Gökçeada’da gerçekleşen olayda muhtar Serdar Önal’ın Gökçeada Belediyesinde çalışan kızının görev yeri değiştirildi. Kızının belediyedeki görev yerinin değiştirilmesine sinirlenen Muhtar Serdar Önal’ın Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay’a saldırdığı ve darp ettiği öğrenildi. Belediye Başkanı Atalay’a yönelik saldırı ada’da tepkiyle karşılandı.
GÖKÇEADA’DA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ
Kendisine saldıran Muhtar Serdar Önal’dan şikayetçi olan Belediye Başkanı Atalay’a destek olmak için Gökçeada’da yürüyüş düzenlendi. Belediye Başkanlı Atalay’ın ise savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.
“HAİN VE ALÇAKÇA SALDIRIYI SERT BİÇİMDE KINIYORUZ”
CHP Gökçeada İlçe Başkanı Süleyman Çelebi de yayınladığı açıklama ile saldırıyı kınadı. Çelebi yayınladığı mesajında “Belediye Başkanımız Bülent Ecevit Atalay’a yönelik gerçekleştirilen hain ve alçak saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz! Bu saldırının bir muhtar tarafından yapılmış olması, kabul edilemez bir utançtır. Halkın oyuyla seçilmiş bir kişinin, halkın belediye başkanına el kaldırması demokrasiye, halk iradesine ve kamu vicdanına ihanettir. Bu olayın kanun önünde hesabı mutlaka sorulacaktır. Hiç kimse, makamı ne olursa olsun, hukukun ve adaletin üzerinde değildir” ifadelerini kullandı.
GÜNEŞHAN SALDIRIYI KINADI
Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay'ın makamında saldırıya uğramasını kınayan CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan "Gökçeada Belediye Başkanımız Bülent Ecevit Atalay’a gerçekleştirilen çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Temsil makamında, halkın oylarıyla göreve gelmiş bir yerel yöneticiye yapılan bu saldırı sadece kişisel bir hedef alma değil, aynı zamanda demokratik değerlere ve yerel yönetime karşı yapılmış bir saldırıdır. Şiddet hiçbir sorunun çözümü olamaz. Bülent Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu menfur olayı gerçekleştirenlerin en kısa sürede adalet önüne çıkarılmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.