thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Yeni İş Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması ile Yapılacak

Tarih: 18-04-2018 08:12:11 + -


Çanakkale Belediyesi tarafından hazırlanan ve 17 Nisan 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Çanakkale Belediyesi Çarşı, Yaşam Merkezi ve Otopark İle Yakın Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması süreci başladı.


Yeni İş Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması ile Yapılacak

Çanakkale Belediyesi, kentin çehresini yenileyecek yeni bir projeye daha imza atıyor. Kent Merkezinde, Cumhuriyet Meydanının hemen yanında bulunan mevcut Belediye İş Merkezi ve yakın çevresinin günümüzün gelişen gereksinimlerini karşılamaması nedeniyle bu alanı kapsayacak olan Çanakkale Belediyesi Çarşı, Yaşam Merkezi Ve Otopark İle Yakın Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması Resmi Gazetede de ilan edildi.

 

TİCARET VE SOSYAL FAALİYETLER İÇİN YENİ ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

 

Bu kapsamda, tasarlanacak olan Çarşı ve Yaşam Merkezi’nin farklı yaş gruplarının yararlanabileceği ticaret ve yaşam boyu sosyo-kültürel faaliyetleri destekleyen bir çekim noktası olması amaçlanıyor. Ayrıca aynı bütün içinde kent merkezindeki otopark alanlarını arttırmak amacıyla da yarışmaya çıkılıyor. Bu amaçla, çağdaş, kent estetiğine uygun ve yakın çevresi ile bütün olacak şekilde bir mimari tasarım hedefleniyor.

 

Yarışma alanında bulunan bina, 1980’li yılların ikinci yarısında Belediye İş Merkezi ve Katlı Otopark olarak yapılmıştı. Mevcut binada 5308,60 m² iş merkezi alanı ve 210 araçlık 4226,50 m² katlı otopark alanı bulunuyor. Sözü edilen bu alan “Çanakkale Kentsel Sit Alanı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı” kapsamında yer alıyor.

 

Çanakkale Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada; “Kentsel hizmetlerin çağdaş, işlevsel bir bütün içinde kentlilerin en kolay ulaşacağı bir biçimde verilebilmesi ve yine aynı bütün içinde yeni bir cazibe merkezinin oluşturulabilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaca uygun olarak ekonomik, yenilikçi ve işlevsel çözüm, çoğulcu bir seçimle belirlenerek projenin müellifi saptanacaktır. 17 Nisan 2018 Salı günü ilan edilen yarışmanın proje son teslim tarihi 10 Temmuz 2018 olup, sonuçların 25 Temmuz 2018 Çarşamba günü açıklanması hedeflenmektedir. Detaylı bilgi için 444 17 17 /1136 numarayı arayabilir, aşağıdaki linkten yarışma şartnamesini ve eklerini indirebilirsiniz” ifadeleri yer aldı.

 

Çarşı, Yaşam Merkezi ve Otopark ile Yakın Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması Teknik Şartnamesi ve Ekleri




Bu haber 3885 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI