thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



'Troya'yı Düşlüyorum' Ayakta Alkışlandı

Tarih: 21-12-2018 09:18:14 + -


Troya 2018 yılı kapsamında Turgut Reis Ortaokulu'nun Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi katkıları ile hazırladığı 'Troya'yı düşlüyorum' adlı müzikal tiyatro ilk gösterimi büyük ilgi gördü.


'Troya'yı Düşlüyorum' Ayakta Alkışlandı

Troya 2018 yılı kapsamında Turgut Reis Ortaokulu'nun Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi katkıları ile hazırladığı 'Troya'yı düşlüyorum' adlı müzikal tiyatro ilk gösterimi büyük ilgi gördü. Turgut Reis Ortaokulu öğrencilerinin yaklaşık 1 yıldan bu yana hazırlandığı 'Troyayı Düşlüyorum' müzikal oyunu ÇOMÜ Necip Fazıl salonunda sahnelendi. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Dinçay Köksal, Rektör Yardımcısı Mustafa Görün, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz'ın yanısıra çok sayıda bürokrat, akademisyen ve veli topluluğu tarafından izlenen oyun, Turgut Reis Ortaokulu öğrencileri tarafından üstün başarı ile sahnelendi. Oyuncu öğrenciler, müzikal tiyatronun sanat yönetmenleri ve oyuna katkı sunanlar ayakta alkışlandı.

 

1 YILLIK EMEK

Bir yandan 5 bin yıl öncesine dayanan Anadolu'nun kadim değeri Troya'yı anlatan, bir yandan da çocuk dünyasına çok anlamlı mesajlar verilen oyunun yazar ve yönetmenliğini Buket Deniz yaparken, tüm müzikleri ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri tarafından hazırlandı. Troya Kazı Başkanı Prof.Dr.Rüstem Aslan'ın katkı sağladığı oyunum metin ve diyalogları Turgut Reis Ortaokulu Öğretmenleri tarafından, oyunun kurgu, müzik, sahne dekorları Fakültenin sahne sanatları öğretim üyeleri tarafından, oyuncuların kostümleri ise Kadir Şen gözetiminde öğrenci velileri tarafından hazırlandı.

 

ÖRNEK BİR ÇALIŞMA

'Troya'yı düşlüyorum' müzikal tiyatronun yoğun emek sonucu hazırlandığını ve Türkiye'de bir ilk niteliğini taşıdığını belirten Turgutreis Ortaokulu Müdürü Şule Yıldızoğlu, hedeflerinin oyunu geliştirerek ülke içinde ve yurt dışında da sahnelemek olduğunu ifade etti. Yıldızoğlu oyunu sıfırdan hayata geçiren Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ve sanat yönetmenlerine, okul öğretmenlerine, velilere ve katkısı bulunan herkese teşekkür borçlu olduklarını vurguladı.

 

ÜNİVERSİTE-MEM DAYANIŞMASI

Oyun öncesinde konuşma yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Dinçay Köksal üniversite olarak kent ile kurulan köprülerin nasıl güzel sonuçlar verdiğinin en iyi örneklerden birine tanık olduklarını belirtti ve Çanakkale halkı ve tüm kesimleri ile dayanışma içerisinde olmaya devam edeceklerini kaydetti.

 

YILMAZ "ANLAMLI BİR ETKİNLİK"

İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ise Turgut Reis Ortaokulu yönetici, ögretmen, öğrenci, veli ve emeği geçen tüm akademisyenleri tebrik ettiğini belirterek anlamlı bir dönem olan Troya 2018 yılının en anlamlı etkinliklerden birinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Troya'nın Çanakkale ve ülke için önemine vurgu yapan Yılmaz, bu değerlerin öğrenciler tarafından bir sanat eseri olarak sahbelenmesinin takdire değer olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. İzleyicilerden beğeni ve alkış alan müzikal tiyatronun ardından esere katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluş temsilcilerine çiçek takdim edildi.




Bu haber 2639 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI