thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Tek Adam Değil, Milletin Egemenliği”

Tarih: 23-06-2018 08:34:27 + -


CHP Hukuk Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Muharrem Erkek, Gençlerin yaşamlarının en önemli sınavını dahi düşünmeyen bu yorgun iktidara 24 Haziran da gençler sandıkta en güzel cevabı vereceğini söyledi. Erkek, gençleri oy kullanmaya çağırdı.


“Tek Adam Değil, Milletin Egemenliği”

CHP Hukuk Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Muharrem Erkek, Gençlerin yaşamlarının en önemli sınavını dahi düşünmeyen bu yorgun iktidara 24 Haziran da gençler sandıkta en güzel cevabı vereceğini söyledi. Erkek, gençleri oy kullanmaya çağırdı.

 

CHP Hukuk Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Muharrem Erkek, seçime ilişkin son değerlendirmesinde ülkenin 5 temel sorununa dikkat çekti. Erkek "Türkiye’nin 5 temel sorunu var;  'adalet ve demokrasi', 'eğitim', 'ekonomi', 'dış politika' ve 'toplumsal barış'.  Tarımı da ekonominin içinde ele aldık. Bu beş temel sorun da birbiriyle çok sıkı bağlantılı.  Biri düzgün olmadığı zaman, diğerlerinin de düzgün olması mümkün değil. Bu nedenle son dönemde gittikçe ağırlaşan bu sorunlarımızı eş zamanlı olarak çözeceğiz. Çözümlerimiz, projelerimiz ve kadrolarımız hazır.. Yaşadığımız tüm sorunların temelinde otoriter tek adam rejiminin olduğunu biliyoruz. 24 Haziran Pazar günü önce bu sorunu çözeceğiz.  

 

BİR KİŞİNİN DEĞİL, MECLİSİN/MİLLETİN EGEMENLİĞİ

Cumhur İttifakı bir kişi için, Millet İttifakı millet için çalışıyor. Demokrasinin sacayağı yasama yürütme ve yargıdır. Yani kuvvetler ayrılığıdır. Mevcut düzende tüm kuvvetler bir kişide toplanmış, Türkiye Cumhuriyeti bir şahıs devletine dönüştürülmüştür. Yürütmenin başı, yani seçilecek olan Cumhurbaşkanı partisinin genel başkanı da olursa kuvvetler  ayrılığı yıkılır, demokratik hukuk devleti temelinden sarsılır. Bir siyasi partinin genel başkanı devleti ve milleti temsil edemez. Türkiye’nin tarafsız, 81 milyonu kucaklayan herkesin cumhurbaşkanı olacak yeni bir yönetim anlayışına ihtiyacı var. Bugün yüksek yargıçlar sarayda el pençe divan duruyorsa, komutanlar siyasi konuşmaları alkışlıyorsa,  Merkez Bankası Başkanı talimatla AK Parti Genel Merkezi’ne çağrılıyorsa, üniversiteler özgür değlise, tüm üst düzey kamu görevlileri bir partinin emrinde görev yapıyorsa değişim zamanı gelmiştir. Büyük bir dip dalgası geliyor ve değişimin gücüyle bu adaletsiz düzene son vereceğiz.

     

TÜRKİYE’YE OHAL’DE SEÇİM AYIBINI YAŞATIYORLAR

Çanakkale’de ve ülkemizde OHAL altında, her alanda yaşadığımız sorunların çözümü için 24 Haziran’da sandık başına gideceğiz. Korktukları için ülkemizi OHAL’de seçime götürüyorlar. Ohal’i derhal kaldıracağız ve ülkemiz rahat bir nefes alacak. Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olacak, CHP Çanakkale’de açık ara 1. Parti olacak,  25 Haziran sabahı demokrasi kazanacak, Meclis çoğunluğu saray rejimine karşı mücadele edenlerde olacak,  gerisi çorap söküğü gibi gelecek.

Türkiye’yi kutuplaştıran, herkesle kavga eden, halkı fakirleştiren, eğitim sistemini yapboza çeviren, hak ve özgürlükleri rafa kaldıran, demokrasi yerine tek adamlığı tercih eden, kuvvetler ayrılığı yerine egemenliği şahsileştiren, Büyük Önder Atatürk’e ve İnönü’ye iki ayyaş diyenlere Çanakkale halkı ve milletimiz en sert yanıtı Pazar günü sandıkta verecek. 

               

GENÇLERİN UMUTLARI YEŞERECEK

24 Haziran Üniversite sınav tarihi idi. 30 Haziran’a ertelendi. Yönetenler gençleri ve onların geleceğini değil kendi geleceklerini düşünerek üniversite sınavının yapılacağı gün erken seçim kararı aldılar. Erken seçim 30 Haziran ya da başka bir tarihte de yapılabilirdi. Gençlerin yaşamlarının en önemli sınavını dahi düşünmeyen bu yorgun iktidara 24 Haziran da gençler sandıkta en güzel cevabı verecektir. LGS sonuçlarını açıklamayı dahi seçimlerden sonraya bırakan bir yönetim anlayışı gençlere hiçbir şey veremez. Ülkemizin en güvenilir kurumu olan ÖSYM’yi bile FETÖ’ye teslim eden, gençlerimizin sınav sorularını çalarak onların geleceklerini karartan bu işbirlikçi iktidara gençler dur diyecektir. Bir ülkede gençler mutsuzsa, geleceğe umut ve güvenle bakamıyorsa o ülke gelişemez. Artık ülkesinde yaşamayı hayal edemiyorsa o ülkenin de bir gelecek hayali olamaz. Ülkemizin geleceği ve güvencesi için önceliğimizi gençlerimize veriyoruz.

15 - 25 yaş aralığındaki öğrenci veya işsiz olan gençlerimize “Genç Kart” vereceğiz. Bu kartın çok sayıda avantajı olacak. Gençlerimiz bundan dilediği gibi yararlanacak. Örneğin; tren bileti satışlarında Genç Kart sahiplerine % 50 indirim uygulayacağız, ücretsiz aylık 2 GB mobil İnternet erişimini ve kültür sanat etkinlik biletlerinde ve mağazalarda “Gençlik İndirimi” uygulanmasını sağlayacağız.

 

En büyük sorunlarının başında sınavlar ve sınav sistemi geliyor. ÖSYM’yi baştan ele alacağız. ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda giriş ücretini kaldıracağız. Üniversite öğrencilerine 19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500’er TL olmak üzere yıllık 1.000 TL Gençlik Bursu vereceğiz. Gençlerimiz başka illerdeki üniversiteleri kazanabiliyor, gittiğinde kalacak yer bulamıyor. Yurt sorununu en fazla iki kişilik odalardan oluşan yurtlar inşa ederek 1 yıl içinde çözeceğiz. Mevcut yurtların niteliklerini yükseltecek, yurtlar arasındaki eşitsizlikleri gidereceğiz.

 

Üniversite mezunu her 4 gencimizden biri işsiz Üniversiteden yeni mezun olmuş, iş arayan yoksul gençlere İŞKUR’a kayıtlı olmaları halinde 750 TL işsizlik desteği vereceğiz. Sayıları yüz binleri bulan işsiz İİBF mezunu gençlerimizin kamuda liyakat ölçütüne göre istihdamını sağlayacağız. AVM çalışanlarının çalışma saatleri, izin günleri ve çalışma koşullarının İş Yasası’na uygun şekilde düzenlenmesini sağlayacağız. Nitelikli üretimi gerçekleştirmek ve bilgi ekonomisini tesis etmek için, gençlerimizin bir yabancı dil, yazılım ve kodlama öğrenmesini sağlayacağız. Bildiğiniz gibi Genel Başkanımız gençler tarafından çok beğenilen bir videoya imza attı. Özgür bir gençlik için özgür bir internet müjdesini verdi. Biz gençlerimizin korkusuzca görüşlerini açıklayabileceği bir sistem yaratacağız. İnterneti de özgürleştirip, iyileştireceğiz. Sabit İnternet hatlarında adil kullanım kotasını tamamen kaldıracağız.

 

 

ÜRETMEYEN, DIŞA BAĞIMLI BİR ANLAYIŞ ÜLKESİNİ BÜYÜTEMEZ

Türkiye önceki gün Ekonomi Bakanı’nın yaptığı talihsiz bir açıklamayla yine sarsıldı. Türkiye bunu da gördü, patates ve soğan ithal edeceğiz. DOLAR BEŞ LİRAYA, SOĞAN YEDİ LİRAYA DAYANDI.. Dünyada tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten birkaç ülkeden biri olan Türkiye AK Parti ile birlikte saman, buğday, fasulye, nohut, mercimek, canlı hayvan, et, soğan ve patates ithal eder hale geldi. Ülkemizi, tarımda dünya lideri yapacağız. Havamız, suyumuz, güneşimiz, verimli topraklarımız, çiftçimiz var; ama üretmiyoruz, ekmiyoruz. Dışarıya borcumuz 453 milyar dolar; dolar kurundaki bir kuruşluk artışın millete maliyeti çok ağır..

 

ÜRETİM ÜRETİM ÜRETİM, İHRACAT İHRACAT İHRACAT

Üniversitelerimiz bilgi üretecek, sanayicimiz katma değeri yüksek ürün üretecek,  çiftçimiz hayvancımız üretecek, sanatçılarımız sanat üretecek, herkes alın teriyle emekle üretecek, Türkiye’yi bir ithlat ülkesine dönüştüren saray rejimi güzel ülkemize ihanet etmiştir. Borçla ve tüketimle büyüme kalkınma mümkün değildir.   İhracat attığımız goldür, ithalat yediğimiz goldür. Yediğimiz gol fazla olursa,  cari açık verir maçı kaybederiz.  25 Haziran’dan itibaren Türkiye’nin hak etmediği bu tabloyu değiştireceğiz ve maçı kazanacağız.

BEŞ KALKINMA KUŞAĞI VE MERKEZ TÜRKİYE PROJESİ İLE ÇOKÇA ÜRETECEĞİZ, HAKÇA BÖLÜŞECEĞİZ

Anadolu’yu yeniden kalkındırmak için Beş Kalkınma Kuşağı’nı “Merkez Türkiye Projesi” çatısı altında eş zamanlı olarak yaşama geçireceğiz. Net asgari ücreti 2.200 TL yapacağız. Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız. En düşük emekli maaşını 1.500 TL yapacağız. Ramazan ve Kurban bayramında emeklilere birer maaş ikramiye vereceğiz. Çiftçinin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Böylece mazotun litresini çiftçiye 3 TL’den vereceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Aile Sigortası ile yoksul hanelerimizin aylık gelirinin 1.000 TL’nin üstüne çıkmasını sağlayacağız.

 

“Esnaf Bakanlığı” kuracağız. Esnafın kira stopajını kaldıracağız; kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Çanakkale’yi de yakından ilgilendiren konulardan, orman alanlarının daraltılmasına ve özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Orman köylülerinin ormancılık faaliyetleri ile ilgili çalışmalarını sosyal güvence kapsamına alacağız. Sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesini sağlayacağız. Orman içi ve civarında yaşayan orman köylüsüne ve kooperatiflerine ormancılık faaliyetlerinde öncelik vereceğiz.

DEVLETTE LİYAKAT VE SAYGINLIK

Devlette liyakat, kurumlarda özerklik ve saygınlık yeniden tesis edilecek. İsrafa, yolsuzluğa ve kayırmacılığa karşı cezai yaptırımları artıracak, bu suçlarda zamanaşımını kaldıracağız. Affetme, üstünü kapatma değil, üstüne gitme dönemini açacağız. Üst düzey yöneticiler dışındaki tüm kamu görevlilerinin atamalarını merkezi sınavla gerçekleştireceğiz. Aileler paramparça olmayacak, çocukların eğitimleri yarıda kalmayacak. Aile ve eş durumundan bekleyen atamaları derhal yapacağız. Rotasyon adı altındaki sürgünlere son vereceğiz. Eşit işe eşit ücret ilkesi egemen kılınacak, emekli maaşları ve ikramiyelerinin belirlenmesinde kamu görevlilerine yapılan tüm ek ödemeleri hesaba katacağız.

 

HALK DEĞİL, DEVLET KEMER SIKACAK, DEVLETTE İSRAF SON BULACAK

Halk değil, devlet kemer sıkacak. İsraf ekonomisi son bulacak. Devleti şeffaflaştıracağız. Halk devletine güvenecek. Bilgi Edinme Kanunu’nu şeffaflığı artıracak şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Kamu İhale Yasası’nı AB standartları temelinde yeniden düzenleyeceğiz. Kamu alımlarını ve başta özelleştirmeler olmak üzere tüm ihale süreçlerini şeffaflaştıracak ve internet ortamından takibini sağlayacağız. Kamunun işleyişinde ticari sır kavramını daraltacağız. Devleti yönetenlerin güncel mal bildirimlerinin kamuoyunun bilgisine sunulmasını zorunlu kılacağız. Tüm devleti kapsayacak bir yolsuzlukla mücadele stratejisi geliştireceğiz. Rüşvet ve yolsuzluk suçlarında yargı süreçlerini hızlandıracak, cezaları artıracak, bu suçlarda zaman aşımını kaldıracağız. İtibar adı altında gerçekleştirilen tüm gereksiz harcamalara son vereceğiz. Ülkemizin saraylara, saltanata, şatafata değil; sadeliğe, bilgiye ve kültüre ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sarayda değil, evinde oturacak ve Çankaya Köşkünde görev yapacak.

 

SİYASİ AHLAK YASAMIZ HAZIR

Tabii ki Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında, Millet İttifakı’nın Meclis çoğunluğunda Siyasi Ahlak Yasasını çıkaracağız. Devleti yönetenler zenginleşiyorsa millet yoksullaşıyordur. Siyaset asla bir zenginleşme aracı olmayacak. Türkiye’nin para sorunu yok, kaynak sorunu yok, siyasi ahlak sorunu var. Türkiye’nin namuslu, ahlaklı dürüst siyasetçilere ihtiyacı var. Bizim iktidarımızda siyaset ve yönetim her alanda saydam olacak. Medya patronları devletle iş yapmayacak. Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu değişecek, önce siyaset özgürleşecek.

Zor günlerden geçiyoruz. Memleketi bu hale getirenler, memleketi yönetenlerdir. 24 yıldır İstanbul’u, 16 yıldır Türkiye’yi yönetiyorlar. İstanbul’a da Türkiye’ye de ihanet ettiler. Ama unutulmasın ki umudumuz, inancımız var. Gücümüz var. Geriye kalan gayret etmek, çok çalışmak. Önce 24 Haziran’da tüm hemşerilerimizi sandık başına davet ediyorum. Oylarını kullandıktan sonra, sandıklar açılınca da oy sayımında sandık başlarında durmalarını rica ediyorum. Herkes bir sandık görevlisidir ve herkes oyuna sahip çıkmakla görevlidir. Biz tüm görevlilerimizle sandık başında olacağız.

Yine utulmasın ki dert bizdeyse, derman ellerimizdedir. Başaracağız. Çünkü

İnsanlarda tek güzel kanun,

suyu ışık yapmaları,

düşü gerçek yapmaları,

düşmanı kardeş yapmalarıdır.




Bu haber 1585 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI