thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Dr. Enzar Töre


Facebookta Paylaş









Patladı..
Tarih: 15-05-2015 12:45:00 Güncelleme: 15-05-2015 14:35:00


Perşembe günü:

 

Her yıl Biga'da yapılan Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarı 100. Yıl nedeniyle Çanakkale'de başladı. Show Radyo Nihat’la Muhabbet Çanakkale'den canlı yayında saat 18:00 de.

Castrol yağları ve Ford Cumhuriyet meydanında otomobil Show yapıyor.  Müteahhitler Birliği yeni projeler fuarı iskele meydanında Akşam açık hava Funda Arar konseri.

 

 Bu ay:

 

1-Kıyı AVM açıldı

2-Troypark AVM açıldı

3-Burda 17 AVM açıldı

4-Doğa Koleji öğrenci kaydına başladı

5-Tekzen ve Teknosa 3. Mağazasını açtı

6-Migros açıldı

7-Wolksvagen, plaza açma izni aldı.

 

 

Normalde bunların toplamı 10 yıllık aktivite idi Çanakkale'de. Çanakkale küçük ama şirin ve temiz bir aile kenti idi. Blast başladı Türkiye Çanakkale'yi farketti. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.

 

Bu arada arazi fiyatları 2 yılda 10 kattan fazla arttı ve artmaya devam ediyor. Sadece 1 belediye 1 günde 10 bin ziyaretçi getirdi.  http://www.canakkaletravel.com/haber/10-bin-uskudarli-genc-sehitlikleri-gezdi.html

 

Çanakkale'de ilk kez ralli düzenlendi, ulusal robot yarışması Çanakkale'de yapıldı. Çanakkale'nin kısmen aile kenti olduğu son günlerdeyiz. Kısa süre sonra milyonluk kent olacağı söyleniyor.

 

Bir zamanlar Çanakkale çok önemlidir diyorken şimdi fark edilen öneminin kentin dokusuna verebileceği zarardan endişe ediyoruz. Bir zamanlar kentte, kente hizmet edecek hiç kimseyi bulamazken şimdi bolluk yaşanıyor.  Bu tür ani genişlemelere blast deniyor.  Yani patlama. Önüne çıkan her şeyi yıkıyor, parçalıyor. Bir de bakıyorsunuz ki en değerli vazonuz kırılmış ve blast dönemi artık bitmiş. Kırık vazolarınızla başbaşasınız. Onarılan vazo ne kadar aslı gibi olursa.

 

Sarıçay'ın en uç noktasında batan güneşi selamlamak için oraya gitmek yeterli. Denize dokunmak bedava. Çam ağaçlarından yayılan oksijen hepimizin. Bir gün bunlar için bizden para vermemiz istenecek. Yazarkasa fişinde uluslararası bir firmanın adı yazılı olacak.

 

Yarın çok geç olabilir. Çanakkale'nin geleceği Çanakkale'yi paradan çok sevenler için bir kabus olmamalı.

 

Güney Afrikalı rahibin dediği cümle bir insanlık dersi:

 

 "Yabancılar geldiğinde onların dinleri bizim toprağımız vardı. Gözlerinizi kapatın ve dua edin dediler. Gözlerimizi açtığımızda bizim dinimiz onların toprağı vardı."

 

Avustralya dünyanın en zengin ülkesidir. Yerli halka Aborjin denir ve artık sadece gösterilerde görünüyorlar.

 

Güney Afrika zencilere aitken artık bir beyaz adam ülkesi.

 

Elbet Çanakkale bu örneklere benzemiyor. Ancak insanların ülkelerini kaybettiği bir dünya düzeninde biz, Çanakkale'de, hiç olmazsa ağaçlarımızı, denizimizi, suyumuzu koruyalım istiyorum. Her türlü düşüncenin üstünde olmak üzere Çanakkale'yi temiz bir aile kenti olarak birlikte koruyamazsak on sene sonra hiç tanımadığımız ve anlamadığımız bir kentte yaşıyor olacağız. Kaçıp gidecek başka bir Çanakkale zaten yok.

 



Bu yazı 37086 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI