thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



AK Parti’de Vefa Günü

Tarih: 24-04-2023 09:03:35 Güncelleme: 24-04-2023 09:07:35 + -


AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Ayhan Gider, partisinin 22. Yıl Buluşması’nda, ilk günden bu yana partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış olan çok ismin bir araya geldiği programda konuştu. Gider, konuşmasında ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Ülkücü Hareket’in merhum lideri Alparslan Türkeş’e atıfta bulundu.


AK Parti’de Vefa Günü

AK Parti Ailesi, partinin düzenlediği 22. Yıl Buluşması’nda bir araya geldi. Milletvekili adayları Ayhan Gider, Jülide İskenderoğlu, Nazım Hikmet Keskiner ve Halil Zahit Mert’in yanı sıra, mevcut ve geçmiş dönem milletvekillerinden, il başkanlarına, parti yöneticilerinden kadın kolları ve gençlik kolları başkanına kadar çok sayıda isim katıldı. Toplantı alanına büyük bir coşku ile giren milletvekili adayları, partililer ile kucaklaştı.

 

“KÜSLÜK, DARGINLIK YOK”

Toplantıda partililere seslenen AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, toplantıya katılan isimlerin son derece önemli olduğunu vurgulayarak; “Türkiye’de AK Parti dışında böyle bir organizasyon yapabilecek bir parti yok. Kurucu il başkanımız Reyhan Amca burada, eski milletvekillerimiz Mehmet Daniş, Müjdat Kuşku, İsmail Kaşdemir burada. Toplantıdan önce dediler ki; küs olanlar, dargın olanlar var. Bugün bakıyorum ki, küs ve dargın olan kimse yok. Sadece bu dönemin milletvekili adayları değil, bundan önceki dönemin milletvekili adayları da burada. Furkan da burada Fırat da burada. Çünkü bu öyle bir dava ki, bu davanın sadece yolcuları var. Bu davanın sahibi halk” ifadelerini kullandı.

“GÖREVİMİZ, TÜRKİYE YÜZYILI”

Parti olarak hedeflerinin Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmek olduğunu ifade eden Gider; “Milletlerin birbirlerinden lütuf bekleyerek, birbirlerinden merhamet ve şefkat umarak yaşayabilmeleri mümkün değildir. Güçlü olmak zorundayız. Milletler arasında hakkın değil gücün geçerli olduğu karanlık bir dönemden geçmekteyiz.  Bazı zavallıların yabancıların "nasihatlerini" ve "aferinlerini" ölçü kabul etmesi sizleri ümitsizliğe sevk etmesin. Bu tip sömürgeci, mandacı zihniyet sahibi siyaset karikatürlerine milletimiz imkan vermeyecektir. Türkiye Yüzyılı teknoloji'de, ekonomide, eğitimde, tarımda, sanayide, savunmada, velhasıl medeniyetin her alanında muasır medeniyet seviyesini yakalayıp yeniden bizim medeniyetimizi muasır medeniyet ölçüsü haline getirebilme davasıdır. Ziya Gökalp bakınız ne diyor; "Medeniyetçe onlara eşit olduğumuz gün hiç şüphesiz cihan hegemonyası yeniden bize geçecektir."   Ziya Gökalp'in de söylediği üzere Türk Halkı'nın milli felsefesi bunu sağlayabilecek ferasete ve şuura sahiptir.   Vicdanını Londra'ya, Washington'a, Paris'e satanların bunu anlayabilmesinin mümkün olmadığını biliyoruz” dedi.

GİDER’DEN TÜRKEŞ VURGUSU

Konuşmasında Ülkücü Hareket’in merhum lideri Alparslan Türkeş’in konuşmalarına değinen Gider; “Merhum Siyasetçi ve Devlet adamı Alparslan Türkeş'in yıllar önce uyardığı üzere "Ortadoğu ve Uzakdoğu şaşırtıcı ve büyük olaylara gebe bulunmaktadır. Milli birlik ve beraberliği her şeyin üstünde tutarak, iç  siyaset kaygılarının üstüne çıkmak ve milli varlığımızın, bütünlüğümüzün korunması için, feragatli, sabırlı, vefakâr, olayların önünde giderek, büyük hamlelere girişmek zorundayız" Türkiye Yüzyılı perspektifi bu zaruretin tezahürlerinden birisidir. Türkiye Yüzyılı cihangirlik sevdası sanılmasın, bu aynı zamanda Büyük Türk Milleti'nin varlık ve yokluk meselesidir. Ne yazık ki tarih baba bizlere sadece iki yol bırakmaktadır; Ya güçlü olacağız ya da yok olacağız” ifadelerini kullandı.

“HDP İLE İŞ TUTANLAR BİZİ ANLAYAMAZ”

Bilinçli Türk Evlatları’nın sahte solculara prim vermeyeceğini dile getiren Gider; “Vatan pahasına siyaset yapılamaz. Bizim mücadelemiz Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefe yılmadan yorulmadan ve yıkılmadan ulaşmaktır.   Kafkas İslam Ordusu'nun 105 yıl önce yaptığını 105 yıl sonra Siha'larımız yapmıştır. “Azerbaycan'a niye destek oluyorsunuz?” diyerek, Milli Savunma Bakanına hesap sormaya kalkan HDP ile iş tutanların bizi anlama imkanı yoktur. Büyümek istemeyen milletler küçülmeye ve yok olmaya mahkumdurlar” dedi.




Bu haber 1573 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI