thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Uzman Doktora 02.30’da Sosyal Medya Gözaltısı!

Tarih: 13-05-2023 12:42:39 Güncelleme: 13-05-2023 12:43:39 + -


Çanakkale Tabip Odası üyesi; Uzm. Dr. Mustafa Cengiz Çakar, sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle gece yarısı evinde gözaltına alınarak Ankara’ya götürüldüğü iddia edildi.


Uzman Doktora 02.30’da Sosyal Medya Gözaltısı!

İrfan Kurt isimli bir şahsın yaptığı paylaşımı beğenip kendi sosyal medya hesabından paylaşan Çanakkale Tabip Odası üyesi Uzm. Dr. Mustafa Cengiz Çakar gece yarısı apar topar gözaltına alındı. Üyelerinin gözaltına alınmasından haberdar olan Çanakkale Tabip Odası yönetimi yaptığı açıklamada; “Çanakkale Tabip Odası üyemiz olan Uzm. Dr. Mustafa Cengiz Çakar yalnızca bir sosyal medya mesajı bahane edilerek dün gece yarısı evine apar topar girilerek gözaltına alınmıştır. Ailesine, eşine bilgi verilmeden, iletişim kurulmasına müsaade edilmeden gece saat 02.30 civarında Ankara'dan geldiği öğrenilen bir ekiple alıkonulmuş ve yaklaşık 1 saat önce sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Şube tarafından Çanakkale' den Ankara'ya götürüldüğü bilgisi alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

“ANKARA’DAN GELEN EKİP GECE 02.30’DA GÖZALTINA ALDI”

Tabip Odası yönetimi yaptığı açıklamanın devamında; “Tam da seçim öncesi bu dönemde yaratılmak istenen korku iklimine teslim olmayacağımızı, her türlü hukuksuzluğun karşında ve Dr. Mustafa Cengiz Çakar’ın yanında duracağımızı bildirir, bir an önce bu yakışıksız ve hukuksuz uygulamaya son verilerek serbest bırakılmasını talep ederiz. Sağlıklı bir toplumun öncelikli koşulu insan haklarına saygının, düşünce özgürlüğünün, demokrasinin olduğu,  hukukun muhalif fikirlere silah olarak kullanılmadığı koşullardır” ifadeleri yer aldı.

 

GÖZALTINA ALDIRAN PAYLAŞIM İSE ŞÖYLE

İrfan Kurt isimli şahsın paylaşımını beğenerek kendi sosyal medya hesabından paylaşan ve gözaltına alınmasına sebep olan Uzm. Dr. Mustafa Cengiz Çakar’ı paylaşımında ise şu ifadeler yer alıyor; “"Almanların bir matematik formülü vardır der ki, eğer 1 Nazi ile aynı masada oturup ona karşı tek laf etmeyen 10 Alman varsa, masada 11 Nazi var demektir. Yapılan tüm yolsuzluklara, haksızlıklara, adaletsizliği görüğ de ses çıkarmayan milyonlar varsa onlar da bu suça ortak demektir"




Bu haber 8377 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI