thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Anzaklar Çanakkale'den Vazgeçiyor!

Tarih: 12-01-2017 06:15:48 Güncelleme: 12-01-2017 06:27:48 + -


Turizmde terörün etkisi şimdilerde sadece deniz ve kültür turizmini değil tarihi de olumsuz etkileme başladı. Bunlardan en önemlisi ise Çanakkale.


Anzaklar Çanakkale'den Vazgeçiyor!

Dünya Gazetesinden Kerim Ülker, 1934'den beri her yıl 25 Nisan'da Çanakkale Kabatepe'de bulunan Anzak Koyu'nda yapılan "Şafak Ayini"ne bu yıl ilginin azaldığını belirtiği yazısında, turizm bakanlığı ve turizmcilerin yapacakları tanıtım çalışmaları ile 25 Nisan 2017'deki "Şafak Ayine" katılımın artacağının altını çizmiş.

 

Dünya Gazetesinden Kerim Ülker'in yazısı şöyle devam ediyor:

"Bilindiği üzere Çanakkale her yıl binlerce Avusturalya ve Yeni Zelandalıyı Anzak Günü nedeniyle ağırlıyor. 1'inci Dünya Savaşı'nda Çanakkale'de hayatını kaybeden Avustralya-Yeni Zelanda, askerlerini 1934'ten bu yana her yıl 25 Nisan'da anıyor. Anzak Koyu'ndaki 'şafak ayinine' katılanların sayısı da her yıl 10 bini geçiyor. Ancak bu yıl Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle bu sayıda düşüş olacağının sinyali gelmeye başladı.

 

Avustralya hükümeti vatandaşlarını uyardı Avustralya Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarını saldırı riski nedeniyle İstanbul'a seyahat etmelerini tekrar gözden geçirmeleri konusunda uyarılarını verirken, Gelibolu konusunda da dikkatli davranılmasını öneriyor. Anzak etkinlerine yönelik Türkiye'ye tur düzenleyen Battlefield Tour yöneticisi Mat MacMachlan, bu yıl ilginin şu ana kadar oldukça düşük olduğunu belirtiyor.

 

Avustralya basınına yansıyan haberlerde 'Normalde bu zamana kadar 200 kişinin başvuru yapmasını bekliyorduk' diye konuşan MacMachlan, şu ana kadar rakamın 20'nin altında seyrettiğini dile getiriyor.

 

Turist sayısı yarı yarıya düştü

Beyond Travel İş Geliştirme Yöneticisi Peter Smith ise Anzak Günü turlarına yönelik ön rezervasyonların da beklenenin çok çok aşağısında olduğunu ifade ediyor.

 

Hatırlatmakta fayda var. Avustralya İstatistik Bürosu (Australian Bureau of Statistics) verilerine göre Türkiye'yi ziyaret eden vatandaşlarının sayısını Ekim 2016'da 27 bin olarak açıklamıştı. Bu rakam 2015 ekim ayında 55 binin üzerindeydi. Yani bir yılda yaşanan düşüş yüzde 50'den fazla.

 

Anzakların turizm harcamalarına gelince. Bu konuda en son veri 2010 yılında açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü'nün açıkladığı verilerde o dönem 8 bin olarak açıklanan Anzak etkinliğine katılanların 5 günde yaptığı harcama 40 milyon dolar olarak ifade edilmişti.

 

'Çanakkale Geçilmez' diyerek dünyaya verdiğimiz mesaja yanıt, Anzak torunlarının Gelibolu'ya gelmekten vazgeçmesi oluyor.

 

 




Kaynak: http://www.turizmdebusabah.com

Bu haber 20006 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI