thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Vali Tavlı Karantina Altındaki Köye Gitti

Tarih: 11-04-2020 06:34:04 Güncelleme: 11-04-2020 07:13:04 + -


Corona Virüs salgını nedeniyle il genelinde oluşturulan kontrol noktalarında ulaşım araçaları çok sıkı bir şekilde denetlenmeye devam ediyor. Çanakkale Valisi Orhan tavlı il genelindeki bazı kontrol noktalarında yaptığı denetimlerin ardından Çanda karantina altına alınan köydeki önlemleri de denetledi.


Vali Tavlı Karantina Altındaki Köye Gitti

Çanakkale’de Corona Virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında il ve ilçe giriş ve çıkışlarında oluşturulan kontrol noktalarında özel ve ticari araçlarla seyahat eden sürücü ile yolcular Seyahat İzin Belgesi incelemesi yapılarak sağlık taramasından geçiriliyor. Gelibolu, Biga, Ayvacık ve Yenice, Merkez Tekzen, Opel ve Kepez yol kontrol ve arama noktalarında ve tüm ilçelerin girişlerinde bulunan denetleme noktalarında, polis ve jandarma ekiplerinin yanı sıra Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı sağlık görevlileri de görevlendirildi.

 

İl ve İlçe giriş çıkış noktalarında görev yapan Jandarma, Polis ve Sağlık ekipleri sosyal mesafeye dikkat edip, özel ve ticari araçlarla seyahat edenlerin vücut ısılarını da ölçüyor. Kontrollerde, araç sürücüleri ve yolcuları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları ve evde kalmaları konusunda uyarılıyor.

 

VALİ TAVLI KARANTİNA ALTINDAKİ KÖYE GİTTİ

Lapseki, Biga, Çan, Yenice, Bayramiç, Ezine, Ayvacık ve Küçükkuyu da alınan tedbirleri yerinde inceleyen, yol kontrol ve arama noktalarında da Corona Virüs tedbirleri kapsamında alınan önlemleri yerinde denetleyen, Karantinaya alınan Köydeki tedbirleri yerinde inceleyen Vali Orhan Tavlı, Denetleme noktalarındaki Jandarma, Polis ve Sağlık personelinden çalışmalar hakkında bilgi alarak çalışmalarında başarılar diledi. Yapılan incelemelerin ardından bir değerlendirmede bulunan Vali Orhan Tavlı, “Valiliğimizce Corona Virüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerinin uygulamalarını yerinde yakından takip ediyor ve ihtiyaç duyulan ve gerekli olan tedbirleri süratle hayata geçirmeyi sürdürüyoruz” dedi.

 

"64 BİN 853 KİŞİ SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ"

Çanakkale’nin 4 ayrı il girişinde kontrol ve denetim noktalarında, şehirlerarası seyahat tedbirleri kararının da sıkı bir şekilde denetlendiğini vurgulayan Vali Orhan Tavlı, “Emniyet, jandarma ve sağlık personelinden oluşan ekipler, şehirlerarası yolculuk yapanların seyahat izin belgesi olup olmadığına bakıp, yolcuların sağlık kontrolleri yapıyor. Şüpheli vakalar, tanı için hastanelere gönderiliyor. Yapılan kontrollerde Covid-19 semptomu tespit edilenler ise karantinaya alınıyor. 28 Mart 2020 Cumartesi günü saat 17.00’den-8 Nisan 2020 tarihine kadar 26.815’i özel, 12.027’si ticari araç olmak üzere toplam 38.842 araç kontrol edildi. Bu araçlarda seyahat eden toplam 64.853 kişinin de sağlık taraması ve kontrolü yapıldı” diye konuştu.

 

Corona Virüs tedbirleri kapsamında il genelinde yoğun önlemler alındığını ifade eden Vali Orhan Tavlı, “Evlerinde kalan ve bu çalışmalarda bizlere destek veren bütün Çanakkaleli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Mecbur kalmadıkça evlerimizden dışarıya çıkmayalım, çıktığımızda da sosyal mesafemizi koruyalım” dedi.




Bu haber 4498 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI