gerekiyor. Raylı sistemi yapmak sorun değil; işletmek sorun. Yap-işlet devret ile yapsak da yeterince yolcu olması gerekiyor. Yolcu garantili yapamayacağımız için bir müddet daha beklememiz gerekiyor” diyerek cevap verdi.

 

İNÖNÜ VE ATATÜRK CADDELERİ TEK YÖNLÜ OLACAK

Kenti içi trafik sorununu çözmek için belirlenen iki cadde de tek yön uygulaması yapılacağını, gerekli izinlerin hazırlandığını açıklayan Gökhan; “Tek yönlü yol projemiz var. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. gidiş gelişi olan iki yönlü bir yolu tek yönlü hale getirmek için ciddi çalışma gerekiyor. Alt yapısı önemli; alty yapısı içinde ciddi bir bütçe lazım. Projemiz tamam ama ilgili kurumlardan raporları aldık, ilk fırsatta bunu yapacağız. Bütçe geldiğinde İnönü ve Atatürk caddelerini tek şeritli yapacağız. İnönü tek gidiş, Atatürk tek geliş olarak düşünüyoruz. Trafik böylece rahatlayacak; kaldırımların düzenlenmesi, dönemeçlerin yapılması, sokak aralarının ayarlanması gibi bütçe harcaması gerekiyor” dedi.

 

“ÇANAKKALE’NİN ALT VE ÜST YAPI SORUNLARI ŞUAN İTİBARİYLE BİTTİ”

Belediyenin alt ve üst yapı sorunlarını çözdüklerini ifade eden Ülgür Gökhan; “Çanakkale’nin alt ve üst yapı sorunları şuan itibariyle bitti diyebiliriz. Kentin yatırımları asla bitmez ancak vatandaşların ihtiyaçlarını giderecek alt yapılar bitti. Elektrik ve Telekom hatlarının yer altına alınması, yağmur suyu tahliyesi gibi tüm çalışmalar bitti. Önemli olan üst yapı çalışmalarıdır. İki tane ileri biyolojik artıma tesisimizi yaptık. Çöp depone alanımızı yaptık. Oranın mesela atık suyunun arıtması da tamamlandı. Katı atık konusunda sorunlarımızı çözmüş durumdayız. Geri dönüşüm malzemelerini ayırıyoruz. İçme suyu arıtma tesisimizin sonuna geldik. Yeni bir teknoloji ile yapıldı; iki ay içerisinde faaliyete geçecek. Klordan kurtulacağız. Çeşmelerimizde içilebilir su akıyor ama tat anlamında daha iyi bir içme suyu sağlamış olacağız. Çöpten enerji üretiyoruz, ikinci bir santrali yapmaya başladık. Arıtma tesisimizde güneş enerjisinden para kazanıyoruz. Mevcut su arıtma tesisimizin oraya da güneş enerjisi yapıp oradan da gelir elde edeceğiz” dedi.

MEYDAN PROJESİ: “EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAĞIZ”

Belediyenin yıllardır gündemde olan bir başka proje de kent meydanı projesi. Gökhan ilgili tüm kurullardan onay alındığını meydan projesinin çalışmalarına Eylül ayı itibariyle başlanacağını ve bölüm bölüm yapacaklarını açıkladı; “Meydan projemiz hazır, kuruldan geçti. Orada bulunan Lise pansiyon binasının yıkılma süreci başladı. Okul içerisinde belediyenin arsaları vardı. Siz bize buraları verin; bizde size başka bir alan verelim diyerek takas yöntemini uyguladık. Okullarda kapandı, şimdi binanın yıkımı için Valilikten onay bekliyoruz. O bölgeyi de Cumhuriyet Meydanı projesine katmış olacağız. Eylül ayında çalışmalara başlayacağız. Bütçeyi de zorlamadan bölüm bölüm yapalım diyoruz. İş merkezi için talip yok, orası durmaya devam edecek.”

“CENNET OTOPARKI FİYASKO OLDU..” CARREFOUR ALANINA OTOPARK!

Müteahhidin batması ve hukuki sorunlar nedeniyle inşaatı çürüme aşamasına gelen Cennet otoparkının fiyasko ile bittiğini kabul eden Ülgür Gökhan sorunun ekonomik krizden kaynaklandığını söylerken; eski Carrefour alanına da katlı otopark yapacaklarını açıkladı. Gökhan konuyla ilgili olarak; “Eski belediye binası yanında ki Carrefour alanının yakında yıkımına başlanacak ve açık otopark yapacağız. Orası için bir projemiz var; tek katı dükkân, diğer katları ise katlı otopark olarak ihaleye çıkacağız. Cennet Otoparkı maalesef fiyasko ile sonuçlandı” dedi.

 

YEŞİL YEREL YÖNETİM BİNASI 29 EKİM’DE AÇILACAK!

Yapımı uzun süren Yeşil Yerel Yönetim binasının inşaat çalışmalarının yüzde 83 aşamasına geldiğini belirten Gökhan; 2018 yılından beri bir kriz var; insanlar yeni kriz varmış sanıyorlar. O yıllarda çok müteahhit battı. Belediye binamızın uzamasının sebebi de ekonomik kriz. Yeniden ihale aşaması derken; yeniden maliyet tespiti, pandemi süreci, ihale yapmak için takvim belirledik sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak kalktı bu sefer yeniden ihale süreci maliyet tespiti. Ama artık sonuna gelindi şuan yüzde 83 seviyesinde binamız. 29 Ekim tarihinde belediye hizmet binamızı açmayı hedefliyoruz” dedi.

5 YILDIR BİTMEYEN DARDANOS – GÜZELYALI ASFALT SORUNU..

2017 Yılı Mayıs ayında başlatılan Güzelyalı ve Dardanos teknik altyapı çalışmaları için bölge halkı yıllardır rüzgârda yağışlı havalarda toz toprak çamurun içinde yaşıyorlar. 5 yıldır bölgedeki çalışmaların bitmemesini bölge halkı tepki gösterirken; Ülgür Gökhan asfaltlama çalışmalarının peyderpey yapılacağını söyledi! Gökhan konuyla ilgili olarak; “Dardanos alt yapısı bitti. Ama tekrar bir asfaltlama süreci var. Peyderpey yapacağız. Taş ihalesi yapıyoruz; taş fiyatları bizim istediğimiz tekliften yüksek. Gerekirse en son beton yapalım kaldırımları dedik. Kaldırım süslemesini sonra da yaparız. Milleti en azından tozdan kurtaralım dedik. Ama asfaltlamaya başlayacağız en kısa zamanda” dedi.

 

SÜMERBANK – TRUTAŞ ARAZİLERİ “PLANLARI GELİRSE..”

Çanakkale’nin en değerli arazilerinden olan ve bölgede büyük bir yapılaşmaya yol açacak Sümerbank ve Trutaş arazilerinin imara açılması sorusuna da yanıt veren Gökhan; “Orada 5000’lik plan var, 1000’lik planları meclise getirirlerse ilgililer bakar inceler, meclisten geçiririz. Şuanda bir itiraz oldu demişlerdi ama itiraz olan bir şey yok. Hem Sümerbank hem Trutaş arazisi için.. İlgililer planlarını getirirlerse geçiririz meclisten. Oraların bir an önce yapılmasında fayda var, şehrin girişinde çirkin bir görüntü olarak kaldı. Küçük sanayinin işi çözülmedi daha, oradaki insanlar da çözüm bekliyor. Onları çıkartsak insanları nereye göndereceğiz? Siyaset maalesef çok basit olan bu sorunu çözemedi” dedi.

SOSYAL KONUTLAR “MÜLK SAHİPLERİ MÜTEAHHİT BULUP ANLAŞABİLİRLER”

Her depremde yüreklerin ağızlara geldiği, başta Ülgür Gökhan olmak üzere siyasilerin seçim malzemesine dönüşen Sosyal Konutlar konusu da programda gündeme geldi. Gökhan ilgili soruya ise şöyle yanıt verdi; “Sosyal konutlarda biz 8 kata çıkarttık. Mülk sahipleri her site olarak bir müteahhitle anlaşabilir, sıkıntı yok. Teklif geldi; tekrar bir acaba burada planlama yapılabilir mi diye. Mülk sahiplerinin katkıda bulunması gerekir ama oradakilerin mali gücü zayıf. Gelin anlaşalım diyip bir müteahhit bulalım diyerek anlaşamadılar. Bu esnada bir müteahhit yeni bir teklifle geldi, hepsini değerlendirebilir miyiz diye görüştük. Maalesef burası için Riskli alan desteği gelmeyince, yapılamadı. Şimdi yapılan kira yardımı mevcut Çanakkale’deki kiraları karşılamaz. Belki blok blok yaptırabilirlerse mevcut mülk sahipleri daha iyi olur. İşin içine siyaset girince maalesef olmadı. Bu tür şeylerde siyaset olmamalı, orada yaşayan insan. Maalesef çok hızlı hareket edemiyoruz, herkes bir tarafından çekiyor.”

ULAŞIMA ZAM GELECEK Mİ: “MECLİS BİLİR..”

Türkiye’nin en pahalı toplu taşıma ücretlerinin uygulandığı şehirlerden birisi de Çanakkale… tam binişin 8 TL, öğrencinin 4,5 TL olduğu Çanakkale’de toplu taşımaya yeni zam gelip gelmeyeceği de gündeme geldi. Ulaşıma zam yapılacak mı sorusuna muallakta bir yanıt vererek adres olarak Belediye Meclisini gösteren Ülgür Gökhan, ekmek zammını da gündeme getirdi. Gökhan; “Sıkıntılar var. Yeni bir zam var mı derseniz onu meclis bilir. Ekmeğe zam var. 200 gramı 4 lira olacak diye duyum var. Biz itiraz yada kabul etme durumundayız. Ama bu şartlarda işleri çok zor; un fiyatları yüksek” dedi.

 

“MİLLET İTTİFAKI 3 – CUMHUR İTTİFAKI 1 ÇIKARTIR”

Açıklanan anket sonuçlarında AK Parti’nin Çanakkale’de oylarının gerilediğini, bunu çarşı da pazarda, köylerde gözlemlediklerini belirten Ülgür Gökhan; “CHP’nin oyu yüzde 34,5 gözüküyor. AK Partinin oyu yüzde 26.4 çıkarken İYİ Parti yüzde 24.1 olarak gözüküyor. Milletvekili seçimi 2+1+1 şeklinde olacaktır diye tahmin ediyorum. Millet İttifakı olarak konuşursak 3’e 1 şeklinde sonuçlanır. Köylere de gidiyoruz; oradaki hava da bu yönde. Şuanda bu ankete cevap verenlerin hangi koşullara göre cevap verdiğini bilemeyiz. Çanakkale için benim görüşüm; ileriki süreçte bu şekilde giderse AK Partinin oyları daha da düşecektir.

 

“ARKADAŞLAR MERAK ETMESİN: ADAY DEĞİLİM”

Adaylığı ile ilgili soruya da yanıt veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Milletvekili adaylığı hiçbir zaman düşünmedim. 1994 senesinde önüme gelmişti, ben hiç heveslenmedim. Belediye başkanı olmak istiyordum, bugüne kadar da yaptım. Çünkü belediyenin bir bütçesi var; karar merci sizsiniz. Vekil olursanız böyle bir şansınız yok. İktidar olur hele ki bir de bakan olursanız eh işte.. Onun için milletvekili arkadaşlara başarılar diliyorum, kimse merak etmesin aday değilim. Yerel seçimlere aday mıyım? Henüz erken. Genel seçimle ilgilidir yerel seçimler. Genel seçim sonucuyla ilintilidir. Belediye başkanlığı adaylığına konsantre olursak yanlış yaparız. Şuanda ikinci planda o. Öncelikleri belirlemek lazım, önce genel seçimleri başaracağız. Genel seçimleri başarırsak hak etmiş olacağız” diyerek yanıt verdi.

 




Bu haber 5631 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI