thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



17 Maddelik Talep “Çanakkale’miz İçin: İstiyoruz”

Tarih: 18-01-2024 06:40:28 Güncelleme: 18-01-2024 07:15:28 + -


Yerel seçimlerde Merkez İlçe Başkan adaylarını ÇTSO’da zor bir sınav bekliyor. ÇTSO Meclis üyelerinin talepleriyle oluşturulan 16 talep başkan adaylarının önüne çıkacak. Meclis üyelerini ikna edecek, talepleri dikkate alarak yerine getirecek adaylar Çanakkale iş dünyasının oylarını kazanma yönünde bir adım önde olacaklar. Belediye mülklerinde kiracı konumunda bulunan işletmelerden fahiş zam talep edilmesi de tepki çekti.


17 Maddelik Talep “Çanakkale’miz İçin: İstiyoruz”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO)’nın yılın ilk meclis toplantısında Yerel seçimlerde Çanakkale Belediyesini 5 yıl yönetmeye talip Başkan adaylarından talep edilecek istekler gündemdeydi. Sokaktaki 7’den 70’e tüm vatandaşları doğrudan veya dolaylı yoldan etkileyen sorunların çözümü için Meclis üyelerinin Çanakkale için oluşturulan 16 maddelik talep listesi tartışmaya açıldı.

 

“KENDİMİZ İÇİN DEĞİK; ÇANAKKALE’MİZ İÇİN İSTİYORUZ”

Gündemdeki maddelerin görüşmelerinin ardından tartışmaya açılana 16 maddelik talep listesi üyelerin tartışmasına açıldı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu yaptığı bilgilendirmede; “Yerel seçimlerde adaylardan Çanakkale’miz için isteyeceğimiz taleplerin tespiti için iki aydır çalışma yürütüyoruz. Meclis üyelerimizin her birinden gelen talep ve önerileri maddeleştirerek bir bütün haline getirdik. Bu 16 maddeye ilave yapabiliriz, eksiklikleri tamamlayabiliriz. Yönetim Kurulu haricinde ilk defa burada meclis üyelerimizin tamamına yayınlıyoruz. Bu taleplerimiz kendimiz için değil; doğup, büyüdüğümüz, yaşadığımız Çanakkale’miz için istiyoruz” dedi.

“ÇANAKKALE’NİN YÖRESEL ÜRÜNLERİNİN TANITILDIĞI BİR MERKEZ İSTİYORUZ”

Yönetim Kurulu ve Sayman üye Turgay Kılıç, Çanakkale’nin yöresel ürünlerinin satıldığı işletmelerin barınacağı bir tesis ve burada Çanakkale’nin Truva Atı’nı simgeleyen dijital aydınlatma talebini gündeme getirdi. Kılıç yaptığı konuşmada; “Yönetim Kurulu ile Rize ziyaretimizde sahil alanına Rize’ye özgü devasa çay bardağı yapılmış ve etrafında Karadeniz yöresine ait yöresel ürünlerin tanıtımları yapılmak üzere işletmeler kurulduğunu gördük. Bunun benzeri Çanakkale’ye yapılabilir. Çanakkale’mizin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı ve Truva atı sembolümüzde kullanılarak işletmeler açılabilir” dedi.

 

“ORTAK AKILLA YAPILMAYAN BİR YATIRIM BATTI”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Yöresel ürünlerin satılması derken, basit bir yer akıllara geliyor. Örnekleri bu şekilde değil. Rize örneğinde Yel Değirmeni bile var. Bunun bir örneği de bizde yapıldı; Çardak Ticaret Merkezi.. Ancak Kamu’nun kararıyla yapılan, özel sektörün tecrübesi dikkate alınmadan; ortak akılla yapılmayan bir yatırım başarılı olamadı. Rize’de yapılan merkez Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı desteği ile yapılmıştı; içerisinde kafeteryalar, lokantalar, mimarisi, işçili ve sunumu ile kapsamlı bir projedir. Kiraya verir gelir elde ederiz mantığı ile yapılmamıştır. Bu tür örneklerin araştırılarak Çanakkale’de yapılmasıdır. Belki de burada Truva Atı’nın dijital bir yansıması, hologram teknolojisi uygulanabilir.

 

TRUVA ATI’NIN İNTERAKTİF YANSIMASI PROJESİ

Yerel ürünlerin satışının yapılacağı merkez ve Truva Atı’nın dijital yansıtılması projesinin Çanakkale için değerli olacağını ifade eden Meclis Başkanı Osman Okyay, “Turgay Bey’in bu önerisine katılıyorum ve Truva Atının bu şekilde yapılması Çanakkale’mize değer katacaktır. Buna ek olarak Çanakkale’mizin profesyonel olarak tanıtılacağı bir tanıtım bürosu yapılabilir” dedi.

“BİLDİM BİLELİ BELEDİYEDEKİ İDARECİLER AYNI.. BABADAN OĞULA GEÇEN GÖREVLER VAR”

Çanakkale Belediyesi personelinin rotasyonun önemli olduğuna dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Rotasyon sorunu önemli. Ben bildim bileli Belediyedeki idareciler aynı. Hatta babadan oğla geçen görevler bile var. Bu bir sataşma değil; Çanakkale’de iş yapacaksak bunları gündeme getirmeliyiz. Adaylar şuan belirlendi; biz isteyelim ki.. Biz iş dünyasının temsilcileriyiz, hepimiz kendi komitelerimizden çıkarak buralara geldik. Biz isteyeceğiz ki; aday olan arkadaşlarımız da bunları vaat haline getirsinler. Bunları vaat haline getirdiklerinde; neticede bu seçim olacak. Bir aday arkadaşımız seçimi kazandığında; sen bu vaatte bulunmuştun, seçim bitti sözünde dur diyebileceğiz. Bu önerilerimizin maksadı budur, eksiklikler olabilir, aşırıya kaçmış olabilir ekleme, düzeltme yapabiliriz. 17 madde olarak planlıyoruz; Çanakkale’nin plakasını baz alarak” dedi.

 

ALTERNATİF, HIZLI, UCUZ VE KONFORLU TOPLU TAŞIMA.. RAYLI SİSTEM!

Meclis Üyesi Süleyman Çanakkale için raylı sistem önerisinde bulunarak “Çanakkale’deki trafik sorununu çözmek için raylı sistemli bir ulaşım aracı getirilebilir” dedi. Bu öneri üzerine Selçuk Semizoğlu; “Ulaşımda master planı yapılması, ulaşım sorununun Trafik mühendisliği ciddiyetinde ele alınmasını önermemizin gerekçesi bu. Herkes koca koca 2 tonluk araçlarıyla bankaya gidiyor. Bende isterim tabi ki; otantik bir raylı sistemle şehir içinde gitmeyi. Bu önerimizi de ekleyelim” dedi.

KAMU KAMPÜS NEDEN ORAYA YAPILIYOR?

ÇTSO’nın sıklıkla gündeme getirdiği Kamu Kampüs Alanı projesi ile ilgili eleştirilerine devam eden Selçuk Semizoğlu; “Eski Emniyet Müdürlüğü binası boşaltıldı. Oraya ne olacak? Buraya ne yapılacak? Vergi Dairesi yapılacakmış. Yapın ki şehrin merkezindeki trafik yoğunlu iyice artsın. Çanakkale’deki sorun şu; bunu kimse söyleyemiyor Kamu Kampüs Alanı neden oraya yapılmak isteniyor? Çünkü öğlen arasında orada görev yapacak memur kordona gidecek. Amirine diyecek ki; beni yarım saat idare et, memur arkadaşlarına da diyecek beni yarım saat idare et, kendisi gezecek. Vatandaşın işi varmış, beklesin. Otopark ihtiyacı nereden karşılanacak? Nüfus dairesinde şuan bir işiniz olsa nasıl gideceksiniz? Aracınızı nereye ark edeceksiniz? Trafik ne olacak kimse bunları sormuyor. Eskisini yıkıyor yenisini yapıyoruz ama düşünmüyoruz, sorunları büyütmeye devam ediyoruz” dedi.

 

“KENT KONSEYİ BAĞIMSIZ ÇALIŞTIRILMALI AMA ÇALIŞTIRILMIYOR”

Eleştirilerine devam eden Selçuk Semizoğlu; “700 araçlık park yapacağız deniliyor, sizin zaten 700 tane personeliniz var. Belediye binasının altında otopark var; belediye personelinin kendi ihtiyacına yetmiyor. Kent Konseyi çalıştırılması diyoruz, bağımsız çalıştırılmalı diyoruz ama çalıştırılmıyor. Kent Konseyinin bütçesi tamamıyla belediyeden çıkıyor, dolayısıyla olmuyor. Kamu Kampüs Projesine bir tek biz karşı çıkıyoruz, başka çıkması gereken yok mu? Bu projeye karar verenlerin hiç birisi Çanakkale’de yaşamayacak, bizler yaşayacağız. Çanakkale’de biz yaşayacaksak ses çıkartmak zorundayız. Şuan bu taleplerimizi adaylarımıza iletmenin tam zamanıdır. Burada her meclis üyemizden de destek bekliyoruz, buraya geldiklerinde tüm meclis üyelerimden adaylara soru sormalarını bekliyoruz. Bizler kendi seçimlerimizde terledik, onların da terlemeleri gerekiyor” dedi.

 

“BELEDİYE KİRACILARINDAN FAHİŞ ZAMLAR TALEP EDİYOR, BU OLMAZ..”

Belediyenin mülklerinde kiracı olarak bulunan ÇTSO üyelerinden fahiş kira ücretleri talep edilmesi gündeme geldi. Meclis üyelerinden istenen fahiş kira zamlarını gündeme getiren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu “Belediye kendi mülklerinde kiracı olan işletme sahiplerinden fahiş zamlar talep ediyor. Bu durum neyi etkileyecek? Çevredeki kiracıları da etkileyecek. Hepsi domino taşı gibi zam talep edecekler. Bunun sonucunda bu kiracılar bu paraları ödeyecek ve kar edecek. Bu paralar kimden çıkacak? Tüketiciden çıkacak. Meclisimize illa geleceklerdir; meclisimize geldiklerinde bu taleplerimizi iletelim, memleketimiz içinde istediklerimizi söyleyelim” dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANLARINI BEKLEYEN TALEPLER!

  • Göç alan ilimize Yerleşim Master Planı istiyoruz.
  • İl trafiğinin artan nüfus dikkate alınarak bir trafik mühendisliği titizliği ile planlanması, otopark sorununun çözülmesini istiyoruz.
  • Üzerinde yapı olan veya olmayan tüm kamu arazilerinin imara değil; halkın kullanımına açılmasını, yeşil alan vb. sosyal alanlar olarak kullanılmasını istiyoruz.
  • Şahıs veya tüzel kişi arazilerine eşitlik ilkesi ile master plan dâhilinde hakkaniyeti ve uygun imar planları yapılmasını istiyoruz.
  • Kentsel dönüşüm için acil eylem planlarının hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılmasını, şehri depreme hazırlıklı bir il olmasını istiyoruz.
  • Şehrin giriş çıkışlarının iyileştirilmesini, Otogarın fiziki koşullarının ihtiyaca göre düzenlenmesini ve denetlenmesini istiyoruz.
  • Kanalizasyon, su, yağmur suyu gibi altyapı yatırımlarının yeni yerleşim alanları ve artan nüfus dikkate alınarak gerçekleştirilmesini istiyoruz.
  • Belediyeye ait taşınmazların gelirlerinin kente hizmet olarak geri dönmesini, kira artışlarının piyasa koşullarında makul seviyelerde yapılmasını istiyoruz.
  • Çanakkale’nin sosyal ve gece hayatı mekânlarının kümelenme şeklinde planlanmasını istiyoruz.
  • Çanakkale Çarşı Caddesindeki işletmelerin rekabet gücünün artırılması için çarşının fiziki koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz.
  • Çanakkale Belediye personellerinin performanslarına göre takip edilip gerektiğinde rotasyona tabi tutulmasını istiyoruz.
  • Şehir içi lojistik problemlerini çözmek amacıyla yapılan çalışmaların iyi yönetilmesini, lojistik probleminin çözülmesini istiyoruz.
  • Yeşil dönüşüme belediyelerin öncülük ederek destek verilmesini istiyoruz.
  • Tüm belediyelerde turizm master planı yapılmasını ve turizmden sorumlu bir belediye başkan yardımcısı olmasını istiyoruz.
  • Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir şehir için Akıllı Şehir olma yolunda girişim yapılmasını istiyoruz.
  • Önceki yıllarda fizibiliteleri hazırlanıp önemli yol kat edilmiş ancak hayata geçirilmeyen Yat Limanı ve Kurvaziyer Limanı projelerinin sahiplenilmesini ve Çanakkale’ye kazandırılmasını istiyoruz.

 




Bu haber 1298 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI