thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“4 Senede Çalışmadığımız Kadar Çalıştık”
Tarih: 24-02-2023 07:51:32 Güncelleme: 24-02-2023 07:53:32 + -


Çanakkale Belediye meclisini 2020’den bu yana deprem konusunda olağanüstü toplantıya çağıran İYİ Partili meclis üyelerinden Burak Kunt, ÇTSO meclisinde yaptığı konuşmada; deprem konulu olağanüstü toplantı için “4 senedir meclis üyesiyim, 4 senede çalışmadığımız kadar çalıştık” dedi.


“4 Senede Çalışmadığımız Kadar Çalıştık”

Kahramanmaraş depremi sonrasında Çanakkale’nin gündemi de bir anda sosyal Konutlar ve olası Çanakkale Depremi oldu. 21 Şubat akşamı olağanüstü toplantıyla bir araya gelen Çanakkale Belediye meclisi, olası deprem felaketi öncesi, esnası ve sonrasına yönelik kararlar aldı. Alınan kararlar ise kamuoyunda takdir toplarken; 2020 yılından bu yana meclisin Deprem konusu ile olağanüstü toplantıya çağıran İYİ Parti meclis üyeleri de ilk kez konu ile ilgili görüşlerini açıkladılar.

 

“2020 YILINDAN BU YANA DEPREM İÇİN TOPLANALIM DİYORUZ”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası toplantısında olası Çanakkale Depremi ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan ÇTSO Meclis üyesi ve İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Burak Kunt; “Çanakkale Belediye meclisi olarak olağanüstü toplandık. Güzel kararlar aldık. Burada kendimi de eleştiriyorum; 4 senedir meclis üyesiyim, 4 senede çalışmadığımız kadar çalıştık. Burada bir şeyin de hakkını vermemiz lazım.  Bu teklifi ilk kim yaptı biliyor musunuz; Partimizin meclis üyesi Didem hanım yaptı. 2020 yılı Kasım ayında Didem hanım meclis gündeminde ‘Bir meclis yapalım tek konusu deprem olsun’ dedi. Bu öneriyi sundu. Biz bu Çanakkale’de nasıl kentsel dönüşüm yapacağız? Sokakları nasıl genişleteceğiz? İtfaiye sokaklara giremiyor Cevatpaşa’ya çıktığınızda. İsmetpaşa da, Namık Kemal mahallesinde. 2021 yılında 4-5 kez ben dile getirdim. 2022 Kasım ayında sosyal medyada paylaştık” dedi.

 

“SİYASET YAPMADIK AMA.. 2,5 SENEDİR BU TOPLANTI OLSUN DEDİK”

2020 Kasım ayında İYİ Partili Didem Güner’in ilk kez deprem konulu olağanüstü çağrısı yaptığına dikkat çeken, sonrasında da değişik zamanlarda İYİ Parti olarak önerilerini yenilediklerini hatırlatan Burak Kunt; “Aradan geçmiş 2 sen. Aldığımız kararlara bakıyorum; 2001 öncesinde 5 bin 300 yapı stoku var. Bu yapıları biz belirli zaman aralığında kontrol edeceğiz dedik ama bizim bir yılda yapabileceğimiz kontrol 300-500 tane olur. Binalar, okullar vs. kolon kesintisi yapılmış ticarethanelere bakacağız. İsteseydik meclis toplantısında ‘biz 2,5 senedir bunu istiyoruz’ diye bas bas bağırır, siyaset yapardık.  Dün konusunu açmadık. Bunun siyaseti yapılmaz, yapmamalıyız. Ama 2,5 sene önce yapsaydık bunları; bugün kaç bina kontrol edilmiş olurdu; bunu da soramadan edemiyoruz. 3 ay sonra bugünü unutmayalım. 3 ay sonra deprem gündemden kalktığında yeniden bir şey diyebilelim” tepkisini gösterdi.

 

“PARSEL BAZLI DEĞİL; ADA BAZLI DÖNÜŞÜMÜ TEŞVİK ETMELİYİZ”

Çanakkale’de imar değişikliklerinin veya plan tadilatlarının artık Ada Bazlı olarak yapılmasının zorunluluk haline geldiğini ifade eden Burak Kunt; “Dile getirmediğimiz zaman vatandaş bunları unutuyor. Maalesef üç ay sonra unutulacak bunları tekrar tekrar gündeme getirmeliyiz. Diğer bir konu ise; Sosyal Konutlar konusu. İlk günden beri söylüyoruz; tek konumuz orası değil; 5 bin 300 konut daha var. Bir tek mecliste oraya kat artışı verdik; diğer taraflara vermedik. Cevatpaşa, Fevzi Paşa mahallesindekilerin canı can değil mi? Onlar yapıyor da; bu taraf yapmayınca nasıl olacak? Biz nasıl adaleti sağlayacağız. Parsel bazlı olmalı mı, asla olmamalı. Ada bazlı dönüşüme teşvik etmeliyiz. Yerel yönetim olarak ada bazlı dönüşüme teşvik edemiyorsak; Türkiye’nin refah seviyesi için boşuna uğraşıyoruz. Biz bu meseleyi çözemeyiz, bu iş olmaz” dedi.

 

“VATANDAŞLARDA SORUMLU..”

Sosyal konutlar dahil olmak üzere Kentsel Dönüşümde vatandaşların da sorumluluğu olduğunu hatırlatan Burak Kunt; “Diğer sorun ise vatandaşlar. Vatandaş 100 metrekare ev için 99 metrekare diyoruz; olmaz diyor. Bu taraftan verelim diyoruz; açım bir derece değişmesin diyor. Para ver diyoruz o zamanda ‘Valla cebimde kuruş yok’ diyor. Herkese suç buluyoruz ama vatandaşta burada sorumlu. Sosyal konutlar için söylemiyorum, diğer yerler için söylüyorum” dedi.




Bu haber 1969 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI