thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Oda Seçimleri Var; Bu Yönetim Gidecek!”

Tarih: 24-04-2017 04:58:03 Güncelleme: 24-04-2017 06:02:03 + -


Çanakkale Belediye Başkanı Referandum Sonuçlarını değerlendirdi, hedefinde ÇTSO vardı. Çanakkale Merkez’de %72 oyun “Hayır’ın çıktığı Çanakkale’de “Evet”i kutlayan ÇTSO Yönetimini eleştiren Ülgür Gökhan “Orası Siyaset yapma yeri değil. Orda her görüşten insan var. Üyelere saygısızlık ettiler: Seçim var, bu yönetim gidecek ” dedi.


“Oda Seçimleri Var; Bu Yönetim Gidecek!”

Referandum sonrası %72 “Hayır” oyunun çıktığı Çanakkale Merkez’de, “Hayır cephesinin en aktif isimlerinden olan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan referandum sonuçlarını değerlendirdi. Sonuçların, Ak Partinin Çanakakle7deki pilav siyasetinin iflas ettiğinin bir göstergesi olduğunu söyleyen Ülgür Gökhan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin, “evet”i kutlamasına da tepki gösterdi. ÇTSO Yönetimini eleştiren Ülgür Gökhan “Orası Siyaset yapma yeri değil. Orda her görüşten insan var. Üyelere saygısızlık ettiler: Seçim var, bu yönetim gidecek ” dedi.Sonuçları değerlendiren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “ Referandum sonuçları tamda beklediğim gibi yüzde 70 bekliyordum, yüzde 72 çıktı merkez ilçe bazında. İl genelinde de yüzde 60 civarı bekliyordum onda da tahminimi tutturduğumuzu görüyoruz. Bu sonuçları nereden çıkarttınız derseniz 1989 yılından bu yana siyasetin içerisindeyim. Sokakta karşılaştığım insanların hal ve tavırlarından neyin ne olacağını çıkartabiliyorum. Kendi partililerimden değil diğer partili vatandaşlarımın tavırlarından bunu görebiliyorum. Neden böyle; Çanakkale halkının kültür ve okuma-yazma oranları yüksektir. Bilinçli insanlardır. Çanakkale bir iç Anadolu kenti değil, Edirne, Trakya, Ege ve Akdeniz’deki illerin tamamı bu şekilde. Ne zaman ki biraz daha eğitim seviyesi düşük alanlara gidiyorsak durum değişiyor. Tabi burada insanlarımızın suçu yok, onların hayat şartlarını yükseltmeyenlerin suçu var. Adam sabahtan akşama kadar televizyon izleyerek onların evet propagandasının bombardımanı etkisi altında kalıyorlar. İç Anadolu’nun tamamında böyle olduğunu görüyoruz. Denizli ve Balıkesir’e baktığınızda hayır çıktığını görüyoruz. Evet çıkan yerlere bakıyoruz, Bu referandumun adaletsiz olmasının sonucudur bu durum.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yerel seçimlerde en yüksek oy oranı yüzde 54 almıştı. Gökhan, Referandum ile yerel seçimler arasında farkın ; MHP, AK Parti ve HDP’ye oy veren vatandaşların “Hayır” oyu vermesi ile oluştuğunu söyledi. Ülgür Gökhan; “AK Partinin ilk kurucu felsefesinde olan insanlar içerisinde bu anayasa değişikliğine karşı çıkmak adına, Hayır oyu veren vatandaşlarımız oldu. Yüzde 9 civarında sanırım AK Partili yurttaşlar hayır oyu vermiş, bu durum Çanakkale’de daha yüksek oldu. MHP seçmeni keza aynı şekilde. AK Parti bana göre kaybettiği oyların hesabını iyi yapmalı. Çanakkale’de AK Parti + MHP şeklinde bakmak lazım sonuçlara ve 1 Kasım seçimlerini baz almak lazım. MHP+AK Parti 1 Kasım seçimlerinde yüzde 54’den fazla oy alırken; bu referandumda yüzde 15 eksik var. Tüm buradaki eksiği MHP seçmenine yıkmak doğru değil. İl merkezi için bu duruma da bakmadık henüz.

 

BU SONUÇLA BIRAK KUTLAMAYI EVDEN DIŞARI ÇIKMAMAK LAZIM!

 

Referandum akşamında AK Partililerinde kutlama yapmasına değinen Ülgür Gökhan, “Bazı insanlar mahcubiyetlerini şamata yaparak gidermeye çalışırlar” dedi. Gökhan; “Türkiye genelinde şaibeli bir sonuçla evet çıktığını görüyoruz. Tamam, bunu farz edelim ki kabul ettik; ama Çanakkale il geneli ve Merkez sonuçlarını görünce ben olsam evden dışarı çıkmam! Sayın Bülent Turan’ın köyünde de ilçesinde de Hayır çıktı. Keza Ayhan Beyin köyünde de aynı durum var. Dolayısıyla merkezde yüzde 72 çıktığında, il genelinde yüzde 60 çıktığında bence oturup iyi düşünmeleri gerekir. Demek ki iş pilav siyaseti yapmakla olmuyormuş. Bunu defalarca söyledik; pilav siyasetleri çökmüştür. Çünkü o siyasetin bir dedikodu, iftira siyaseti olduğu ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin demokratikleşmesi için ne düşündüğümüz ortaya çıkmıştır, ne düşündüğümüzü de herkesin anladığını görmüş olduk. Bir bakıma bu da benim açımdan bir kazanç olmuş oldu” dedi.

 

Referandumda alınan oy oranlarının Türkiye ve Çanakkale yerelinde ne tür sonuçlar ortaya çıkartabileceği ile ilgili düşüncelerini paylaşan Ülgür Gökhan; “Yerelde şu sonucu doğurur; bizler yani Hayır bloğu nasıl ayakta tutabiliriz? Birlikteliğimizi nasıl devam ettirebiliriz? Çünkü burada bir takım hassasiyetler var; Laik, parlamenter sistem, tek adama karşıtlık gibi tereddütler var. Bu tereddütlerin gerçekleşmemesi için kimiz biz? Nasıl insanlarla biz bu sonuca ulaştık, bunun tespit edilmesi gerekiyor. Hayır bloğunun başını Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) çekmiştir ama bu oy oranları sadece CHP’nin oyları değildir. Tam tersine CHP ötesi bir şey var burada. Bugünkü siyasette artık o kadar kutuplaşmalarda kalmadı. Eski sol ve sağ anlayışta birbirine yaklaşmış oldular. Eskiden bir sol anlayış, sağ bir anlayış vardı, aşırı milliyetçi akımlar vardı, artık insanların belli talepleri var. Ne oldu? Artık bu akımlar geri planda kaldı ülkenin geleceği için ortaya büyük endişeler çıktı. Ülkemizin çok büyük sıkıntıları var; Tarımda, eğitim alanında, üretim, istihdam alanlarında. Fasulye bile ithal eder hale geldik, terör sorunu devam ediyor, dış ilişkiler sorunlarımız var. Pazar gününden bu yana hayatımızda bir değişim var mı? Hiçbir değişim yok ama sıkıntılarımız olduğu yerde duruyor ve biz bu sıkıntıların bu yöntemle değişmeyeceğini söyledik. Yüzde 49 oranı, Çanakkale’de yüzde 60 oranı hayır demiştir. Oturup bu ilişkilerimizi, hassasiyetlerimizi ortaya koyarak birlikteliğimizi ortaya koymak zorundayız. CHP bunu yapmak zorundadır, yapacaktır. Ülke genelinde Genel Merkez, Çanakkale yerelinde İl Başkanlığımız bu konuda çalışacaktır.

Tek adamlık noktasında tepkilerimizi ortaya koymaktır, yerel yönetimde bize de düşen görevler var. Yerel yönetim olarak bizler zaten CHP dışındaki siyasi partilerle de ilişkilerimizi sürekli sıcak tuttuk. MHP, Saadet Partisi, Vatan partisi ile AK Parti ile ilişkilerimizi sıcak tuttuk. İnsanlar bizim sözlerimize kulak verdiler, eğitimli, olgun ülke geleceğini düşünenler de bizlerle Hayır noktasında buluştular. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

TİCARET VE SANAYİ ODASI SİYASET YAPMA YERİ DEĞİLDİR! SAYGISIZLIK ETTİLER..

 

Referandum sonuçlarının ardından ÇTSO Yönetim Kurulu üyelerinin referandumu Oğlak Çevirme yaparak kutlaması haberlerinin basında çıkması üzerine değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası siyaset yapma yeri değildir. Onun yeri ayrı, neyi kutladıklarının farkında bile değiller. Evet çıkınca değil ama Çanakkale’de Ticaret Odası bence burada çıkan Hayır’a baksın. İktidar ile birlikte Evet’e bastırmasına rağmen Hayır çıkmıştır. Üye profili bile Evet ile uyumlu değil. Onlar üyelerin temsilcileri, onlar ticaret işlerine bakarlar, üyelerinin gelişmesi, ekonomik durumları ile ilgili konulara, kentteki yatırım durumlarına bakarlar. Görüş alış verişinde bulunurlar. Orada o yüzden siyaset olmaz. Her görüşten üye mevcut orada. AK Parti yöneticisi üye de var, bende üyeyim şahsen kendi şirketimden dolayı. Bunu kutlayacak bir durumlar yok! Saygısızca bir şey, saygısızlık etmişlerdir. Görevleri olmayan bir konuda siyaset yapmışlardır, Hayır diyen, tek adamlık karşısında tavır alan üyelere karşı saygısızlık yapmışlardır. Onlar artık bu süreci tamamlamışlardır. Bu kafa yapısı ile Çanakkale’de ne Ticaret ve Sanayi Odası yönetilir, ne de Çanakkale’nin ticareti ve sanayisi gelişir. Onlar iktidarın güdümünde gitmeye devam ediyorlar. Bunlar iktidarın yandaşı olamazlar, iktidardan talep eden konumunda olmalıdırlar. Elbette iktidara saygı duymalıdırlar ama üyelerin hakkını korumak zorundalar. Unutmasınlar ki; 2 yıl sonra olurda Cumhurbaşkanı kararname yapma yetkisini eline geçirince bunları kapatma durumu da var! Bu yıl zaten bir seçim var, dolayısıyla bu yönetim gidecektir” dedi.

 

UFUKTA SEÇİM GÖRMÜYORUM.. ÇÜNKÜ ÇOK RİSKLİ BİR DURUMA GİRDİLER..

 

Referandumda çıkan sonuçlara bakınca bir erken seçim görmediğini açıklayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Ben olası bir erken seçim ufukta görmüyorum. Olacaksa da en erken 2018 yılında olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü mevzuatın değişmesi, yasaların çıkması lazım. Yeni bir seçim ülkeyi daha da yoracaktır. Ama su anda çok riskli bir duruma girdi iktidar; Eğer Bu Seçime kadar Evet propagandasında söyledikleri şeyleri yapamazlar ise; işsizliği azaltamazlarsa, ekonomiyi düzeltemezler, terör ile ilgili bir ilerleme sağlayamazlar ise mutlaka önümüzdeki seçimde hüsrana uğrarlar. Cumhurbaşkanı hatta seçilememe durumu ile bile karşılaşabilir” dedi.

 

ÇANAKKALE BÜTÜNŞEHİR OLABİLİR!

 

Son birkaç aydır Bütünşehir, Büyükşehir şeklinde dillerde dolanan iddialar üzerine de açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Böyle bir durum var, bizde çalışmaya devam ediyoruz. Bu referandum da bunun bir göstergesi olmuştur. Yüzde 60 ile bu durumu gördük. Demek ki insanlar yüzde 60 ile aynı noktada buluşabiliyor. Peki neden insanlar Bütünşehir/Büyükşehir Başkanlığı noktasında buluşmasınlar? Anlatabilmiş insanlara, duyabilmiş insanlara, Televizyonda yakalamış olabilen, ayağına gitmiş olduğumuz insanlara bizim dediklerimizi duyabilen insanlar, kent merkezinde, berberde, pazarda, kahvede bilen konuşan insanlar tedirgin olup Hayır verdiler. Beni tanımayan insanlar yolumu kesip “Ben AK Partiye oy verdim, yine verebilirim ama bu referanduma Hayır vereceğim” dediler. Bu bilinç çok önemlidir ve ben bu bilinci önemsiyorum. Bilinçli olan tüm kesimlerde hayır çıktı. Ne zaman ki duygusallığa başladı; Reis noktasına geldi ‘Ne olursa olsun, batsın bu dünya’ moduna girildi durum değişti” dedi.

TEŞKİLATLARIMIZ ÇOK ÇOK İYİ ÇALIŞMIŞLARDIR

 

Referandum çalışması için CHP Teşkilatlarının performanslarını değerlendiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Teşkilatlarımız gecelerini gündüzlerine katarak, çok çok iyi çalışmışlardır. Maddi olarak en zayıf ilçemiz Yenice’de bile destek olduk gerçi ama çok iyi bir çalışma yürütüldü oralarda da. Milletvekillerimiz çok çalıştılar. Kadınlarımız ev işlerini yeri geldi ihmal ettiler kapı kapı gezdiler. Genel merkez çok güzel bir birliktelik sağladılar. Milletvekilimiz Muharrem Bey hukukçu kimliği ile Televizyon programlarında olabilecekleri çok iyi anlattı. Burhan Kuzu ile birlikte gerçekleşen program akıllarda yer etti. Öte yandan bir başka hukukçu milletvekilimiz Muharrem Beyin karşısına çıkmamıştır.

 

AKPARTİLİLERDE BİLİYORDU BUNUN OLMAYACAĞINI.. AKSİ TAKDİRDE..

 

AK Parti Milletvekilleri ve başta İl Başkanı Yeşim Karadağ’ın ‘Referandumda Yüzde 50’nin üzerinde oy bekliyoruz’ şeklindeki söylemlerine rağmen kaybedeceklerini iyi bildiklerini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Tahminlerini yüzde 50 üstü dediler ama kendileri de bunun olmayacağını çok iyi biliyorlardı. Parti tabanlarına moral ve güç vermek için söylediler. Yok, gerçekten inanarak ve bilerek söylemişlerse de; siyaseti bıraksınlar, yapmasınlar. Bu kadar farkı görememiş olmak bir siyasetçi için normal değil. Sayın Karadağ ‘Bizde biliyorduk ama motive etmek amacıyla Yüzde 50 üstü dedik’ diyorsa sorun yok. Ama Bülent Turan’ın ‘kazanacağız’ söylemi daha iddialı. Sayın Bülent Turan’ın Lâpseki sonucu ve kendi köyünden çıkan Hayır nedeni ile mutlaka bir örgüte hesap vermek durumda diye düşünüyorum” dedi.

 

AK PARTİLİLER YÜZDE 39’UN TAMAMINA SAHİP ÇIKTILARSA MHP’YE AYIP ETMİŞLERDİR!

 

AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerinde Yüzde 39,75 oy aldığını ama referandumda Evet-Hayır bloklarının oylarının değerlendirildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “1 Kasım da Ak Parti’nin il genelinde almış olduğu oy oranı bellidir. Ama Referandumda aldıkları oy kendi oyları değildir. Evet bloğu içerisinde sadece AK Parti Oyları mı var? MHP ve BBP oyları yok mu? MHP’NİN Çanakkale’de oy oranı sıfır mıdır? BBP’nin hiç oyu yok mu? 2016 1 Kasım seçimlerinde AK Parti oy oranı yüzde 39,75 dir. MHP’nin oy oranı ise yüzde 14 küsürler de. BBP Seçmenini koymayalım ama referandumda Yüzde 55 oranında oy almaları gerekirdi. Şunu diyorlarsa; “Ben seçimlerde yüzde 39 almıştım, şimdide yüzde 39 çıktı’ diyorlarsa MHP’ye ayıp ederler, hem de çok ayıp ederler. MHP’nin hiç mi katkısı yok? Onlar için öyle olabilir ama ben bu sonuca baktığımda CHP+MHP’nin bir bölümü+AK Parti’nin bir bölümü+Saadet Parti+ diğerleri eşittir yüzde 60. O zaman bende çıkıp CHP yüzde 60 diyeyim öyle mi? Şimdi bu durumda MHP’li arkadaşlara ayıp etmiş olmazlar mı? Sokakta kendi oylarını koruduklarını, yüzde 39’u koruduk diyorlarsa.. Yüzde 60’ın tamamını sahiplenirsem sokakta beni çeviren MHP’li arkadaşım bana ‘Başkanım nasıl gidiyor çalışmalarınız’ dediğin de, Saadet Partisi İl Başkanı ziyaretime geldiğinde ben ne derim? Hadi oradan bu oy oranı benim mi diyeceğiz? Biz bu yüzde 60’a tek başımıza sahip çıkamayız, merkezdeki Yüzde 72’yi dağıtırız” dedi.

 

“AK Parti’lilerin Evet bloğunun yüzde 39,75’in tamamına sahip çıkmaları, biz kendi oyumuzu koruduk diye düşünmeleri halinde en zor durumda kalan benim” açıklamasında bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Önümüzdeki seçimde yüzde 72’yi geçmem lazım. Neden derseniz Yüzde 72’i alınabiliyorsa; yüzde 54 almışım üzerine de yüzde 16 almışım. Onların mantığıyla bakarsak durum bu. Şimdi yüzde 54 kesmez artık, en az yüzde 60 almam gerekiyor. İlk başta demiştim ya hani; merkezdeki yüzde 72 ve il genelindeki yüzde 60’ı dağıtmamamız gerekiyor. Bu bloğu elde tutmak, bir tutmak, kar topu misali büyütmemiz gerekiyor. Yapacağımız siyasetlerle bu kesimleri bir arada tutmamız gerekiyor. İdeolojik aşırılıklar kalmadı, biz zaten birlikte yaşıyoruz, birlikte hareket de edebiliyoruz. Sorunlarımız ortak; işsizlik, terör, tarım vs. sorunlarımıza birlikte çözüm bulacağız, bu da bu bloğu büyütmekten geçer, bunu ülke genelinde büyüteceğiz, büyütmek zorundayız” dedi.

 

REFERANDUM GEÇTİ, BİRŞEY DEĞİŞMEYECEK AMA NE OLACAĞININ EMARELERİNİ GÖRECEĞİZ

 

Anayasa Değişikliği referandumdan geçmesi ile hayatımızdan şu anda bir değişiklik yaşanmayacağını, asıl değişikliklerin önümüzdeki seçimlerden sonra yaşanacağına dikkat çeken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; olabileceklerin de emarelerinin görüleceğini söyledi; “Şu an için aslında hiçbir ey olmadı. Bir tek Cumhurbaşkanı Partili olacak. Pek bir şey değişmiyor seçimlere kadar. Ama bir takım emarelerde olacaktır. HSYK değişecek, peki bizlerin hayatına bir etkisi olacak mı? Esnafın hayatında bir değişiklik olmayacak, ama yarın HSYK’nın uygulamaları YSK’nın uygulamaları gibi saçma sağan şeyler olursa; Cumhurbaşkanı parti genel başkanı olunca ne olacak? Kendisi tarafsızlık yemini etmişti, parti genel başkanı veya parti üyesi olunca ne olacak? Yeminin peşindeyiz, yemin etmek çok kutsal bir şeydir. Yarın partili olunca o yemin ne olacak? Mahkemeye çıkarsın Yemin edersin, o yemin ettirilirken hâkim bile ayağa kalkar doğruyu söyleyeceğine yemin eder misin diye sorar. Askerde bayrak ve silah üzerine yemin edersin. Cumhurbaşkanı da o yemini ettiği için o bayrağı üzerinde taşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza nacizane tavsiyem önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar partiye üye olmamasıdır. Ondan istirham ediyorum” dedi.

 




Bu haber 18679 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI