thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Andımız" Kararına STK’lardan Ortak Tepki!

Tarih: 16-03-2021 12:44:54 Güncelleme: 16-03-2021 12:51:54 + -


İlköğretim okullarında öğrencilere okutulan Adımız’ın Danıştay tarafından tamamen okullardan kaldırılmasına karşı gösterilen tepkiler artarak devam ediyor. Çanakkale'de faaliyet gösteren 9 dernek ve STK yayınladıkları ortak basın açıklaması ile karara tepki gösterdiler.



İlköğretim okullarında öğrencilere okutulan Adımız’ın Danıştay tarafından tamamen okullardan kaldırılmasına karşı gösterilen tepkiler artarak devam ediyor. Çanakkale'de faaliyet gösteren ADD, ÇYDD, TESUD, TEMAD, EĞİTİMİŞ, THK, ATAbey19 Derneği, Muharip Gaziler Derneği, YKKED gibi dernek ve STK'lar da yayınladıkları ortak bildiri ile Danıştay kararına tepki gösterdiler. Çanakkale Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Necmi Akyalçın tarafından kamuoyu ile paylaşılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

 

"Küresel güçler ve tetikçileri, 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Anlaşması ile topraklarımızı işgal etmeye başlamıştır. Büyük Atatürk önderliğinde, Anadolu’nun onurlu insanları, bu işgale karşı tüm dünyaya örnek oluşturacak bir Bağımsızlık Savaşı vermiş ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuştur. Bir, Ulus Devlet olan Türkiye Cumhuriyeti, Türk Ulusu şemsiyesi altında topladığı Anadolu insanını Andımız ile de bir ve bütün tutmayı amaçlamıştır. Bu durum, ülkemiz topraklarında gözü olanları hep rahatsız etmiştir, içimizden de işbirlikçiler bularak Andımızın kaldırılması girişimleri son dönemde hız kazanmıştır. Son olarak da 2018 yılında Danıştay 8. Dairesi bu konuya son noktayı koyarak “Andımız kaldırılamaz” demiştir. Milli Eğitim Bakanlığını bu konu çok rahatsız etmiş olsa gerek ki Danıştay 8. Dairesi kararına itiraz etmiştir. Bunun üzerine Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu söz konusu kararı iptal etmiştir. Bu bağlamda andımız artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin okullarında okunamayacaktır. Aynı şekilde Devlet Madalyalarındaki Atatürk kabartması da çıkartılacaktır. Kısacası Büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin özünde ve şeklinde Atatürk olmayacak denmektedir. Atatürksüz bir Cumhuriyet bizlere dayatılmaktadır. Bunu kabul etmiyoruz.

 

Andımız, çocuklarımızın ve bizlerin varlığına, ulusal bağımsızlığımıza anlam kazandıran, güzel ülkemize aidiyet ve sahip çıkma duygularını pekiştiren bir değerimizdir. Bu değeri kaldırmak ulusal benliğimizin temel taşlarıyla oynamaktır. Bunun farkındayız, her türlü direniş ve karşı duruşu yasalar çerçevesinde göstereceğimizi Şehitler Diyarı Çanakkale’den haykırıyoruz. Yeni Türkiye teraneleriyle ülkemiz üzerinde operasyon yapmak isteyenlerin ülkelerindeki “Antları” bakınız ne diyor: “Amerika Birleşik Devletleri’nin bayrağına ve o bayrağın simgelediği cumhuriyete bağlılık için ant içiyorum. Herkes için özgürlük ve adaletle, Tanrı’nın gözetiminde, bölünmez tek vatana inanıyorum.” 

 

Amerika’daki öğrenciler bu metni her gün coşkuyla okuyor. Oradaki ilgili birimler bu konuda herhangi bir rahatsızlık duymuyorken Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Milli Eğitim Bakanlığı bizim andımızın kalkması için mahkemeler nezdinde çaba sarf ediyor. Başarılı da oluyor(!) Bu çerçevede: Milli Eğitim Bakanlığını, aşağıdaki soruların yanıtlarını Türkiye kamuoyu önünde vermeye davet ediyoruz: Andımızda geçen cümlelerden hangisi sizi rahatsız etmiştir? “Varlığım Türk varlığına armağan olsun.” Tümcesi size ne çağrıştırmaktadır? Size göre kimin açtığı yolda ve gösterdiği hedefte yürünmesi sakıncalıdır? Biliniz ki içinizden her ne geçiriyorsanız, o yanıtların, Türk Ulusu olarak gözümüzde hükmü yoktur. Andımız’ın okullarımızda yeniden okunması için mücadelemizi sürdüreceğimizi Türk Ulusuna duyuruyoruz."




Bu haber 4333 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI