thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Ankara, Ankara.. Duy Sesimizi”
Tarih: 11-04-2022 06:14:05 Güncelleme: 11-04-2022 07:18:05 + -


Çanlılar, İktidarı ile Muhalefeti ile, Bürokrasisi ile iş dünyası ile Çan OSB'nin bir an önce yapılmasını istiyor.... Çanlı seçilmişleri göreve çağırıyor....


“Ankara, Ankara.. Duy Sesimizi”

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Kale Seramik Fabrikalarının domine ettiği Çan ilçesi, yıllar sonra adeta ikinci kez Sanayi devrimine hazırlanıyor. İlçeye Karma Organize Sanayi Bölgesi kurulması için hem yerel hem de genel iktidar ortak hareket ediyor. İlçenin esnafları, STK ve siyasetçileri de Çan Karma Organize Sanayi Bölgesinin bir an önce kurulması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarına dikkat çekerek yetkililere “Üretmek istiyoruz, Çan’a OSB istiyoruz” çağrısında bulundular.

 

Çanakkale’nin Çan ilçesi geçmişten günümüze sanayi alanında köklü birikme sahip ancak, ana ulaşım arterlerine uzaklığı nedeniyle bu potansiyelini yıllardır gösterememiş bir ilçe konumunda. Yıllar sonra Çan’da Karma OSB kurulması için başlatılan girişimler ilçe halkının yanı sıra siyasetçilerden bürokratlara, STK’lardan küçük sanayiciye kadar herkeste heyecan yaratmış durumda.

 

LÂPSEKİ-SAVAŞTEPE OTOBANI İLÇEDEN GEÇECEK

Özellikle 18 Mart 2022’de açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete girmesi ile ilçede Çan OSB kurulması için talepler daha güçlü bir şekilde dillendirilmeye başlandı. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün devamında Lâpseki’den Savaştepe’ye kadar uzanacak otobanın Çan ilçe sınırlarından geçecek olması ilçede OSB’nin bir an önce kurulmasını isteyenlerin talepleri yetkililerden bir an önce çalışmaların sonlandırılarak OSB yatırımının bir an önce başlaması.

ÖZ “İPEK YOLU ÇAN’DAN GEÇECEK”

Çan Karma Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için ilçede büyük heyecan yaratan isimlerin başında gelen Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, henüz otoban ile ilgili bir ihale yapılmamış olsa da artacak ulaşım yoğunluğunu Küçükkuyu güzergahının kaldıramayacağına dikkat çekerek; “Çanakkale Köprüsü bitti. Devamında bir otoban köprüden başlayarak Balıkesir’e bağlanacak. Bugün itibariyle hükümet tarafından açılmış bir ihale yok ama bu ihale mutlaka yapılacaktır. Çünkü Avrupa yakasından gelecek araç trafiğini ne Küçükkuyu rampaları kaldırabilir ne de alternatif diğer yollar kaldırabilir. Dolayısıyla bu otobanın yapılması bir elzemdir. Otoban yapılıncaya kadar bile; Çanakkale – Balıkesir sıcak yol genişletme ve sıcak asfaltlama yapılacaktır. Yıllardır bizim Balya yolu diye tabir ettiğimiz Balıkesir hattı, bu sıcak asfaltın atılmasıyla da Çanakkale’den Anadolu’ya ulaşım açısından büyük bir rahatlama sağlayacaktır, otoban yapılmasa bile. Dolayısıyla bu aks, Avrupa’dan gelen tüm ticari yolların hatta buna İpek Yolunun devamı da diyebiliriz, tüm güzergâhın geçiş noktası burası olacaktır. Çan – Yenice üzerinden gerçekleşecek” dedi.

 

“SANAYİ TECRÜBESİNE SAHİP BİR İLÇEYİZ, YATIRIMCILAR BEKLİYOR”

Belediye Başkanı Bülent Öz OSB’nin ilçeye kazandıracakları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bir de bilindiği gibi Tekirdağ’dan Gebze’ye kadar zaten her yer doldu. Dolayısıyla bir gelişim sağlanmış olacak burada. Çanakkale2de de sadece dışarıdan yatırımcı değil; Çan ilçemizdeki mobilya başta tüm üretime dayalı sektörler artık bulundukları iş yerlerine sığamıyorlar. Yeni yerler, yeni depo alanları, yeni üretim alanları arıyorlar. O yüzden OSB gibi, KOBİ’lere açılacak yerler gibi alanlar arıyorlar. Bizim Çan OSB için çabamız, depolama alanı çabamız bu yüzden. Öncelikle Çan, Çanakkale ve Yenice’den çok ciddi talepler var. Mevcut işyerlerine metrekare olarak sığamayan tüm üretime ayalı, depolamaya dayalı işletmelere bir imkân sağlamış olacağız. İşyerlerinin önlerini açma adına bir imkân sağlamış olacağız. Elbette dışarıdan gelmek isteyen yatırımcılar da var ama buna OSB tüzel kişiliği karar verecektir; birlikte karar vereceğiz. Sadece Çan Belediyesi karar verici olamıyor. Öncelikle Çan, Çanakkale ve Yenice bölgesindeki işletme sahipleri, yatırımcılar ve iş insanlarına sonrada il dışından gelecek yatırımcılara imkân tanınacaktır. Tabi Çan Sanayi Bölgesi, sanayiye alışkın bir ilçeyiz; ilçemizde istihdam bekleyen birçok insanımız var. Beyaz ve mavi yakalı çalışabilecek kapasitede çok insanımız var. Bu insanlarımız bir iş kapısı, bir üretim alanı bekliyor. Bizim çabamız OSB ile ilgili bundandır” dedi.

“İLÇEMİZ EKONOMİK BİR KALKINMA BEKLİYOR”

Çan Karma OSB’nin kurulması ile birlikte ilçe ekonomisinin hareketleneceğine dikkat çeken Belediye Başkanı Bülent Öz; “Otobanın Çan’dan çıkışı da OSB olarak belirlenen alana 600 metre kadar yakın bir alan. Bu anlamda bölgemiz, ilçemiz ekonomik bir kalkınma bekliyor. İşletmelerimiz yeni yerler bakıyor, yeni yatırımcılarında ilçemize gelecek olması son derece önemlidir. Bu yüzden Çan OSB’nin yapılması için elimizden gelen her türlü çabayı harcıyoruz, bununla ilgili de Ankara’ya ziyaretlerde gerçekleştirdik. Olumlu sonuçlar bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

KAYMAKAM GÜRDAL; “İLK ETAPTA 1000 KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLANACAK”

Kamu idaresini temsil eden Çan İlçe Kaymakamı Mustafa Gürdal da ilçede OSB kurulması çalışmalarına öncülük eden bir başka isim. Kaymakam Gürdal Çan Karma OSB’sinin kurulması ile birlikte ilk etapta 1000 kişiye istihdam sağlanacağına dikkat çekerek; “Çan ilçemize kurmaya çalıştığımız OSB’den beklediğimiz yarar iki başlık altında toplanabilir. Önceliğimiz istihdam yaratmaktır. 600 ila 1000 arasında çalışmak isteyen vatandaşlarımıza yeni bir istihdam alanı oluşturulacak. Üç değişik büyüklükte parsel alan içerisinde kurulmasını planladığımız Çan OSB’de kurulacak fabrika ve işletmelerde 1000’e yakın insanımıza iş imkânı sağlanacak” dedi

“BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARINA ÜRETİM YAPAN İŞLETMELERİMİZ BÜYÜSÜN İSTİYORUZ”

Çan’ın köklü bir sanayi geçmişi olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gürdal; “Diğer beklediğimiz yarar ise; ilçemiz bir sanayi ilçesidir. İlçemizde büyük sanayi tesisleri var; Kaleseramik gibi, TKİ, ODAŞ ve 18 Mart Termik Santrali gibi. Bu büyük sanayi kuruluşlarına üretim yapan işletmelerimiz var sanayimizde. Biz bu işletmeleri; alt yapısı tamamlanmış, bunları büyük parsellerde toplayıp seri üretime geçebilecek sanayi tesisi haline getirmek istiyoruz. OSB’lerin işletmeciler ve firmalar açısından büyük avantajları var; hibe ve teşvikleri gibi. Bu küçük işletmelerimizi ve firmalarımızı OSB’ye taşıdığımızda daha modern çalışma alanına kavuşmuş olacaklar hem de KDV gibi birçok ekonomik avantajlara sahip olacaklar” dedi.

 

“İLÇEMİZ KÖPRÜ VE OTOBANLA LOJİSTİK ÜSSÜ OLACAKTIR”

1915 Çanakkale Köprüsü ve devamında yapılacak otoban ile Çan’ın ciddi bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gürdal; “Ayrıca 1915 Çanakkale Köprüsünün tamamlanması ile birlikte; Malkara-Tekirdağ yolunu Balıkesir’e bağlayacak otoban ilçemiz sınırları içerisinde geçiyor. Dolayısıyla ilçemiz bir lojistik ilçesi olacak. Daha seri üretim yapılabilecek; böylece istihdamın artacağı gibi büyük sanayi kuruluşlarına üretim yapan küçük işletmelerin büyümesi açısından lojistik üssü olacak ilçemize OSB’nin büyük faydaları olacağına inanıyorum. İşyerini büyütmek, daha fazla insan çalıştırmak çok sayıda esnafımız var. Örnek vermek gerekirse; palet üreten bir esnafımız var. İşyeri küçük olduğundan çeşitli bölgelerde; Çan’ın dışında Terzialan gibi yerlerde mecburen üretim yapıyor. İşyerini büyütmek, daha geniş hacimli üretim yapmak istiyor ama ilçemizde böyle bir yer yok. Dolayısıyla bir OSB’yi bir an önce kurabilirsek; sadece palet değil özellikle tarımda, gıda üzerine, sanayi altyapısına iş yapan diğer işletmeler, mobilyacılar gibi işletmelerimiz de faydalanacaktır. İnşallah en kısa zamanda gerçekleşir ki; esnafımızın talepleri de karşılanmış olur” dedi.

“YEREL VE GENEL İKTİDAR CİDDİ BİR İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE”

Çan Karma OSB’nin kurulması için yerel ve geneldeki iktidarın uyum içinde çalıştığını ve projeye sahip çıktıklarına dikkat çeken AK Parti Çan İlçe Başkanı Avukat Ömer Şahin; “Çan OSB projesi ilçemizin menfaatine olan bir projedir. Bu noktada yerel ve geneldeki iktidar bu konuda ciddi bir işbirliği içerisinde çalışıyorlar, en kısa zamanda hayata geçirilebilmesi için gereken çalışmalar için elini taşın altına koymuş durumda. Hayırlısı ile Çan’ımıza OSB kazandırılacak. OSB’ler günümüzde teknolojinin ticarete getirdiği anlayış bakımında olması elzem bir konudur. Ürünlerin belirli bir standartta üretilmesi, belli bir standart yaratılması gerekse de teknolojinin ticaret açısından insanların hizmetine sunulmasında daha ulaşılabilir oluyor. OSB’lere verilen imkanların firma ve şirketlere sunulması rekabet edilebilirliği de sağlıyor. OSB’ler ihracatçılar açısından da büyük öneme sahip. Artık ihraç yapılan ülkeler; ürünlerde belli standartlar istiyorlar. Bu standartlarda üretim yapabilmek için de OSB’lerin büyük payı olduğuna inanıyorum. Bu açından OSB’lerin kurulması, firmalara burada imkan sağlanması bu üretimlerin belirli standartları sağlayıp sağlamadığının denetimini de kolaylaştırıyor” dedi.

“ÇAN’IMIZIN ÖNÜ AÇIKTIR”

Çan’ın önümüzdeki süreçte OSB ile birlikte büyük bir üretim atağına geçeceğine inandığını belirten AK Parti Çan İlçe Başkanı Av.Ömer Şahin; “1915 Çanakkale Köprüsünün hizmete sunulması da Çan OSB’nin gerekliliğini ilçemiz için arttırıyor. Lâpseki’den Savaştepe’ye bir bağlantı otobanı yapılacak. Bu otobanın yapılması Çan OSB’nin önemini de arttırıyor. Yapılacak olan otoban Çan OSB’nin hemen yakınından geçiyor. Bu durum lojistik açısından ilçemizin öneminin artmasına, OSB’nin de daha faydalı ve kıymetli bir proje haline gelmesini sağlayacaktır. Buradaki OSB’ne yatırımcıların en çok talip olmasını gerektiren sebeplerden bir tanesi de 1915 Çanakkale Köprüsünden sonraki bağlantı yolunun Çan ilçemizden geçmesi olacaktır. Bu noktada ilçemizin önü açıktır; ben Çan’ımızın önümüzdeki süreçte hem ekonomik hem sanayi alanında daha da büyüyeceği kanaatindeyim. Tabi bunu sağlayacak dinamiklerin başında da Çan OSB olacaktır. İnşallah Çan’ımız için hayırlı olacaktır” dedi.

 

“3 YIL GECİKTİ AMA HİÇ BİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİLDİR”

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Şevki Demir de Çan Karma OSB’nin kurulmasının ilçe için aciliyetine dikkat çeken bir başka isim oldu. Çan Karma OSB’nin kurulması çalışmaları için geç kalındığına dikkat çeken Şevki Demir; “Çan OSB projesi ilçemiz açısından çok geç kalınmış bir çalışmadır. 3 yıl geçti aradan, ancak yeni bir hamle yapıldı. 2019 seçimlerinde tekrar AK Parti kazanmış olsaydı; bana göre bu süreçler daha da hızlanırdı. İstihdam anlamında rahmetli Dr. İbrahim Bodur gibi ufak ufak, 50-100 kişilik küçük OSB’ler oluşturulup, 10x10 olunca iki – üç bin kişinin istihdam olması güzel bir şeydir. Bu durum küçük ilçelerde istihdamın sağlanmasını kolaylaştırıyor” dedi.

“BİGA ÖRNEĞİ ÖNÜMÜZDE DURUYOR..”

Meclis üyesi Şevki Demir, otobanın hemen olmasa bile OSB’nin bir an önce kurulması gerektiğine dikkat çekerek; “Önümüzde Biga örneği var; eldiven fabrikası, deri fabrikası derken OSB kurdular. Biga’daki OSB’yi genişletme çalışmaları vardı; şimdi ikinci OSB alanı kurulsun istiyorlar. Ezine’de Gıda İhtisas OSB’si kuruluyor. Bu açıdan baktığımızda Çan OSB geç kalınmış bir proje gibi oluyor. Ancak her ne kadar geç kalınmış olsa da; hiç bir şey için geç değildir. Çan ilçemizde bir OSB kurulması ilçemize büyük faydası olacaktır. Lâpseki – Savaştepe otobanı da yapıldığında Çan ilçemiz OSB daha da faydalı olacaktır. Ancak o yol hemen yapılmasa bile Çan OSB’nin kurulması ilçemize ciddi bir dinamik getirecektir. Tabi bu otobanın yapılması her şeyi daha önemli hale getirecektir.

 

“BİR CİVATA ÜRETİLECEKSE; BUNU NEDEN ÇANLI BİR FİRMA ÜRETMESİN”

Çan Karma OSB’nin kurulması ile birlikte ilçeye ciddi yatırımlar gelebileceğine işaret eden Şevki Demir; “Bana göre Çan OSB 3 yıl kadar geç kalınmış bir proje; tabi bu gecikme son derece üzücü bir durum. Daha erken yapılabilirdi, ilçemizde yerel iktidarın değişmesinin sonucudur. Daha erken girilebilirdi bu çalışmalara. İnsanlarımızın da Çan OSB konusunda yeterince bilgilendirildiğini düşünmüyorum; biraz daha bu projeyi insanlara yaygınlaştırmak gerektiğine inanıyorum. Çan OSB’ye hem Çan içinden hem de çan dışından talep fazla olacaktır. Büyük bir alandan bahsediyoruz; yatırım desteği var. Bir cıvata üretilecekse bu neden Çan’da üretilmesin, Çanlı bir firma üretmesin” dedi.

“ÇAN KARMA OSB DOYASI TOPRAK KORUMA KURULUNDA..”

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Murat Okan Çan Karma OSB’nin kuruluş aşaması ile ilgili bilgileri yakından takip ettiklerini açıkladı. OSB kurulması için çeşitli bakanlık ve kurumlardan izinlerin alınması gerektiğine dikkat çeken Okan; “Çan ilçemizde OSB kuruluş çalışmaları devam ediyor. İlçemizde bir OSB kurulmasını çok istiyoruz. 2016-2019 yılları arasında İlçe Başkanlığı döneminde bulundum. O dönem ki belediye başkanımız Abdurrahman Kuzu ile birlikte bu OSB’nin kurulması için gayretli çalışmalar içerisinde bulunduk. Ankara’ya gittik, bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanımızı ziyaret ettik, kendileri de bu projeye sahip çıktı. Ama gelinen zaman içerisinde seçimi kaybedince bu proje bir müddet boşlukta kaldı. Şuanda birlik ve beraberlik içerisinde bu proje için tekrar yola çıkıldı ama Belediyemiz bu işi tek başına götürme gayreti içerisinde, bunda da başarısız oluyor. Şuanda bildiğimiz kadarıyla dosya Toprak Koruma Kurulu’nun masasında, oradan çıkacak karar doğrultusunda çalışmalar yön almaya devam edecektir” dedi.

 

“İLÇEMİZDE İYİ VE EĞİTİMLİ İŞGÜCÜMÜZ VAR”

Çan’da iyi ve eğitimli bir işgücü olduğuna dikkat çeken İl Genel Meclis üyesi Murat Okan; “Çan ilçemizin ciddi bir sanayi kültürü var; ağır sanayi’den maden işletmeciliğine kadar ciddi sanayi kuruluşları var ilçemizde. 1915 Çanakkale Köprüsünün de bitmiş olması, Savaştepe otobanının buradan geçecek olması, Çanakkale bölgesindeki verimli tarım arazilerinin sanayiye kapatılmış olması Çan ilçemizin önünü açıyor. Çan ilçemizin de buna ihtiyacı var; bizim öyle çok zengin tarım arazilerimiz yok. Ağır sanayi tesisleri ilçemize kurulmadan önce; ilçe halkı Trakya’ya, Karacabey’e çeltike giderdi, Geyikliye Edremit’e zeytine giderdi. Sanayileşme ile ilçemiz kalkındı, iyi ve eğitimli işgücümüz var, sanayi kültürümüz var. Sanayimiz, yöremi buna müsait. Üzerime düşecek her desteği de vermeye hazırım” dedi.

 

“SADECE ÇAN’A DEĞİL; YENİCE VE BAYRAMİÇ’E DE KATKI SAĞLAR”

Çan Karma OSB’nin kurulmasının sadece Çan’a değil diğer ilçelere de büyük fayda sağlayacağına inandığını ifade eden Okan; “Küçük sanayideki esnaflarımızla, firmalarımızla sürekli görüşüyoruz. Onlarda OSB’nin kurulmasını istiyorlar. Çünkü gerek termik santraller, gerekse Kale Seramik fabrikalarının hızlı büyümesi ilçemiz sanayisinin de gelişmesini sağladı. Bugün sanayimiz oldukça gelişkindir; bu saydığım tesislerin altyapısını yapıyorlar. Bu açıdan esnafta Çan halkı da bu projeyi destekliyor. İlçemizde istihdam artışı sağlar; iddialıyım Yenice ve Bayramiç’e de katkı sağlayacağımızı umut ediyorum. Şuanda Etili’deki seramik fabrikaları Bayramiç’e servis kurup oradan işçi getiriyorlar. OSB’nin kurulması ve otobanında buradan geçmesi sadece Çan’a değil; yöremize de ciddi katkı sağlayacaktır. Çan jeopolitik olarak bakıldığında; hep içerde kalmış bir ilçe idi. Biga gibi bir ana arter gibi değildi. Ama şimdi Köprü ve ardından yapılacak otobanla ilçemiz merkez olacak. Buradan geçecek bir otobanla köprüye yarım saatte gidebileceksiniz. OSB bu açıdan ilçemize sanıldığından çok daha büyük destek sağlayacaktır, bu sebeple ilçemiz bu projeyi çok ciddi anlamda desteklemektedir” dedi.

“ÇAN KARMA OSB, PARTİLER ÜSTÜ BİR MESELEDİR”

İlçedeki esnaflarla sürekli iç içe olduklarını belirten Çan Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Davut Tekne de Çan Karma OSB’nin kurulması için yürütülen çalışmaları yakından takip edildiğini söyledi.  Tekne; “Çan’da OSB kurulmasını partiler üstü bir proje olarak görüyor ve tam destek veriyoruz. Çan OSB’nin partisi olmaz, olmamalı diye düşünüyorum. İlçemiz şuanda işsizlik oranının yükseldiği bir ilçedir. OSB’nin kurulması bu duruma en azından bir neşter vurabilir; bu açından da ilçemize faydası olacağına inanıyorum. İlçemizde OSB’nin kurulmasına karşı çıkabilecek birisinin olacağına inanmam. Görüş ayrılığı dışında bir gelişme olarak bakmamız gerekir; Çan için nasıl mücadele edebilir, ilçemizi kalkındırabiliriz diye düşünmeliyiz. İlçemizde ağırlıklı olarak bir işsizlik sorunu var; bunu çözebilmemiz gerekiyor. Gençlerimiz okumuşlar, üniversite eğitimi almışlar kendilerine göre bir istihdam alanı istiyorlar. Çanakkale Köprüsünden sonra Balıkesir’e bağlanacak otobanda ilçemiz sınırından geçerse; ilçemiz buradan çok ciddi şekilde nasiplenecektir. Benim daha önce AK Parti zamanında çalışmalarım var; meclis üyeliği yaptım. O zaman da bu projeyi desteklemiştik ancak bize nasip olmadı; inşallah Çan OSB’nin kurulması Bülent başkana nasip olur. Önemli olan kimin yaptığı değil; bir an önce yapılmasıdır” dedi.

 

“SANAYİ KENTİ DEĞİLİZ AMA SANAYİLEŞMEK ZORUNDAYIZ”

Çanakkale’nin sanayi kenti olmadığına dikkat çeken Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz; “Çanakkale bir sanayi şehri değildir. Kültür, turizm, üniversite şehridir. Ancak artık sanayileşmemiz gerekiyor. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete açılmasından sonra; Avrupa’ya ithalatta, ihracatta en yakın kapıyız hem de Anadolu’ya. Burada Güney Marmara Otoyolu bitmediğinden dolayı biraz tedirginliğim var ulaşımdan dolayı; yer tahsisi, OSB’nin yeri konusunda sıkıntı yaşayabileceğimizi düşünüyorum. Ama Ezine Gıda İhtisas OSB’yi gördüğüm zaman; dolduğunu, müthiş talep olduğunu ve halen talep olduğunu, hatta bana da yardımcı olmam konusunda teklifler oldu. Buna bire bir şahit oldum; Çan OSB’nin Çanakkale’ye ve yöremize ciddi katkıları olabileceğine düşünüyorum” dedi.

 

“ÜRETİM YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Kurulacak OSB alanları içerisinde önceliğin Çanakkaleli yatırımcılara ait olması gerektiğine dikakt çeken Deniz; “OSB’ler nitelikli insanların çalıştığı, ciddi yatırımcıların yer aldığı sanayi bölgeleridir. Asıl olan OSB’lerde mutlaka Çanakkale insanının önceliği olmalı ve bu insanlara yardımcı olmalıyız. Ama nitelikli ve kaliteli anlamda; ülkenin önünü açan; ithalatta, ihracatta ciddi firmaları da unutmamalıyız. Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi dış ticaret açığı; bizim sorunu çözebilmemizin tek şartı ise üretim yapmaktır. Bunu da Çanakkale insanının üretmesi kadar doğal bir şey olamaz” dedi.


“MESLEKİ EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞMEK ZORUNDA”

Çanakkaleli ailelerin yetiştirdikleri ve okuttukları çocukların başka illere çalışmaya gittiğine dikkat çeken Abdullah Deniz, Mesleki eğitim sisteminde de reforma gidilmesi gerektiğini söyledi; “Çocuklarımızı okutuyoruz; ama beyin göçü olarak dışarıya gidiyorlar. Mühim olan evlatlarımızı yetiştirip, Çanakkale’de kalmalarını sağlamaktır ebeveynleri olarak. Çan OSB’de bu açıdan istihdama katkısı olacaktır. Son zamanda yetişen haylaz bir nesil var; Meslek Liselerinin de danışmanı geldi. Meslek liseleri için öğrencilerimizin yaşları çok büyük; orta son sınıftan sonra çocukları adapte edemediklerini, geç kaldıklarını görüştük. Çocuklarımızın mesleki eğitimi daha erken yaşlarda almalarını sağlamamamız gerekiyor.”




Bu haber 5418 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI