thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



AK Parti'de Krizin Adı: "Gültekin Yıldız"

Tarih: 29-04-2019 06:32:53 Güncelleme: 29-04-2019 07:07:53 + -


Çanakkale'nin Ak Partili iki Milletvekili Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu'nun il Başkanı Gültekin Yıldız ile araları gergindi. Fakat kesik başlı fotoğraf paylaşımı köprülerin tamamen atılmasına sebep oldu.


AK Parti'de Krizin Adı:

Gültekin Yıldız, son üç il Başkanı olduğu gibi Bülent Turan'ın radarına girdi. Daha önce Kendisinin göreve getirdiği Erdener Can ve Yeşim Karadağ ile sorun yaşayan Bülent Turan bu kez Gültekin Yıldız'ı hedef tahtasına koydu. 4 yılda 3 il başkanı değiştiren Turan'ın Gültekin Yıldız'ın görevden alınması için Genel Merkez'de yoğun mesai harcadığı öğrenildi. Bu kez ise Bülent Turan'a destek olan bir isim daha var.. O da diğer milletvekili Jülide İskenderoğlu. İskenderoğlu ile il Başkanını arası oldukça gergin.  

 

İl başkanının görevden alınması için Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Milletvekili Jülide İskenderoğlu Genel Merkez'e görüş bildirdiği öğrenildi. Bu gelişmelerden sonra  Ak Partide herkes İl Başkanı Gültekin Yıldız'ın "Ne zaman? ve Nasıl?"görevden alınacağını konuşuyor. Sadece Gültekin Yıldız değil Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek'in de görevden alınacağı Ak Partinin gündemine düştü. Bunun sebebi 31 mart seçimlerindeki başarısızlık. Milletvekilleri seçimdeki yenilginin faturasını teşkilatlara çıkarttı. Ama operasyonun gecikmesi de kulisleri daha da hararetlendirdi.

 

KESİK BAŞLI FOTOĞRAF KRİZİ

Bardağı taşıran son gelişme ise İl Başkanlığı Facebook hesabından Milletvekili Jülide İskenderoğlu'nun başı kesilerek paylaşılan fotoğrafı oldu. İddialara göre gelişmenin ardından ikili arasında Whatsapp üzerinden oldukça sert bir tartışmaya yaşanıyor.  Bu tartışmada İskenderoğlu "Gültekin bey benim kafamı koparacaksan daha erken. Ben 4,5 yıl daha vekilim" diye tepki gösteriyor. Gültekin Yıldız fotoğrafın yanlışlıkla paylaşıldığını söylese de İskenderoğlu'nun hışmından kurtulamıyor. İskenderoğlu "Bu ilk değil Gültekin bey, daha öncede oldu. Ben Genel Merkezde Medya tanıtım başkanlığı yapıyorum. 81 ili organize ediyoruz. Böyle bir şey yok. Sen derdini Mahir Ünal'a anlatırsın" diyerek tepkisini dile getiriyor.  

PARALEL WHATSAPP GRUBU KURDU

AK Parti Çanakkale İl Yönetim Kurulu Üyelerinin, içinde vekillerinde bulunduğu ve haberleştikleri WhatsApp grubu vardı. Seçimlere kısa bir süre kala İl Başkanı Gültekin Yıldız, sadece il Yöneticilerinden oluşan yeni bir WhatsApp grubu kurdu. Milletvekillerinin dahil edilmediği bu grubun kurulması üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu gelişmeye tepki gösterdi. Tepki olarak diğer ortak guruptan ayrılan iki vekil whatsapp iletişiminden çıktılar.Milletvekillerinin dahil edilmediği yeni bir grup kurulmasına İl Yönetimi içerisinden de tepki geldi. Bazı il yönetim kurulu üyeleri "Ayrı bir grup kurmaya gerek yoktu. Vekillerimizle hep birlikte buradan haberleşiyorduk" diyerek Gültekin Yıldız'a tepki gösterdiler. İl Başkanı Gültekin Yıldız gelen tepkiler ve vekillerin tekrar gruba davet edilmesi talepleri üzerine; "Ben kimseyi gruptan çıkartmadım. Vekiller kendi istekleri ile çıkmışlardır. Geri almam söz konusu değil. Tüm Türkiye'de vekiller ayrı, il yönetimi ayrıdır. Bir tek bizde böyleydi. Bende bu şekilde uygun gördüm" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

 

 

"İSTİFA ETMEYECEĞİM, MÜCADELE EDECEĞİM"

Gütekin Yıldız'ın arkasındaki isim ise eski vekil ve son Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider. Ak Partide İskenderoğlu-Turan cephesine karşı Gültekin Yıldız-Ayhan Gider cephesi oluştu. Bülent Turan Medyası seçim sonrası Gültekin Yıldız'ın görevden alınması için resmen kampanya başlattı. Başarısızlığın tek sorumlusu olarak Gültekin Yıldız gösterildi. Bunun Milletvekilleri tarafından yaptırıldığını yakın çevresine duyuran Gültekin Yıldız "Ben diğer il başkanları (Erdener Can ve Yeşim Karadağ) gibi sessizce ayrılmayacağım. Mücadele edeceğim. Kızılcahamam toplantısında milletvekillerinin yaptıklarını Genel Başkana aktaracağım. Ondan sonra ne olursa olsun" dediği öğrenildi.

 

Öte yandan Gültekin Yıldız'ın vekillerin telefonunu açmadığı, geri dönüş yapmadığı iddia edildi. Milletvekillerinin yaptığı siyasi programlara tepki olarak katılmadığı, bazı programlara ise yalnız geldiği gözlendi. Yıldız'ın il genel meclisi üyelerinin belirlenmesi sürecinde de Milletvekilleri ile karşı karşıya geldiği, seçim öncesinde de gerginliğin olduğu ifade edildi. Vekillerin mutlaka listeye yazılmasını istediği Ergin Sezen'in de Gültekin Yıldız tarafından liste dışı bırakıldığı ifade edildi.




Bu haber 11272 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI