thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Avukatlık Ücret Tarifesi İvedilikle Güncellenmelidir”

Tarih: 30-06-2022 16:23:38 Güncelleme: 30-06-2022 16:24:38 + -


2021 yılı Kasım ayından bu yana güncellenmeyen Avukatlık Ücret Tarifesini gündeme getiren Çanakkale Barosu yönetimi, artan enflasyon nedeniyle en çok mesleğe yeni atanan genç avukatların geçim sıkıntısı çektiğine dikkat çektiler.


“Avukatlık Ücret Tarifesi İvedilikle Güncellenmelidir”

2021 yılı Kasım ayından bu yana güncellenmeyen Avukatlık Ücret Tarifesini gündeme getiren Çanakkale Barosu yönetimi, artan enflasyon nedeniyle en çok mesleğe yeni atanan genç avukatların geçim sıkıntısı çektiğine dikkat çektiler.

 

Çanakkale Barosundan yapılan açıklamada; ülkenin içinde bulunduğu yüksek enflasyon, dolarizasyon, artan kira maliyetleri ve düşük kalan avukatlık ücretlerine dikkat çekildi. TUİK’in açıkladığı enflasyon oranı olan yüzde 73,50 oranında Avukatlık ücret tarifesinin güncellenmesini talep eden Baro Yönetimi; “Güncel ağır ekonomik sıkıntıları, yüksek enflasyonun olumsuz etkilerini şüphesiz toplumun büyük bir kesimi en ağır şekilde hissediyor, yaşıyor. Tıpkı biz avukatların da yaşadığı gibi. Ancak ileri ülkelerde avukatlar, çoğunlukla vergi rekortmenidirler, toplumun en müreffeh kesimdirler. Çünkü oralarda bilgi ve akıl en değerli süjedir” ifadelerine yer verdiler.

 

“GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ İNTİHARA SÜRÜKLENİYOR”

Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve artan giderler nedeniyle mesleğe yeni adım atan genç avukatların büyük zorluklarla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çekilen açıklamada; “Ülkemizde avukatlık mesleğinin icrası, hem mevzuattaki eksiklikler hem de uygulamadaki yanlışlıklar ve hatalı bakış açıları sebebiyle giderek zorlaşmaktadır. Buna bir de yukarıda işaret ettiğimiz ekonomik sorunlar eklenince, avukatlar geçinemez olmuşlardır. Genç meslektaşlarımız bu sorunları daha yoğun yaşamakta; kiralarını, giderlerini bile karşılamakta güçlük çekmektedirler. Öyle ki, çok sayıda meslektaşımız bu sorunlarla baş edemeyip, intihara sürüklenmektedir” denildi.

 

“BIÇAK ARTIK KEMİĞE GİRMİŞTİR”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da bir avukat olduğuna dikkat çekilen açıklamada; “Sayın Adalet Bakanı da meslektaşımızdır. Kendisi de mesleğinin başında bu ve benzeri sıkıntıları muhtemelen yaşamıştır. Bu nedenle bizi en iyi kendisi anlayacaktır. Özetle artık bıçak kemiğe girmiştir, kemik dahi kırılmak üzeredir. Bu nedenle; en son 2021 yılı Kasım ayında belirlenen Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ivedilikle güncellenmelidir. Ve artış miktarı, resmi enflasyon rakamı olan yüzde 73,50’nin kesinlikle altında olmamalıdır. Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafii ve Vekillere Yapılacak Ödemeler, derhal avukatlık asgari ücret seviyesine çekilmelidir. Aksi halde, mevcut anlayış ve rakamlarla bu hizmetin verilmesi mümkün görülmemektedir” denildi. 

 

“AVUKATLIK ÜCRET TARİFESİ İVEDİLİKLE GÜNCELLENMELİDİR”

Adli yardım ücretlerinin de zamanında ödenmesini talep eden Baro Yönetimi; “Ayrıca, adli yardım görevlendirme ücretleri de zamanında ödenmelidir. Çünkü zaten düşük olan Adli yardım ücretleri, 6 aylık, bir yıllık geç ödemeler sebebiyle adeta pul parası kadar kalmakta, görevini layıkıyla ve zamanında yerine getiren meslektaşların mağduriyetini ikiye katlamaktadır. Adalet Bakanlığımıza ve ilgili diğer tüm kurum ve kuruluşlara, belirttiğimiz hususlarda gerekli düzenlemeleri derhal hayata geçirmeleri hususundaki taleplerimizi, kamuoyu önünde bir kez daha ve yüksek sesle iletiyoruz. Çanakkale Barosu olarak, geçim sıkıntısı yaşasa da itibarı zedelense de yargıda üvey evlat muamelesi görse de yine de canla başla ve onuruyla mesleğini icra etmeye çalışan, başta genç meslektaşlarımız olmak üzere tüm avukatların yanlarında olma ve seslerini duyurma sorumluluğumuz uyarınca, tüm ilgili ve yetkililere ve kamuoyuna saygıyla bildiririz” ifadelerine yer verdiler.

 




Bu haber 2187 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI