thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Partisine Göre Adalet..
Tarih: 13-06-2022 07:04:33 Güncelleme: 13-06-2022 07:13:33 + -


31 Mart 2019 yerel seçimlerinin üzerinden 3 yıl geçti. 3 yıldan bu yana AK Partili eski Belediye başkanlarının yargılanmasına bir türlü başlanamazken; öte yandan İYİ Parti ve CHP’li belediye Başkanlarını polis evlerinden, makamlarından gözaltına alıp adliyeye götürüyor! İYİ Parti ve CHP’li başkanları adliyeye götürmek kolayken; AK Partili başkanları yargılamak ise bir o kadar zor!


Partisine Göre Adalet..

31 Mart yerel seçimlerini kaybeden AK Partili eski Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ile AK Partili eski Umurbey Belde Belediye başkanı hakkında müfettiş raporlarınca tespit edilmesine rağmen 3 yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen, hakim karşına geçmeyi bırakın polis karakoluna gidip ifade bile vermediler!

 

CHP’Lİ BAŞKAN ŞİKÂYETTEN 7 AY SONRA GÖZALTINA ALINDI!

Son 3,5 yılda ise CHP’li ve İYİ Partili belediye başkanlarının başına ise gelmeyen kalmadı. Örneğin Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan… 14 Temmuz 2021 tarihinde Kamuran T. isimli bir şahsın şikâyeti 7 ay sonra gözaltına dönüştü! İddialara göre; Kamuran T., yapı ruhsatı çıkarmak için gittiği Küçükkuyu Belediyesi Fen İşleri Müdürü M.E.'nin 15 bin TL'yi usulsüz olarak kendisinden aldığını, bu işlemin Belediye Başkanı Cengiz Balkan'ın bilgisi dahilinde yapıldığını iddia etti.

MAKAMINDA GÖZALTINA ALINDI.. 28 SAAT SONRA SERBEST BIRAKILDI!

Şikâyetten 7 ay sonra Savcılık 4 Şubat 2022 tarihinde harekete geçti. 17.00’da Küçükkuyu Belediyesi’ne giden İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, savcılığın talimatıyla Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Fen İşleri Müdürü M.E. ve Fen İşleri personeli M.Ö.’yi gözaltına aldı. 28 saat boyunca gözaltında tutulan CHP’li Cengiz Balkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı!

 

İYİ PARTİLİ BAŞKAN HAKKINDA DAVA AÇILDI

10 Ocak 2022 tarihinde İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hakkında soruşturma açıldı. Çanakkale’nin en başarılı belediye başkanlarından birisi olarak görülen Çetin hakkında soruşturma açılması büyük şaşkınlık yaratmıştı. Çetin’e açılan soruşturma sebebi ise; KHK (Kanun hükmünde kararname) ile işinden ihraç edilen ancak beraat etmiş ve tazminat almaya hak kazanmış bir hakimi belediyede çalışması..

 

BAŞKA BİR ŞİKÂYETTEN MAKAMINDAN ZORLA ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜ!

KHK’lı beraat etmiş ve masumiyeti tescilli hâkimi işe aldığı için soruşturması devam eden İYİ Partili Ünal Çetin, 28 Mayıs günü ise Sağlık Raporunu mahkemeye iletmesine rağmen hakkında Polis Zoruyla getirme kararı verildi. Gökçeada Belediyesine giden Polis ekipleri, İYİ Partili Belediye Başkanı Ünal Çetin’i makamından alarak polis aracının arka koltuğuna bindirerek mahkeme götürdü. Ünal Çetin hakkında açılan yeni soruşturma ise kendisinden önceki bir başka AK Partili Belediye Başkanı ve yardımcısının attığı imzalar olduğu öğrenildi.

BÜLENT ÖZ SABAHIN KÖRÜNDE EŞİ VE ÇOCUĞUNUN ÖNÜNDE GÖZALTINA ALINDI!

31 Mayıs 2022 günü sabah 06.45’te eşi ve çocuğunun gözleri önünde evine gelen polis ekiplerince gözaltına alındı. 13 Mayıs’ta müteahhit kuzeni Ö.E’nin belediyeden alacaklarını alamadığı ve rüşvet iddialar üzerine gözaltına alınan Bülent Öz, 18 saat süren gözaltı sürecinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

AKP’Lİ ABDURRAHMAN KUZU’YA

2014-2019 yılları arasındaki dönemi için CHP’li Bülent Öz’ün bakanlıktan talebi üzerine Çan Belediyesine gelen müfettişler AK Partili Abdurrahman Kuzu hakkında onlarca suç istinadında bulundu. Mülkiye müfettişinin bulduğu bazı usulsüzlükler ve belediyeyi zarara uğratan işler arasında; Pazaryeri'nde ihtiyacı olanlara değil, tezgah yeri olanlara yer vermek, ihaleye fesat karıştıran 5 belediye görevlisi hakkında hiçbir işlem yapmamak, görevini suiistimal ederek disiplin suçu işleyen görevlilere kesilen para cezalarını zaman aşımına uğratarak belediyeyi zarara uğratmak, bazı personellere binlerce lira tutarında fazla maaş ödemesi yaparak belediyeyi zarara uğratmak, kamu personeli ve meclis üyeleri ile yakınlarından mal beyanı almamak, bazı personelleri Görevde Yükselme mevzuatına aykırı olarak kademe yükselttirip fazla maaş ödeterek belediyeyi zarara uğratmak, İmar Plan Tadilatlarına aykırı iş ve işlemler yaparak Kocabaş Çayı kenarında yapılaşmaya tehlikeli şekilde izin vermek, Belediye bütçesinde denklik sağlamak için hesaplarda oynayarak usule ve gerçeğe aykırı bütçe hazırlamak gibi onlarca suç ve suç unsuru işlem tespit edildi.

 

ÇAN TERMAL OTELİ İHALESİ..

Yapılması kadar satılması da büyük tartışmalara sebep olan Çan Termal Otel ihalesi de Mülkiye Müfettişince incelendi. Mülkiye Müfettişi Çan Termal Oteli özelleştirilmesinden de Belediyenin yaklaşık 2,7 milyon TL tutarında zarar uğratıldığını tespit etti. Müfettişin tespitleri şöyle; "Bina Bedeli: 15.089.256,00 TL +Arsa Bedeli: 2.750.000,00 TL + Demirbaş ve Mefruşat Bedeli: 579.294,80 TL + Su Bedeli (30 yıllık) 500.000 TL =Toplam Bedel: 18.918.550,80 TL olduğu sonuç ve kanaatine varılmıştır. Bahse konu taşınmaz ise 27.02.2019 tarihli satış ihalesi ile 16.250.000 TL bedel üzerinden Ataol Tatil Çiftliği Turizm İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limitet Şirketinin uhdesinde kalmıştır. Kamuya ait taşınır/taşınmaz mallar muhammen bedelin altında satılamayacağından ihale satış bedeli ile ilgili mallar için teknik elemanlarca belirlenen muhammen arasındaki fiyat farkının kamu zararı olarak değerlendirilmesi gerekmektedir."

AK PARTİLİ ABDURRAHMAN KUZU NE POLİS NE HÂKİM GÖRDÜ!

Mülkiye Müfettişi Çan Termal Otel ihalesinde kamu zararının 2 Milyon 668 Bin 550 TL tuttuğunu, bu kamu zararının ihaleyi kazanan firmadan tahsil edilmesine, firmanın ödeme gücü yoksa AKP’li Abdurrahman Kuzu'nun da içerisinde bulunduğu ihale komisyonu üyelerinden tahsil edilmesi gerektiğini raporunda belirtti. 700 adet çöp konteynırı alımı için para ödendiği ancak çöp konteynırlarının düzenlenen teslim tutanaklarına rağmen belediyeye teslim edilmediği de tespit edildi.

 

İÇİŞLERİ BAKANI AKP’Lİ KUZU İÇİN SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ!

Hakkında ve birlikte görev yaptığı personeli hakkında onlarca iddianın yanı sıra milyonlarca lira kamu zararı tespit edilmesine rağmen; AK Partili eski Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu hakkında bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadı. Ne polis karakoluna götürüldü, ne hâkim karşısına çıktı. Çünkü İçişleri Bakanlığı 3 yıldır AK Partili Kuzu’nun yargılanması için izin vermedi!

 

AK PARTİLİ SAMİ YAVAŞ.. YARGILANACAK, YARGILANIYOR DERKEN 3 YIL GEÇTİ!

Hakkında onlarca iddia ve kamu zararı iddiası bulunan bir başka AK Partili Belediye başkanı da Umurbey’in eski Belediye Başkanı Sami Yavaş. Başkanlığı döneminde belediye şirketini kullanarak kredi çektiği, sahte fatura düzenlediği, görevi kötüye kullanma, zimmet gibi birçok usulsüzlüğü tespit edilen AK Partili Sami Yavaş’ın seçimleri kaybetmesinin üzerinden 3 yıl geçti. 2 yıl boyunca savcılığın hazırlık dosyasını tamamlaması ve Kaymakamlıktan soruşturma izni için başvurusu yapması beklenen Sami Yavaş hakkında geçtiğimiz aylarda soruşturma izni verilmişti.

 

SORUŞTURMA İZNİNE İTİRAZ ETTİ AMA..

Lâpseki Kaymakamlığının hakkında soruşturma izni verdiği Sami Yavaş ise; idare mahkemesine başvurarak yürütmeyi durdurma kararı çıkartmak istedi. Birkaç ay süren itiraz süreci geçtiğimiz günlerde İdare Mahkemesinin verdiği kararla Sami Yavaş’ın yargılanma yolu açıldı. Bugüne kadar ifade vermek için bile polis karakoluna gitmeyen, savcı ve hakim karşısına çıkmayan Sami Yavaş’ın bundan sonraki süreçte yargılanmasına başlanabilecek.

 

KÖMÜR KOKAİN YAZIŞMALARI DÖKÜLDÜ. NE OLUYOR DİYEN YOK!

AK Parti İl yöneticisinin adının geçtiği, usulsüz kömür alımı imalarının olduğu, içeriğinde bir otel, kokain ve seks partisi imalarının da olduğu yazışmalar geçtiğimiz günlerde Çanakkale kamuoyunun gündemine geldi. ÇAN TKİ’den kömür alarak ticaret yapan AK Parti İl yöneticisi hakkında yine AK Partili kişilerin sosyal medyada ki yazışmalar kısa sürede sosyal medyadan silinirken; CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural silinen ifadeleri kayıt altına alarak kendi sosyal medya hesabından paylaşması yazışmaları kamuoyu gündemine taşıdı. Ortaya saçılan iddialara rağmen ne AK Parti İl Yöneticisi ne de yazışmalarda adı geçen kişiler hakkında bir işlem başlatılmadı.

 

“SUÇUMUZ CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI OLMAK MI”

AKP’li yöneticilerin yazışmalarıyla kamuoyuna yansıyan Kömür Skandalı olayının hemen ardından gözaltına alındıklarına dikkat çeken Bülent Öz; “Yolsuzlukları müfettişler ve mahkeme kararıyla tescillenen AKP’li Başkanlar serbest, haklarında işlem başlatılmıyor; suçumuz CHP’li Belediye başkanı olmak mı” tepkisini gösterdi. CHP’li bir belediye başkanı olarak yargılanmaktan korkmadığını ifade eden Bülent Öz suçları sabit olan eski AK Partili Belediye Başkanlarına dokunulmazken kendilerinin mahkeme koridorlarında gözaltında tutulmalarına tepki gösterdi.

 

Bülent Öz yaptığı açıklamada; “Soruyorum; suçumuz CHP’li Belediye başkanı olmak mı? CHP’li belediye olmak mı? Bir örnek daha vermek istiyorum; hakkında usulsüzlük, görevi kötüye kullanma, zimmet ve sahte fatura gibi suçlamalar bulunan Umurbey Belediyesinin AKP’li eski belediye başkanı hakkında iddiaların ortaya çıkmasından bu yana 3 yıl geçti. 3 yıl boyunca elini kolunu sallayarak gezdi, halen gezmeye de devam ediyor. Dokunulmaz olmasının sebebi AKP’li olması mıdır? Sıra bize geldiğinde mesnetsiz iddialar karşısında gözaltına alınmamızın sebebi tekrar söylüyorum CHP’li olmamız mıdır” sorusunu yöneltti.

 

“6 MİLYON KAMU ZARARI ORTADA.. YARGILAMA İZNİ VERİLMEDİ”

Önceki dönem AK Partili Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’yu ismini anmadan hatırlatan Bülent Öz, kendilerinin bir takım ifadelerle gözaltına alınırken Abdurrahman Kuzu’nun 6 milyon TL’lik kamu zararının kesinleşmiş olmasına rağmen hakkında soruşturma başlatılmadığına dikkat çekti. Öz; “Biz bugüne kadar usulsüzlüklerin peşine düştük, ortaya çıkan kamu zararları için davalarımızı açtık. Size iki çarpıcı örnek vermek istiyorum; bunlardan ilki bir önceki dönemde, 2018 yılında Termal Otel satış ihalesinde hem müfettiş hem mahkeme tespitiyle toplamda 6 milyon TL’yi bulan kamu zararı tespit edilmiştir. Müfettiş raporu var; mahkemede bunu tespit etmiştir. 6 Milyon TL zarar hem müfettiş hem de mahkeme kararıyla tespit edilmiştir. Eski parayla 6 Trilyon lira Çan halkına zarar verilmiştir. Üstelik bu rakam 2018 yılının rakamlarıdır. Biz davamızı açtık ancak maalesef İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermemiştir. İçişleri Bakanlığı mahkemece tespit edilmiş, müfettiş raporuyla tespit edilen 6 milyon liralık kamu zararı için soruşturma izni vermemiştir. Neden vermiyor bunu sormak istiyorum” dedi.

 




Bu haber 5288 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI