thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Dr. Enzar Töre


Facebookta Paylaş









İnternetsiz Ev Dönemi Başladı
Tarih: 06-06-2015 07:49:00 Güncelleme: 06-06-2015 07:49:00


1 Nisan şakası gibi. Ülkemizde teknolojiyi temsil etmesi gereken ana internet sağlayıcıdan bahsediyorum.  İnternetsiz ev kalmasın sloganı ile köylere kadar interneti götürmekle övünen ve bunun için milyonlarca lira reklam harcaması yapan firmadan bahsediyorum. İnterneti olmayanlara 2 sene bedava internet veren firmadan bahsediyorum.  Var olan interneti vermeyen firma yine bu firma.  

 

Üstelik Web sitesinde; Müşteri Memnuniyeti İlkelerimiz başlığında "Müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlıyor ve doğru çözümler sunuyoruz" diyen firma. Ve " Müşterilerimizin görüşlerini, önerilerini ve şikayetlerini birer hediye olarak görüyor ve en mükemmel ürün ve hizmetleri sunmak için müşterilerimizden ilham alıyoruz" diyen firma. Normal düşünen insan yok mu aranızda. Ben en azından 1 tane olduğunu biliyorum. Bahsedeceğim uygulamanız için "Bunun müşteri ihtiyaçları ile ilgisi olmadığını üst makamlara defalarca bildirdik" dedi çünkü.

 

Konu şu: İnternet kullanıcıları yazın yazlığa, kışın kışlığa gidebilirler. Eskiden internet hattı taşınma başvurusu yapılır. Bir gün sonra hat yeni yerine taşınmış olurdu.  Firma işi kolaylaştırdığını belirterek yazlık hat isimli uygulama başlattı. Böylece yazlığa ne zaman giderseniz o zaman internetiniz olacaktı. Yaz bitip döndüğünüzde hattınız kapanacaktı. Ne kadar güzel değil mi ? Rüyanızda belki.

 

Uygulamaya geldiğinde ise durum farklı. Türkiye'de interneti temsil eden firma, yazlık hat için ilk başvurduğunuz tarihte belirttiğiniz tarih aralığı dışında size internet vermiyor. İlk başvurunuzda ne zaman yazlığa gittiyseniz ve ne zaman yazlıktan döndüyseniz o tarihleri hiç değiştir(e)meyeceğinize kesin karar vermiş. Örneğin 2014 yılında aldığınız yazlık hattın  dönemini çocuğunuzun üniversite sınavı nedeniyle 1 temmuz-31 Ağustos aralığında seçtiyseniz ve bu sene 1 haziranda yazlığa geldiyseniz Haziran ayı boyunca cezalısınız ve internetiniz olamayacak. Hem de çözümsüz olarak

 

Hiç mi yolu yok dediğimizde  Haziran ayında internet hizmeti için önerilenler;

1-3G Kablosuz internet kullanın. Ancak bulunduğum yerde kablosuz internet çekmiyor.

2-Mevcudun yanında yeni bir telefon numarası  alın veya yalın internet alın.  Bu yeni bir telefon hattı demekmiş, mevcutta ADSL hattı olduğu için o kullanılamıyormuş. Ve bu yeni hatta yeni numara ve yeni adsl numarası verilecekmiş. Telefon bağlandıktan  sonra bu sefer yeni adsl başvurusu yapılacak ve sonra  15 gün içinde internet de gelirmiş. Yani 1 temmuza çok yakın bir tarih ve gereksiz yere ikinci bir telefon hattı çekilecek ve parası ödenecek. 1 temmuzda ihtiyacım yokken 2 ayrı ADSL abonesi olacakmışım. Yeni hat ve yeni ADSL için ayrı kurulum ücreti cabası.

3-Eski Yazlık hattı iptal ettirip sıfırdan farklı tarih dönemleri için yeni yazlık hat başvurusu yapabilirmişim. Ancak -yaz başlamasına rağmen- henüz yazlık hat tarifelerine karar verilmediği için reklamları takip ederek yeni yazlık hat tarifeleri çıkınca  yeni abone olabilirmişim. Ancak bu durumda yeni fiyat ve yeni bağlantı ücreti faturalarıma eklenecekmiş.

               

vDSL hizmetini  Fiber adı altında  satılabilen bu ülkede konu rekabet kurulunun önüne gelmeyince, şimdi elbet zorunlu dönemli kazlık hat satılacak.

               

Tüm görüşmeler kayıt altında diyorlar. Yöneticilerinin bu eşsiz becerisine firma sahipleri ve bu firmaya yetki veren devletimiz Türk Ticaret Kanunu kapsamında ne diyor?  Göreceğiz...

 



Bu yazı 37100 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI