thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



11 Köy Tahliye Edildi.. Yangınla Mücadele Sürüyor

Tarih: 24-08-2023 05:36:53 Güncelleme: 24-08-2023 05:39:53 + -


Çanakkale'de önceki gün başlayan orman yangını sürüyor. Alevler 2 bin 100 futbol sahası büyüklüğündeki alanda etkili oluyor. Zaman zaman şiddetlenen rüzgar alevlerin yeniden yükselmesine neden oluyor. 11 köyün tahliye edildiği bölgede yaklaşık 1250 kişi güvenli alanlara götürüldü. Ancak Ulupınar ve Yağcılar köyünde 9 ev yandı.


11 Köy Tahliye Edildi.. Yangınla Mücadele Sürüyor

Çanakkale'de çıkan orman yangını sürüyor. Merkezi bağlı Damyeri mevkiinde başlayan orman yangını 3. Gününe girerken sabahın ilk saatlerinden itibaren takviye hava araçları ile çalışmalar hızlandırıldı. Gece boyunca 4 adet gece görüşlü helikopter bölgede kara ekipleri ile birlikte görev yaptı. Ekipler yangının etrafını çeviriyor ancak şiddetli rüzgar alevlerin yeniden büyümesine yol açıyor. Alevler bin 500 hektarlık, yani 2 bin 100 futbol sahası büyüklüğündeki alanda etkili oluyor.

 

Yangına 8 uçak, 26 helikopter, 2 bin 700'ye yakın personel ile 639 araözöz ve iş makinesi müdahale ediyor. Ancak "Spot atma" yani yanan parçanın rüzgar etkisiyle farklı yere sıçraması alevlerin büyümesine neden oluyor.

“BUGÜN DÜNDEN DAHA İYİ DURUMDAYIZ”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangın ile yaptığı bilgilendirmede; "Bugün, dünden daha iyi durumdayız, Çanakkale yangınıyla alakalı. Hem nem hem sıcaklık hem de rüzgar itibariyle bütün şartlar düne göre lehimize devam ediyor. Gün içerisinde yoğun enerji ile mücadele ettik. An itibariyle o süreçlerin tamamını geçtik. Sadece vadinin içerisinde sıkışan bir bölüm zorladı. Arkadaşlarımızda yoğun bir şekilde devam ediyorlar. Bugün, dünden daha iyi durumdayız, Çanakkale yangınıyla alakalı. Hem nem hem sıcaklık hem de rüzgar itibariyle bütün şartlar düne göre lehimize devam ediyor. Gün içerisinde yoğun enerji ile mücadele ettik. An itibariyle o süreçlerin tamamını geçtik. Sadece vadinin içerisinde sıkışan bir bölüm zorladı. Arkadaşlarımızda yoğun bir şekilde devam ediyorlar."

 

11 köyün tahliye edildiği bölgede yaklaşık 1250 kişi güvenli alanlara götürüldü. Ancak Ulupınar ve Yağcılar köyünde 9 ev yandı. Ekipler zaman zaman tehlikeli anlar da yaşadı. Arama kurtarma görevlisi Galip Dinçer Yağcılar Köyü'nde alevlere müdahale ediyordu, bu sırada üzerine ağaç devrildi. Vücudunda kırıklar oluşan Özkan, ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yangın söndürme aracı kullanılamaz hale geldi.

 

YANGINLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILDI

Yangına müdahalenin devam ettiği kentte tedbirler en üst seviyede tutuluyor. Çanakkale Boğazı helikopter ve uçakların güvenli su alabilmesi için çift yönlü ulaşımına kapatıldı. Ekiplerin rahat hareket edebilmesi için de Çanakkale-Çan karayolunda sivil araç geçişine izin verilmiyor.

 

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.  İnsansız hava aracından alınan kayıtlarda alevlerin başladığı an görülebiliyor. Yangının çıktığı noktanın tarım arazisinde olması insan kaynaklı olduğu iddialarını güçlendiriyor.




Bu haber 2693 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI