thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Gelibolu, Cumhuriyeti Muhafaza Edenlerin Kalesidir”
Tarih: 29-10-2023 09:12:12 Güncelleme: 29-10-2023 09:52:12 + -


Gelibolu Belediye Başkanı Özacar, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında “İlk gün gibi coşkulu ve gururluyuz. Atatürk’e ve arkadaşlarına minnet ve şükran borçluyuz. Sahip olduğumuz değerlere bağlılığımızı sonsuza dek devam ettireceğiz” dedi.


“Gelibolu, Cumhuriyeti Muhafaza Edenlerin Kalesidir”

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Açıklamasında“İlk gün gibi coşkulu ve gururluyuz, Atatürk’e ve arkadaşlarına minnet ve şükran borçluyuz.  Gelibolu, Cumhuriyeti muhafaza edenlerin kalesidir” vurgusunu yapan Başkan Özacar mesajında şu ifadeleri kullandı: “Esarete rıza göstermeyen Türk Milletinin, istiklaline ve istikbaline yönelen emperyalistlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşıyla başlayan mücadelemiz, 29 Ekim 1923’te, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile Cumhuriyetimizin kurulmasıyla taçlandırılmış ve bugün 100. yaşına erişmiştir. Geliboluların ve ülkemizin bayramı kutlu olsun.”

 

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ sözüyle belirttiği gibi bağımsızlığına düşkün milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde elde edilen Cumhuriyet, içinde demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, milli egemenliği ve bağımsızlığı barındıran en faziletli rejimdir. Ne mutludur ki Gelibolulular, Cumhuriyete bağlılık ve onu sahiplenme azminde her zaman en önde olmuştur.”

 

‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ sözüyle Cumhuriyetimizi bizlere emanet eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bu kutsal mirasını korumak asli vazifemiz ve sorumluluğumuzdur. Gururla ve heyecanla kutladığımız cumhuriyetimiz, kuruluş ülküsünden ödün vermeden, ‘muasır medeniyet seviyesine erişmek ve hatta geçmek’ gayesine kararlı ve sağlam adımlarla ilerleyeceğiz.

 

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, bu topraklar için canını vermiş bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü kutlu olsun”




Bu haber 1130 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI