thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Üst Akıl Dedikleri Dış Güçler, Tek Adam Yönetimlerini Sever”

Tarih: 28-03-2017 16:49:20 + -


CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ; Lâpseki ve Ezine İlçesinde esnaf, kahve ve köy ziyaretlerinde Yurt dışında yaşayan seçmenler için yaptığı basın açıklamasında “Yabancı ülkelerle yaşanan gerginliğin amacı vatandaşımızın kullanacağı oyu etkilemektir” dedi.


“Üst Akıl Dedikleri Dış Güçler, Tek Adam Yönetimlerini Sever”

16 Nisanda ülkemizde yapılacak referandum oylamasının, yurt dışı seçmen için 27 Mart Pazartesi başladığına dikkat çeken Öz, yurt dışı seçmen olan yaklaşık 3 milyon vatandaşımızı sandıkta oy kullanmaya davet etti. CHP’li Bülent ÖZ; 3 milyon vatandaşımızın yaşadığı Avrupa Ülkeleri ile ilişkilerin yıpratılması, o ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızı doğrudan etkilemektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın hiçbir ülkede tedirgin yaşamalarını istemiyoruz. Avrupa’ya sokulmayan bakanlarımızdan sonra Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanları Almanya'ya, Hollanda'ya giderken engelleniyorsa, kabul edilemez. Buna karşı her türlü tepkimizi gösteriyoruz ve göstereceğiz. Hükümete çağrıda bulunuyoruz. Lafta peynir gemisi yürümez. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanını Hollanda'ya sokmuyorlarsa, bakan, kendi büyükelçiliğine gidemiyorsa Hollanda'yla ilişkilerimizi askıya alın. Her türlü desteği vereceğiz. Almanya'da bizim bakanlarımıza engel çıkarıyorlar. Çağrıda bulunuyoruz Hükümete. Almanya bizim bakanımızı sokmuyorsa, Alman askerlerinin bizim İncirlik'te ne işi var. İsrail gibi olmasın, Rusya gibi olmasın. Gidip sonra özür dilemeyelim. Söz söylüyorsan arkasında duracaksın. Biz her türlü desteği vermeye hazırız” demesine rağmen Almanya için nazi göndermesi yapmak, Hollanda’ya Nazi kafası söylemi ile uçaklarınızı ülkemize nasıl göndereceksiniz demek, yaşanan süreci daha da zora sokmaktan başka bir sonuç olamaz. Sadece sözle ilişkileri germe yolunu tercih eden Cumhurbaşkanı ve AK parti, milletimizi kandırmaya çalışmaktadır” dedi.

ÜST AKIL DEDİKLERİ DIŞ GÜÇLER, TEK ADAM YÖNETİMLERİNİ SEVER

 

CHP’li Bülent Öz; “Bulunduğumuz coğrafyada ülkemizin çok önemli bir gücü var ve bu gücü yönetmek isteyen dış güçler, elbette ülkemizin tek bir kişiyle yönetilmesini ister. Mevcut anayasamıza göre güçler ayrılığı ilkesinde meclisimizi yönlendirmeleri zor ve neredeyse imkansızdır. Referandumda evet çıkarsa bir kişiyi ikna etmek daha kolay olacağından, ülkemizi geleceğini yönlendirmeleri de daha kolay olacaktır. Bütün güçlerin tek bir kişide toplanması üst akıl dedikleri dış güçlerin istediği bir süreç olacaktır. 1 Mart 2003 tezkeresinden örnek veren ÖZ; Meclisimizin önüne sunulan teskerede 80 binde Amerikan askeri ülkemizde bulunması isteniyordu. Buna Millet Meclisi Hayır demiştir. Eğer 16 Nisan da değişikliğini oylayacağımız anayasa maddelerinde yer aldığı gibi ülkemiz Cumhurbaşkanı kararnameleri ile yönetilseydi, 1 Mart tezkeresi meclisimizin haberi dahi olmadan bir kişinin imzasıyla onaylanabilir ve binlerce yabancı asker ülkemize gelebilirdi.”

 

“Bir başka örnekte; 216 bin dönümlük arazimiz, mayın temizlenmesi ve sonrasında ki 44 yıllığına İsrail’e veriliyordu. Bu karara yargı dur dedi. Bir kişinin üyelerini belirleyeceği yargı bu kararı durdurabilir miydi? Ülkemiz kararnameler ile yönetilseydi, 44 yıllığına ben bu arazileri İsrail’e veriyorum derdi ve kimse itiraz edemezdi. Buradan oy kullanacak vatandaşlarıma sesleniyorum, Kararnameler vatandaşa ve Ülkeye zarar verebilir. Ülkemiz bir kişinin tek başına çıkacağı kararnameler ile yönetilemez, Milli iradenin bir kişide değil Millet Meclisinde olması gerekiyor” dedi.

 

BU SEÇİMDE GELECEĞİMİZİ OYLAYACAĞIZ

 

Öz; “AK Parti meydanlarda değiştirilmek istenilen maddeleri anlatmak yerine siyasi parti vaatlerini sıralamaktadır. Vaat ettiklerinin hiçbiri anayasa değişiklinde yer almamaktadır. Milli duygularımızı yönlendirecek açıklamalarla Avrupa ülkelerini kendimize düşman gibi göstererek oy istemeleri hiçbir mantığa sığmamaktadır. İnanıyorum ki, vatandaşlarımız, yanlış yönlendirmelere ve oy verme iradelerini baskı altına almaya çalışmalara en güzel cevabı sandıkta verecektir.  Elbette genel seçim olduğunda vatandaşlarımız desteklediği partisine oy atabilirler fakat bu seçim bir parti seçimi değildir. Milli İrade Mecliste mi kalsın, Bir kişinin kararnamelerine mi bırakılsın oylamasıdır. Avrupa’da Pazartesi başlayan oy verme işlemlerinde Vatandaşlarımızı, Ülkemizin geleceğini bir kişinin kararlarına bırakmamak için Hayır oyu vermeye davet ediyorum” dedi.

 




Bu haber 5283 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI