thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Gökhan Bayram


Facebookta Paylaş









Milletvekili Dönerden Uzak Dursun
Tarih: 11-02-2018 07:17:00 Güncelleme: 11-02-2018 09:28:00


MİLLETVEKİLİ DÖNER’DEN UZAK DURSUN  

Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ve danışmanı CHP Kurultayı’nda DÖNER’den zehirlendi. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Dönen şeyler size zarar verir sayın vekilim. Bakın bir Bektaşi fıkrası paylaşayım.

Zamanın birinde bir ermiş, dağa taşa selam vere vere gezermiş.. Dağ mı gördü, selam sana dağ baba der, ağaç görse selam sana ağaç baba der, diyardan diyara gidermiş.. Gün olmuş, yolunun üzerinde bir su değirmeni görmüş.. İçine girmiş kocaman iki taş dönmekte.. Yaklaşmış ve "selam sana taş baba" demiş ama kaftanının ucu bu iki taşın arasına sıkışmış.. Bin bir güçlükle kendini kurtarmış sırtını duvara verip


- Yok baba yok. Bundan sonra dönene selam yok.

Neymiş. Her dönene selam yok, her dönere tamah yok sayın vekilim.

 

HAFTANIN EN’LERİ

ÖVÜNCÜ: Çanakkale Savaşlarına ilişkin kitaplar yazıp çalışmalar yapan ve Avustralya Üstün Hizmet Madalyası’na layık görülen Hatice Hürmüz Başar.

TEBRİĞİ: Kepez’de modern bir kapalı pazar yapan ve bu yere şehidimiz Kıvanç Kaşıkçı’nın ismini veren Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan

KAZANANLARI: CHP Parti Meclisine giren Muharrem Erkek ve Yüksek Disiplin Kuruluna seçilen Serdar Soydan

ÇABASI: Zeytin Dalı Operasyonu’ndaki askerlerimiz için eldiven ve bere toplayan AK Parti Kepez Belde Başkanlığı

ÜZÜNTÜSÜ:  Bayramiç’te felçli anne Fatma Parıldar’ın evinin yanması.

BAŞARISI: Katıldıkları yarışmadan Çanakkale’ye 7 ödülle dönen Çanakkale Koleji öğrencileri.

 

YUMURTA MAVİ DİYE 5 TL

 

Bayramiç’te bir köyde mavi kabuklu yumurta 5 TL’den satılıyor. Aslına bakarsanız diğer yumurtalardan farkı yok. Ama gelgelelim yenmeyen kabuk yüzünden fazladan para sayılıyor. Merak ettim araştırdım. Ameraucana türü tavuklar böyle yumurtluyormuş. Tat aynı besin aynı. Etmeyin eylemeyin Bayramiçliler.

 

İki tavuk markette alışveriş yapıyorlarmış. Bir yumurta standının önüne gelmişler. Etikette yumurta 1 TL yazıyormuş. Tavuklardan biri diğerine:
- Bak bu yumurtaları ben yumurtladım, demiş böbürlenerek!

Dolaşmaya devam ederken başka bir yumurta standına gelmişler. Kocaman çift sarılı köy yumurtaları ve fiyat 1.50 kuruş. Bu sefer diğer tavuk atılmış:
- Bak bu yumurtaları da ben yumurtladım.

Diğeri gülümseyerek cevap vermiş:
- Ben de bunlardan yumurtlayacaktım ama kocam; "50 kuruş için kıçını yırtmaya değmez" dedi.

Aman dostlar, kabuk mavi diye 5 TL verilir mi?

 

 

BEY’LER KAZANIYOR

Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder ve Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, “Türkiye’nin En Beğenilen Belediye Başkanları” oylamasından başarıyla çıktı. Eceabat, Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa'nın komutanlarından Ece Bey’den ismini alır. Umur bey ise Anadolu Beyliklerinden Aydın Beyi, Mehmet Beyin oğlu Umur Bey’den ismini alır. Yani bu yarışmada beylerin diyarları kazanmıştır.

 

VAPUR VE DENİZ

Geçen hafta içinde birde Çanakkale-Eceabat vapurunda evlilik teklifi yapıldı. Beyefendi emek harcadı, hanımefendi ise “evet” karşılığını verdi. Büyülenmiş gibiydiler. Derken yıllar önce Gökçeada dönüşü vapurda bir dostumun söylediği aklıma geldi. “Denizin üzerinden geçmek büyüleri bozarmış.” Sevgiden büyülenmiş kalplere bir şey olmaz ama yine de maazallah. Efendim bu vapur haberini geçen hafta görünce Meşhur Ruh doktoru Mazhar Osman’ı düşündüm.

 

Yahya Kemal bir gün boğazdan vapurla geçerken kitap okumaktadır. Yanına meşhur ruh doktoru Mazhar Osman gelir. Selamlaşıp hal hatır sorduktan sonra Mazhar Osman’ın dikkatini Yahya Kemal’in okuduğu kitap çeker. “Üstat, ne okuyorsun?” diye sorar. Yahya Kemal “Şiir okuyorum” der. Meraklanan Mazhar Osman “Öyle mi? Kimin şiirlerini okuyorsunuz?” diye sorar. Yahya Kemal “Orhan Veli’nin şiirlerini” der. Orhan Veli’yi tanımayan Mazhar Osman “Çok mu güzel? Ben kendilerini tanımam” der. Bunun üzerine Yahya Kemal “Tanırsınız canım. Durun, şiirlerinden okuyayım size” diyerek kitaptan bir şiir okumaya başlar. “yarısı balık, yarısı insan…… in miyim cin miyim….. ben neyim?” Şiire daha fazla dayanamayan Mazhar Osman, gülümseyerek şöyle der:

“Bana gelsin, ne olduğunu ben söyleyeyim ona.”

 

 

BU İŞTE BİR TERSLİK YOK MU?

Aynalı Pazar’da yazıldı. Çanakkale’de son bir yılda Bin 565 trafik kazası olmuş. Yıl 365 gün. Dile kolay. Ortalama günde 4 kaza. Çarpışan arabalara binip çarpışmamaya çalışan, çarpışmayacak arabalara binip hemen hergün çarpışan bir toplum olduk. Bu işte bir terslik yok mu?

Ayvacık’ta geçen yıl yaşanan depremin yıldönümünde panel düzenlendi. İleri seviyede ülkelerde vakaları bilinçli insanlarla karşılıyor. Bizde ise önce vaka oluyor, sonra bilinçlendirme. Bu işte bir terslik yok mu?

 

GÖKÇEADA SEFERLERİ İPTAL

Türkiye “Batı”ya erişmede hep zorluk yaşamıştı. Lakin bu iş Türkiye’nin en batısına erişmek kadar zorlu olmamıştı.

 

Gökçeada;

Mavinin yeşille kucaklaştığı

Limanının gemiye hasret kaldığı

Koyunların asfaltla buluştuğu

Havaalanının uçağa özlemle tutuştuğu diyar.

           

KISA KISA DOKUNDURMALAR

BİGA’DA DEVE GÜZELİ… 43 oyla “Kara Efe” develer içinde en güzeli seçilmiş. Birde “Kara Efe” Rakısı var ki o da kafayı güzelleştirirmiş.

ERZURUM’DA AYNALI ÇARŞI… Erzurumlu gençler, Palandöken’de kızak kayıp “Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı’yı söylemiş. İster misin biride Güzelyalı’da denize girip “Erzurum Çarşı Pazar” türküsü söylesin.

GENÇLER ONDAN ELEKTRİKLENİYOR…Uludağ Elektrik’e göre 66 şehir arasında, 25 yaş altı genç profilde en yüksek abonelik oranı Çanakkale'ye ait. Gençlik, Limak’dan elektrik almış. Limak’da gençlerden kullanım, dağıtım, sayaç okuma, TRT, KDV parası.

 



Bu yazı 10712 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI