thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


CHP’nin Güçlü İsmi İsmet Güneşhan Sahada
Tarih: 20-03-2023 06:55:45 Güncelleme: 20-03-2023 07:21:45 + -


Çanakkale’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde Belediye Meclis Üyeliği, Merkez İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunan İsmet Güneşhan, milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı. CHP Genel Merkezi’nde aday adaylığı başvurusunu gerçekleştiren Güneşhan’a, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan ve partililer eşlik etti.


CHP’nin Güçlü İsmi İsmet Güneşhan Sahada

Çanakkale’nin en deneyimli siyasetçilerinden birisi olan ve Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan İsmet Güneşhan, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimler için oldukça iddialı açıklamalarda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’ncü Cumhurbaşkanının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacağını ifade eden Güneşhan, TBMM çoğunluğunun ise Millet İttifakında olacağını belirtti.

 

“KEYFİ VE KURAL TANIMAZ YÖNTİM ANLAYIŞI SON BULMAK ZORUNDADIR”

Türkiye’de 21 yıllık AKP iktidarının ve Tek Adam Rejiminin ülkeyi her alanda kötü duruma düşürdüğünü ifade eden İsmet Güneşhan; “Ülkemiz bugün Cumhuriyet tarihimizin en derin Ekonomik ve Siyasal bunalımı ile karşı karşıyadır. Toplumsal, Siyasal ve Ekonomik sorunlar her geçen gün daha da artmaktadır. Tabi ki bu krizin en temel sebebi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile keyfi ve kural tanımaz yönetim anlayışıdır. Maalesef bu ucube, tek adam rejimi devletimiz için bir beka sorunu haline dönüşmüştür. Bu anlayışın artık son bulması zorunluluktur” dedi.

 

“HALKIMIZ KARAR VERECEK: YA OTOKRASİ, YA DEMOKRASİ”

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Türk Halkına büyük sorumluluk düştüğüne dikkat çeken İsmet Güneşhan; “Bu seçimlerde halkımız, 84 milyon yurttaşımız bir karar verecektir. Ya Otokrasi diyecekler yada Demokrasi diyecekler. Ben milletimizin ferasetine güveniyorum. Demokrasiden yana tercihlerini yapacaklar ve Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında özgürlükçü, demokratik ve adil bir düzeni Millet ittifakı adayımız, 14 Mayıs’tan sonra da açık ara seçilerek 13. Cumhurbaşkanımız olacak olan Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde hep beraber gerçekleştireceğiz” dedi.

 

“YAŞANAN OLUMSUZLUKLARDA ÇANAKKALE’MİZDE NASİBİNİ ALMIŞTIR”

21 yıllık AKP iktidarı ve tek adam rejimini halkı yoksullaştırdığını, Çanakkale halkının da bu olumsuzluklardan etkilendiğine işaret eden İsmet Güneşhan; “21 yıllık AKP iktidarında ülkemizde yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar had safhaya çıkmıştır. Maalesef Çanakkale’mizde bu olumsuz durumdan nasibini almıştır. Sonucunda da birçok sorunla bugün karşı karşıyayız” dedi.

“İKTİDARIMIZDA HİÇBİR GÜÇ KAZDAĞLARININ TEK BİR DALINA DAHİ DOKUNAMAYACAKTIR”

İktidarın yer altı ve yer üstü tüm zenginliklerini yabancılara ve yerli işbirlikçilerine peşkeş çektiğini ifade eden İsmet Güneşhan; “Biz Çanakkaleliler olarak dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Türkiye’nin en uzun ikinci kıyı şeridine sahibiz. Türkiye’nin iki adası burada, boğazımız var. Yer altı ve yerüstü zenginliklerimiz var. Ve en önemlisi Kazdağlarımız var. Dünyanın en zengin ikinci oksijen deposuna sahip. Binlerce yıldan beri bu bölgenin su ihtiyacını karşılamıştır. Burada yaşayan tüm insanlarımızın geçimini sağlamıştır. Bugün Kazdağlarımız tek adam rejiminin talan politikası sonucu madenciler tarafından kuşatma altına alınmıştır. Bizim iktidarımızda hiç bir güç Kazdağlarının tek bir dalına dahi dokunamayacaktır.Çünkü Kazdağlarının üstü altından çok daha zengindir” dedi.

 

“ÇANAKKALE KOLAY ULAŞILABİLİR BİR KENT OLMALIDIR”

Türkiye’nin en güzel coğrafyasına sahip illerinden bir tanesi olan Çanakkale’nin potansiyeline dikkat çeken İsmet Güneşhan; “Çanakkale’nin vizyonu tarihi, doğası, denizi nedeniyle turizm, bereketi toprakları ve ovaları ile tarım ve tarıma dayalı sanayi, jeotermal kaynakları nedeniyle sağlık turizmi, Bir üniversite, bir bilim, bir spor kenti olmalıdır. Bunun için öncelikle Çanakkale kolay ulaşılabilir bir kent olmalıdır” dedi.

“HIZLI TREN ÇANAKKALE’YE GETİRİLMELİDİR”

Çanakkale’nin tüm güzellik ve potansiyeline rağmen halen ulaşılabilir bir kent olmadığına dikkat çeken İsmet Güneşhan, demiryolunun mutlaka Çanakkale’ye ulaşması gerektiğine dikkat çekti. İktidarlarında Çanakkale’ye demiryolunun getirilmesi için çalışacaklarını ifade eden İsmet Güneşhan; “Öncelikle havayolu ulaşımı daha düzenli bir hale getirilmelidir. Mutlaka başta hızlı tren olmak üzere Bandırma’ya kadar gelen demiryolu Çanakkale’ye getirilmelidir. CHP ve Millet İttifakının iktidarında Çanakkale’ye hızlı trenin gelmesi için çalışacağız” dedi.

 

“GESTAŞ İFLAS NOKTASINA GELMİŞTİR”

AKP iktidarında liyakate önem verilmediğini, kurumların sadece biat kültüründen gelen partililere görev verildiğini söyleyen İsmet Güneşhan, bunun en bariz örneğinin de Çanakkale’de bir kamu şirketi olan GESTAŞ olduğunu söyledi. GESTAŞ’ın AKP’nin çiftliği haline getirildiğini ve şirketin iflas noktasına geldiğine dikkat çeken Güneşhan; “Adalar ve Deniz ulaşımında yaşanan sıkıntılar ivedilikle giderilmelidir.  Erdoğan şahsım iktidarında ülkemizdeki kurumların içi nasıl boşaltıldıysa maalesef liyakatsiz insanların iş başına getirilmesiyle GESTAŞ’ın da içi boşaltılmıştır. Bunun sonucunda bir dönem vergi rekortmeni olan GESTAŞ iflas noktasına gelmiştir. GESTAŞ yeniden yapılandırılacaktır. İşin ehli insanlar iş başına getirilecektir. Deniz ulaşımı daha cazip ve daha ekonomik hale getirilecektir” dedi.

 

“ÜNİVERSİTEMİZ, ÇANAKKALE’NİN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ)’nin Çanakkale’ye kattığı değerlerin küçümsenemeyeceğini, kent ve kent halkı için önemli olduğunun altını çizen İsmet Güneşhan; “ÇOMÜ Çanakkale için çok önemlidir. Ayrılmaz bir parçasıdır. Çanakkale’nin bir dünya kenti olmasında önemli bir noktadadır. Türkiye’nin ve Dünyanın önemli üniversitesi haline getirmeliyiz. Yandaş insanların görev yaptığı değil gerçek anlamda bilimsel yeterliliğe sahip öğretim görevlilerinin görev yaptığı bir üniversite olmalıdır” dedi.

 

“VATANDAŞLARIMIZ SANDIĞA GİDİP MİLLET İTTİFAKI VE TEMSİLCİLERİNE OY VERSİNLER”

Çanakkaleli vatandaşlara da çağrıda bulunan İsmet Güneşhan 14 Mayıs 2023 günü tüm vatandaşların sandığa giderek Millet İttifakına ve temsilcilerine oy vermesini istedi. Güneşhan; “Çanakkale olarak bu tek adam iktidarında hak edipte alamadığı değeri millet iktidarı döneminde alacaktır. Millet ittifakı olarak iktidarımızda birlik içinde ülkemizin içinde bulunduğu krizi aşmak, derin sorunlarımızı güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerek çözeceğiz. Türkiye derin bir nefes alacak. İçerde ve dışarıda kaybettiği güveni tekrar kazanacaktır. Türkiye zenginleşecek yurttaşlarımız mutlu ve huzurlu olacaktır. Çanakkale olarak bizde bundan hak ettiğimiz payı alacağız. Her şey çok güzel olacak. Geliyor gelmekte olan” dedi.




Bu haber 4118 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI