thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



AKP’de “Şantaj” Davası..

Tarih: 13-12-2021 05:42:11 Güncelleme: 13-12-2021 06:37:11 + -


3 yıldan bu yana AK Parti içerisinde bazı yöneticilere yapılan “Şantaj, Tehdit” iddiaları iki yıl sonra yargıya taşındı. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’in de adının da karıştığı, aralarında Z.D isimli gazeteci ile A.G isimli partili bir kadının da yer aldığı “Tehdit, Şantaj ve Hakaret” suçlamalarının yer aldığı dava 29 Aralık 2021 günü görülecek.


AKP’de “Şantaj” Davası..

3 yıldan bu yana AK Parti içerisinde bazı yöneticilere yapılan “Şantaj, Tehdit” iddiaları iki yıl sonra yargıya taşındı. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’in de adının da karıştığı, aralarında Z.D isimli gazeteci ile A.G isimli partili bir kadının da yer aldığı “Tehdit, Şantaj ve Hakaret” suçlamalarının yer aldığı dava 29 Aralık 2021 günü görülecek.

 

Tehdit, Şantaj ve Hakaret kullanılarak yönetimden ayrılmaya zorlama suçlaması ile açılan dava, şikayetçi olan eski AK Parti Merkez İlçe Yöneticisi H.K, Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek hakkında şikayetçi olmuştu. Fakat savcılık, ön soruşturma sonucunda Yıldıray Ölçek hakkındaki suçlamalar konusunda takipsizlik kararı vererek, davayı gazeteci Z.D ve AK Parti üyesi A.G hakkında açtı.

 

AK Parti içerisinde bir kadın aracılığı ile bazı partili yöneticilere “Seks” tuzağı kurulduğu, kadının görüşme yaptığı AK Partili yönetici ve işadamlarıyla yaptığı seks içerikli sohbetleri kayda aldığı iddiaları gündemdeki yerini yıllarca korudu.

 

“PARTİLİLERLE CİNSEL İÇERİKLİ SOHBET YAPIP KAYIT EDİYORDU” İDDİASI

İddialara göre; Çanakkale’de özellikle AK Partili yöneticilere yakınlığı ile bilinen Z.D isimli gazeteci ile birlikte hareket eden A.G isimli kadın, iş aramak için AK Partili yöneticiler ve partiye yakın işadamları ile partili isimlerinden randevu alıp görüşüyordu. Görüştüğü ve yardım istediği, kişilerle bir süre sonra konuyu Cinsel içerikli sohbete getiren A.G’nin bu esnada tüm bu konuşmaları videoya kayıt aldığı iddia ediliyordu.

 

KAYITLARI ALAN GAZETECİ İLE İLÇE BAŞKANININ YAKINLIĞI!

A.G isimli kadının daha sonra AK Partili yönetici ve işadamları ile yaptığı cinsel içerikli video kayıtlarını yine AK Partili yöneticilerle yakınlığı ile bilinen Z.D isimli gazeteciye verdiği, hatta Z.D’nin bu kayıtları alan A.G ile göstermelik bir röportaj yaparak yaşananları anlattığı, elindeki kayıtları da Z.D’ye verdiği iddia ediliyordu. AK Partili yöneticilerin video kayıtlarını alan Z.D'nin ise bu kişileri arayarak tehdit ettiği iddialar AK Parti çevrelerinde 3 yıldan bu yana konuşuluyor.

BÜLENT TURAN'A ŞİKAYET EDİLDİ.. TURAN'A RAĞMEN..

Öte yandan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ile video kayıtlarını elinde bulunduran Z.D isimli gazetecinin yakınlığı da parti içerisinde rahatsızlık yarattığı biliniyordu. Yıldıray Ölçek ile gazetecinin ilişkisi nedeniyle, birçok partili yöneticinin konuyu AK Parti grup Başkanvekili Bülent Turan'a aktardığı ve duruma el koyması istendiği ancak buna rağmen Turan’ın bu olaylara karışmadığı belirtiliyordu.

 

ADI MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLARAK GEÇİYORDU, TEHDİTLE İSTİFA ETTİRİLDİ

Adı Yıldıray Ölçek’in yerine AK Parti Merkez İlçe Başkanı olacak kişiler arasında geçen dönemin merkez İlçe yöneticilerinden H.K bu video kayıtlarının ilk kurbanı oldu! Z.D isimli gazeteci, elindeki görüntüler ile AK Parti Merkez ilçe yöneticilerinden H.K’ya ulaşıp, partideki görevinden istifa etmesini istediği, istifa etmemesi halinde elindeki görüntüleri ailesine göndereceği yönünde mesaj gönderdiği iddialar arasında. AK Partili yönetici istifa baskılarına boyunca eğmeyince; Z.D isimli gazetecinin kendisine ait haber sitesinde isim vermeden yönetici ile ilgili bir haber yayınladığı, haberi okuyan yöneticinin de AK Parti Merkez İlçe içerisindeki görevinden istifa etti.

 

TEHDİT OLAYLARINA ÖLÇEK SESSİZ KALINCA SAVCILIĞA ŞİKÂYET ETTİ

AK Parti Merkez ilçe toplantılarında Yıldıray Ölçek'e Z.D ile ilişkisi nedeniyle ve video kayıtlarıyla birçok kişiye tehdit yapıldığı konusu birçok kez gündeme getirildiği, buna rağmen Yıldıray Ölçek'in toplantılarda sessiz kalıp hiçbir şey yapmadığı da iddialar arasındaydı. Tehditle görevinden 31 Mart yerel seçimleri öncesinde istifa eden yönetici daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikâyetçi oldu.

 

İDDİALAR ORTALIĞA SAÇILDI

AK Partili eski yöneticinin Savcılığa yaptığı suç duyurusundan haberdar olan yerel gazeteci Mehmet Andaç, yaşanan olayları sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaştı. AK Partide konuşulan, bilinen ama ortay çıkmayan iddialar hakkında savcılığa yapılan suç duyurusundaki ifade tutanağını öğrendiğini belirten Mehmet Andaç; "Yıldıray Ölçek istenmeyen hedefteki kişiyi seçiyor, A.D. ise farklı yöntemler ile hedefe ilerliyor. Veriler elde toplandığında Z.D. ise haber yapma tehdidi ile hedefteki kişiyle kontak kuruyor. Hedefteki kişi istediklerini yaparsa konu kapanıyor" paylaşımında bulunmuştu.

İSTİFA EDEN YÖNETİCİ, BAŞKANDAN ŞİKÂYETÇİ OLDU!

AK Parti Merkez İlçe eski yönetici kendisine kumpas kurularak istifa ettirildiği şeklinde bir beyan ile aktif görevdeki İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek hakkında iki yıl önce Savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. İstifa ettirilen yöneticinin savcılığa yaptığı suç duyurusunda; başına gelen olayların sorumlusunun AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek olduğunu iddia etti. A.G ve Z.D'den de şikâyetçi olan yönetici ifadesinde başından geçenleri şöyle anlattı;

 

“BANA YÖNELİK TEHDİT VE HAKARET İÇERİKLİ MESAJLAR ATTILAR”

"Yıldıray Ölçek şuanda Merkez İlçe Başkanıdır. Benimle ilgili olarak internette Z.D isimli şahıs tarafından benim bayanlarla gayri ahlaki ilişkileri içerisinde olduğumu, FETÖ'cü olduğumu yazan haberler yapıldı. Bu haberi de Yıldıray Ölçek'in Z.D'ye yaptırdığını biliyorum. Bana yönelik tehdit ve hakaret içerikli mesajlar attılar. Benim istifa etmeme Yıldıray Ölçek'in yıldırma politikası istedi. Bende istifa ettim."

 

PARTİLİ YÖNETİCİLER ŞAHİT OLDULAR!

Yaşanan rezaletin adliyeye taşınması konusunda birçok kez konunun gündeme gelmesine rağmen hiç bir şey yapmayan Yıldıray Ölçek'in A.G ve Z.D hakkında birçok AK Partili yöneticinin de şahit olarak ifade vermeye hazır olduğu öğrenildi. Tehdit ve şantaja uğradığını iddia eden yöneticinin de bu kişileri şahit olarak şikayet dilekçesine eklediği de öğrenilen bilgiler arasında.

 

2 YIL SONRA AÇILAN DAVA 29 ARALIK’TA GÖRÜLECEK!

“Tehdit ve Şantajla” görevinden istifa ettirilen H.K isimli eski parti yönetici bundan tam 2 yıl önce Yıldıray Ölçek, gazeteci Z.D ve görüşmeleri kayıt altına alan A.G isimli kadın hakkında Çanakkale Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. 2 yıldır savcılığın önünde bekleyen şikâyet dilekçesi geçtiğimiz aylarda işleme kondu.

 

Edinilen bilgiye göre; şikâyet dilekçesini işleme alan Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı, dosyada adı geçen ve hakkında şikayette bulunulan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek hakkında takipsizlik kararı verirken; gazeteci Z.D ile video kaydı alan A.G isimli kadın hakkında iddianame hazırladı.

 

İLK DURUŞMADA YILDIRAY ÖLÇEK’TEN YİNE ŞİKÂYETÇİ OLDU

Savcılığın hakkında takipsizlik kararı verdiği Yıldıray Ölçek hakkında “Tehdit, Şantaj ve Hakaret” yoluyla yönetimden istifa ettirilen H.K isimli eski yönetici, ilk duruşmada Mahkeme heyetine bir kez daha şikâyette bulunarak Yıldıray Ölçek’in de yargılanmasını talep etti.

 

H.K isimli eski yönetici şikâyetini yinelerken; “Partiden istifa ettirilmek için tehdit edilmem de gazeteci ve videoları kayıt altında alan A.G isimli kadının bir çıkarı bulunmamaktadır. Ancak kendisine rakip olacağımdan endişe eden Yıldıray Ölçek’in istifa etmemden doğrudan çıkarı bulunmaktadır. Kendisinden şikâyetçiyim” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.




Bu haber 7636 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI