thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Türk Bayrağı Dağıtmamız Bülent Turan’ın Zoruna Gitmiş”

Tarih: 27-05-2023 08:09:33 Güncelleme: 29-05-2023 06:44:33 + -


CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve CHP Biga İlçe başkanlığı Biga’da vatandaşları ziyaret ederek Türk Bayrağı dağıttı. Bu esnada Biga’da bulunan AK Parti eski Çanakkale milletvekili Bülent Turan, yanına Biga Belediye Başkanı ve Meclis üyesini de alarak Ceylan ve CHP’lilerin Türk Bayrağı dağıtmasına tepki gösterdi. Turan’ın tepkisine yanıt ise CHP’li Ceylan’dan geldi.


“Türk Bayrağı Dağıtmamız Bülent Turan’ın Zoruna Gitmiş”

Bir dizi temaslarda bulunmak için Biga’da bulunan eski AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve CHP Biga İlçe Başkanlığının vatandaşları ziyaret ederek Türk Bayrağı dağıttığından haberdar oldu. Özgür Ceylan ve CHP Biga İlçe Başkanlığının vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtması üzerine yanına Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Biga Belediye Meclis üyesini de yanına alarak tepki gösterdi. Basın açıklaması ile Türk Bayrağının CHP’lilerce dağıtılmasına tepki gösteren Bülent Turan’a yanıt da gecikmedi.

 

“BÜLENT TURAN’IN ZORUNA GİTMİŞ!”

Eski AK Parti Milletvekili Turan’ın sözlerine ilk tepki gösteren isim ise Özgür Ceylan oldu. Ceylan sosyal medyada paylaşım yaparak; “Bayrak dağıtmamız sayın Bülent Turan’ın zoruna gitmiş. Milliyetçilik ve Bayrağımız kimsenin tekelinde değildir. Kırmızı bültenle aranan terörist TRT'de Sarayın değirmenine şu taşırken susanlara Çanakkale halkı gereğini söyledi. 28 Mayıs'ta daha güçlü söyleyecek” ifadelerini kullandı.

CHP Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar da yaptığı açıklama ile Bigalılardan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek istedi. Mantar, Biga'da partisinde konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili ve önceki dönem Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın Türk Bayrağı dağıtılması ile ilgili eleştirilerine de yanıt verdi. Mantar ayrıca Bigalıları oy kullanmaya davet etti.

 

“BAYRAK DAĞITMAMIZDAN NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUNUZ”

Seçim çalışmaları için Biga'ya gelen AK Parti eski milletvekili Bülent Turan'ın eleştirilerine de yanıt veren Mantar; "AK Parti, Çanakkale'de bir vekilini kaybetti. Halkımız Millet İttifakı'ndan yana tavrını koydu. Çanakkale'de toplumu germeye yönelik yapılan açıklamaların vatandaşlarımız tarafından kabul görmediği, huzur ortamını bozacak hiçbir açıklamanın karşılığının olmadığı açıkça ortaya çıktı. Buna rağmen bugün Ak Partili Bülent Turan bir açıklama yapmış ve bizim Türk Bayrağı dağıtmamız konusunda bir şeyler söylemiş. Ben CHP'nin İlçe Başkanı olarak şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Allah'a şükür göreve geldiğimizden beri her yıl şanlı bayrağımızı dağıttık. Bundan neden rahatsız oluyorsunuz Sayın Turan? Siz takip etmiyorsanız, partinizin yöneticileri biliyor bu durumu. Biz her yıl Türk Bayrağı dağıtıyoruz. Biz milliyetçiliği ayaklarımızın altına hiç almadık. Bizim milliyetçiliğimizi sorgulamak da kimsenin haddi değil. Bize laf yetiştireceğinize gelseydiniz de beraber dağıtsaydık. Biga'da ve Çanakkale'de bu kirli siyasetin karşılık bulmadığını görmüyor musunuz? Ben üzülerek izliyorum. Seçimler bitecek, yine biz Biga'da her siyasi partinin temsilcisi olarak yüz yüze bakacağız. Siz konuşup gideceksiniz. İnsanlara bu kötülüğü yapmayın. Bu bir seçim. Halk kimden yana oyunu kullanırsa, kimi isterse onu seçecek. Diğerleri de çıkan sonuca saygı duyacak. Ama bu tür kirli söylemlerle Biga halkını germeyin lütfen. Bizler Biga'da sağlıklı bir seçim ortamı istiyoruz. Karşılıklı saygı çerçevesinde, vatandaşların demokratik bir şekilde oyunu kullandığı, sakin bir seçim ortamı istiyoruz. Yarın bir gün siyasetle ilgili görevlerimiz biter. Biz burada yüzyüze bakacağız, birbirimizle alışveriş yapacağız. Burada doğduk, ölene kadar Allah nasip ederse yine burada yaşayacağız. Kim hangi partiye gönül vermiş olursa olsun, neşemizde de hüznümüzde de aynı duyguları paylaşacağız. Lütfen insanımızı birbirine düşürecek açıklamalar yapmayın. Üzücü şeyler bunlar" ifadelerini kullandı.




Bu haber 4918 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI