thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Yasmin Levy ve Moskova Devlet Balesi Çanakkale’ye Geliyor!

Tarih: 25-07-2017 06:04:02 Güncelleme: 25-07-2017 07:37:02 + -


Uluslar arası 54.Troia Festivali bu yıl 9-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle gerçekleştirilmeyen festival’de bu yıl birbirinden ünlü sanatçıların yanı sıra dünyaca ünlü Moskova Devlet Balesi festivalde Kuğu Gölü bale gösterisini Çanakkalelilere sergileyecekler. Festival kapsamında Gülay, Grup Ezgi, Burhan Öçal ve Trakya All Star, Niyazi Koyuncu, Yaşar, Aydilge gibi sanatçılar tarafından ücretsiz konserler verilecek.


Yasmin Levy ve Moskova Devlet Balesi Çanakkale’ye Geliyor!

Uluslar arası 54.Troia Festivali bu yıl 9-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle gerçekleştirilmeyen festival’de bu yıl birbirinden ünlü sanatçıların yanı sıra dünyaca ünlü Moskova Devlet Balesi festivalde Kuğu Gölü bale gösterisini Çanakkalelilere sergileyecekler. Festival kapsamında Gülay, Grup Ezgi, Burhan Öçal ve Trakya All Star, Niyazi Koyuncu, Yaşar, Aydilge gibi sanatçılar tarafından ücretsiz konserler verilecek. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 9-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 54.Troia Festivali ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanışının 94.yıldönümü kutlayarak başladı.

 

BAĞIMSIZLIK, ÖZGÜRLÜK ADINA VERİLEN MÜCADELENİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ!

 

Başkan Ülgür Gökhan; “Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nda kazandığı büyük zaferin devamı niteliği taşıyan Lozan Antlaşması, 24 Temmuz 1923 yılında imzalanmıştır. Cumhuriyetimizin temellerine dayanan Lozan Anlaşması şüphesiz ki bir dönüm noktası, yol ayrımıdır. Bağımsız ve özgür bir ülke hakkıyla birlikte Lozan; koyu, karanlık fırtınalardan sonra zafere giden güneşli ve güzel günlerin de habercisi olmuştur. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla serpilen tohumlar, 1923’ün 24 Temmuz’un da ilk filizlerini vermiştir. Kıymetli hemşerilerim; bağımsızlık ve özgürlük adına verilen zorlu mücadelenin kıymetini bilmek, mücadele ve büyük güçlüklerle elde edilen kazanımlarımızı korumak, kollamak hepimizin görevidir. Lozan Antlaşmasının 94. Yıldönümünü kutlarken, 94 yıl önceki azim ve kararlılığı saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi. 24 Temmuz tarihinin aynı zamanda Basında Sansür’ün kaldırılışını ve Dünya Basın Bayramı olduğunu hatırlatan Başkan Gökhan, düzenlenen basın toplantısına katılan basın çalışanlarını da kutladı.

FESTİVALİN BU YILKİ TEMASI “EY ÖZGÜRLÜK”

 

Festival içeriği hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çanakkale Barışın ve özgürlüklerin kenti olarak biliniyor. Yerli yabancı herkesin dilinde bu söylem yer alıyor. Buradan çıkarak bu yıl ki festivalin temasını “Ey Özgürlük” olarak belirledik. Bir kentin sosyal yaşamı konusunda sanatsal ve kültürel faaliyetlerin çok büyük etkisi var. Bir kentte barış, özgürlük gibi kavramların yaygınlaşmasını istiyorsak evrensel değerlerden de faydalanmak, sokaklarımızda yaşatmanın yanı sıra halkımızla da paylaşmamız gerekiyor. Kimseyi ötekileştirmezsek; bizim gibi düşünmeyeni, konuşmayanı dışlamazsak o zaman barış da olur özgürlük de olur. Yaşamlarımıza bir anlam katarız. O zaman düşünce ve ifade özgürlüklerini de savunmamız gerekiyor. Dolayısıyla ben burada ifade özgürlüğü noktasında özgürlük çağrımızı bir kez daha yeniliyorum. Bu yılki festivalimizin teması da o yüzden ‘Ey Özgürlük’ olarak belirledik” dedi.

 

DÜNYACA ÜNLÜ MÜZİSYENLER VE DANS GRUPLARI KATILACAK

 

Festival için bu yıl alanında birbirinden değerli ve alanlarında uzman işlere imza atmış dünyaca ünlü müzisyenlerin, dans gruplarının ve sanatçıların katılacağını açıklayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’de bu tür önemli isimlerin Çanakkalelilerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Ülgür Gökhan; “Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılki festivalde de kentin belirli noktalarını kullanmaya devam edeceğiz. Çimenlik Kalesi, Özgürlük Parkı, Anfi Tiyatro’yu ve Kordon’umuz gibi alanlardan faydalanacağız” dedi.

YASMİN LEVY VE DÜNYACA ÜNLÜ MOSKOVA DEVLET BALESİ ÇANAKKALE’YE GELİYOR!

 

9 Ağustos tarihi itibariyle festival etkinliklerinin başlayacağını belirten Ülgür Gökhan; “9 Ağustos tarihinde festivalin ilk akşamında Çimenlik Kalesi’nde dünyaca ünlü sanatçı Yasmin Levy Çanakkaleli hemşerilerimiz ile bir araya gelecek. Seferad kültüründen gelen sanatçı Yasmin Levy, türkülerimizi, en güzel şarkıları Çanakkaleli hemşerilerimiz için seslendirecek. Çimenlik Kalesinde düzenlenecek etkinlikler kısaca şöyle; 10 Ağustos tarihinde Flameco’nun Prensleri olarak anılan Los Vivancos isimli dans grubu “Born to Dance” gösterisi sergileyecek. 11 Ağustos tarihinde Dünyaca ünlü perküsyon ustası sanatçımız Burhan Öçal ve Trakya All Stars sahne alacak. 12 Ağustos akşamı ise Moskova Devlet Balesi “Kuğu Gölü Balesi” isimli gösteriyi icra edecekler. 3 Ağustos akşamı ise Livaneli Korosu ve Orkestrası konser verecekler. Altın Yıllar Yaşam merkezimizde oluşturulan korodan bazı büyüklerimizde Livaneli Korosuna eşlik edecekler” dedi.

 

YAŞAR VE AYDİLGE ÖZGÜRLÜK PARKINDA SEVENLERİYLE BULUŞACAK

 

Troia Festivali kapsamında Özgürlük Parkı’nda düzenlenecek etkinliklerde sahne alacak sanatçılarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Özgürlük Parkı’nda da birbirinden ünlü ulusal ve yerel sanatçılarımız konserler verecekler. 9 Ağustos akşamı Gülay, 10 Ağustos akşamı yerel müzik gruplarımızdan Grup Ezgi, 11 Ağustos akşamı Niyazi Koyuncu, 12 Ağustos Akşamı Yaşar konseri ve kentimizdeki gençlerimizin yoğun talepleri ve istekleri sonucunda 13 Ağustos akşamı Aydilge Özgürlük parkında halkımızla buluşacak” dedi.

 

Uluslararası 54.Troia Festivali kapsamında Halk Bahçesinde ve çeşitli alanlarda söyleşiler düzenleneceğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Müzik ve diğer sanat dallarının yanı sıra söyleşiler ve panellere de festival de yer vermeye devam ediyoruz. “İnancın yaşam öyküsü” adlı söyleşide Ümmiye Koçak 9 Ağustos tarihinde Çanakkale halkı ile buluşacak. 10 Ağustos tarihinde Televizyon ekranlarında her akşam sabırsızlıkla beklediğimiz ünlü sunucu Fatih Portakal, ‘İnsan ve Sorgulamak’ isimli söyleşide halkımızla bir araya gelecek” dedi.

FESTİVAL BÜTÇESİ 1 MİLYON 150 BİN TL

 

Çeşitli tiyatro gösterilerinin de festival etkinlikleri kapsamında düzenleneceğini beliren Ülgür Gökhan Festival Bütçesini ise 1 Milyon 150 Bin TL olarak açıkladı. Festival bütçesi ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çanakkale Belediyesi son derece şeffaf bir anlayışla yönetilmektedir. Sonuçta babamızın parasını harcamıyoruz. Halkın parasını kullanıyorsak bunlarında nereye harcandığını açıklamalıyız diye düşünüyoruz. Bakın geçen sene festivalimizi gerçekleştiremedik ama 2 sene önce Festival için Buika’yı Çanakkale’ye getirmiştik. Buika’nın Çanakkale’de ne işi var? Nasıl gelebilir? Şeklinde düşünceler vardı. Buika’yı dinlemek için civar illerden bile Çanakkale’ye akın oldu. İnsanlar akın akın Çanakkale’ye geldiler; Edirne’den Aydın’dan, Balıkesir’den gelenler oldu. Hatta dönemin Balıkesir Valisi bizi arayarak ‘Buika gerçekten geliyor mu? Eşim ve bana yer ayırabilir misiniz?’ talebinde bulunmuştu. Nasıl oldu da Buika Çanakkale’ye getirdiniz diye sorduğunda; ‘Sanatçımızı davet ettik, bir bedeli vardı ödememizi yaptık kendisi de seve seve geldi’ dedik.”

 

“HALKIMIZ ÜCRETSİZ OLARAK TÜM ETKİNLİKLERDEN FAYDALANACAKLAR”

 

“Çanakkale’de birçok sanatsever insanımız var, gençlerimiz var dünyaca ünlü, Türkiye çağında ünlü sanatçılarımızı tabi ki halkımıza buluşturacağız. O zaman bir hesap yapmıştık, o günkü festival bütçesi kişi başına 11 TL gibi bir rakama tekabül ediyordu. Bu yıl ki festival harcamaları ise kişi başına 9 TL civarında bir rakama tekabül ediyor. Festivalimizin bu yıl ki bütçesi 1 Milyon 150 Bin lira. Bunun içerisinde sanatçıların konaklama yol masrafları gibi rakamlarda var. Barış’ın kenti diyoruz ya; Barış’ın kenti olmanın gerekçelerinden birisi de budur. Ortak bir noktada buluşarak birlikte eğlenebilmek. Bu festivalde sahne alacak tüm sanatçılarımızı Çanakkale halkı hiçbir ücret ödemeden tamamıyla ücretsiz olarak izleyip dinleyebilecekler. İnsanlarımız bedavaya gelip, çimenlerin üzerinde oturuyorlar, dinliyor seyrediyorlar. Bunun bedeli olmaz” dedi.

 




Bu haber 7741 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI