thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Biraz Vefa Olması Gerekir..”
Tarih: 12-01-2023 06:09:50 Güncelleme: 12-01-2023 07:26:50 + -


GESTAŞ A.Ş’nin kuruluşundan önce, 70 yıldır Kilitbahir – Çanakkale feribot seferlerini düzenleyen Alınteri firmasına yapılanlar büyük tepki çekiyor. 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle GESTAŞ A.Ş ile yapılan sözleşmesi uzatılmayan, kendi seferlerini yapma hakkı da bulunan Alınteri firması engelleniyor. GESTA A.Ş yönetim kurulu üyelerinden olan ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu yaptığı değerlendirmede; “Bürokrat gelip gider, siyasetçi bugün seçilir yarın seçilemez. İş insanları kalıcıdır. Bu vefasızlık


“Biraz Vefa Olması Gerekir..”

Çanakkale’de hem sokakta hem de sosyal medyada GESTAŞ Yönetimine büyük bir öfke var. GESTAŞ A.Ş ile 70 yıldan bu yana Boğaz taşımacılığını üstlenen Alınteri feribotlarının kira sözleşmesi sona erdi. Gemilerini GESTAŞ’a kiralayan firma yetkilileri sözleşmelerinin bugün-yarın diyerek oyalandıklarını ve yenilenme günü geldiğinde ise; kira sözleşmesinin yenilenmeyeceğinin kendilerine bildirildiğini ifade ettiler.

 

“GEMİLERİN ÇIKIŞ YAPMASINA İZİN VERİLMİYOR” İDDİASI!

31 Aralık 2022 tarihinde Alınteri gemileri ile GESTAŞ arasındaki sözleşme sona erdi. Ulaştırma Bakanlığından denizlerde taşımacılık yapma hakkı bulunan, kendi iskelesi ve gemileri ile Çanakkale Boğazı’nda yolcu ve araç taşımacılığı yapmak isteyen Alınteri gemilerinin ise iskelelerden çıkışlarına izin verilmediği iddia ediliyor. Alınteri firmasına ait iskelelerin önünde kazı çalışması yapıldığı, ancak kazı yapıldıktan sonra çukurların açık bırakıldığı, gemilerin ise iskelelerden çıkmaması için önlerine başka gemilerin demirlettirildiği iddiaları sosyal medyada dolaşırken konu ÇTSO Ocak ayı meclis toplantısında gündeme geldi.

 

“SİYASİLER VE BÜROKRATLAR GELİP GEÇİCİDİR..”

ÇTSO Meclis toplantısında konuyu gündeme getiren Selçuk Semizoğlu; “Seçilmiş siyasiler değişir; aday olmazlar veya aday olur kazanamazlar. Bürokratlar değişir; bugün varlar yarın yoklar. Ama biz Çanakkale sevdalısı iş insanları olarak Allah ömür verdikçe buradayız. Bildiğimiz doğruları da yakışır bir üslupla söyleyeceğiz. Benim çocukluğumdan beri Çanakkale’de hizmet veren bir firma var. Unvanı Kilitbahir A.Ş. Tabi GESTAŞ kurulduktan sonra, bu firmadan GESTAŞ hizmet almaya başladı.  Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak bu insanların çocuklarıyla, kendileriyle haftada 3-4 kez karşılaşıyorum” diyerek şöyle devam etti;

 

“BİRAZ VEFA OLMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM..”

“01 Ocak’ta da duyduk ki artık hizmet almıyoruz. Motorlarınızı bağlayın ne haliniz varsa görün. GESTAŞ’ın neredeyse yüzde 100’e yakını Özel İdare’ye ait bir şirket. Ayakta durması gereken, hizmet vermesi gereken, özellikle Ada’lara ulaşımın devamlılığını sağlaması gereken bir şirket. Ancak biraz da vefa olması gerektiğine inanıyorum. Yani bu insanlar tahta motorlarla başladılar bu işlere, buraya kadar geldiler.”

 

“YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLARAK BİZLERE BİR ŞEY SÖYLENMEDİ”

ÇTSO Yönetim Kurulu başkanı olarak GESTAŞ A.Ş’nin yönetim kuruluna da üye olduğuna dikkat çeken Semizoğlu, Alınteri firması ile GESTAŞ arasındaki konunun üyelere danışılmadığını açıkladı. Semizoğlu; “Aynı zamanda GESTAŞ’ın Yönetim Kurulu Üyesiyim. Yönetim Kurulu Üyesi olarak bize bir şey sorulmadı. Yani biraz da yerelleşmek lazım. Kar amacı gütmüyor. Küçülmesi gerekiyorsa küçülür ama bu kadar da yıkıcı olmaması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

 

“MADEM SATACAKTINIZ NEDEN KİRALADINIZ”

ÇTSO Başkanı Semizoğlu kamuda son zamanlarda yapılan işlemlere dikkat çekerek; “Bunun gibi çok örnek var. İsim vermeden konuşacağım bir kamu, üyemize 5-6 ay önce bir oteli kiraya vermiş. Yeni sözleşme yapmışlar. Üyemizde 15 milyonun üzerinde buraya yatırım yapmış. Şimdi aynı kamu kuruluşu biz oteli satacağız diyor. Satacaktın neden kiraya verdin? Bunun gibi birçok örnek sayabilirim. Bunları sizinle paylaşmak istiyorum. Sizlerin de böyle sorunları varsa dile getirin. Burası bizim tabiri caizse aile toplantımız. Biz burada kimseyi yermiyoruz. Sadece olan gerçekleri anlatıyoruz. Anlatmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum” tepkisini gösterdi.




Bu haber 13814 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI