thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



TEB KOBİ Akademi Eğitim Programı Çanakkale'de Düzenlendi

Tarih: 18-10-2018 14:37:53 + -


Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından Kolin Otel’de düzenlenen Türk Ekonomi Bankası Kobi Akademi Eğitim Programı, Çanakkale iş dünyasını bir araya getirdi.


TEB KOBİ Akademi Eğitim Programı Çanakkale'de Düzenlendi

Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından Kolin Otel’de düzenlenen Türk Ekonomi Bankası Kobi Akademi Eğitim Programı, Çanakkale iş dünyasını bir araya getirdi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yanı sıra, programa Çanakkaleli iş adamları ve KOBİ’ler katılım gösterdi. TEB Kobi Bankacılığı Kıdemli Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz ile ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran’ın açılış konuşmalarının ardından söz alan Başkan Gökhan; “TEB Kobi Akademi’ye özellikle teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bu çalışma Çanakkale’de ilk defa yapılıyor. Ama tam zamanında geldiler. Bu aktarımları iş adamları dört kulakla dinleyecekler diye düşünüyorum. Çünkü sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Hem KOBİ’lere, hem tarıma, hem belediyelere ciddi kaynak aktarmakla beraber aynı zamanda eğitim de veriyorlar. Bu çok önemli. Kaynağı aktarırsınız ama bu kaynağın doğru yönlenmesi için eğitim sürecine de katkı vermek bir yerde sosyal sorumluluk projesi olduğunu düşünüyorum” dedi.

KOBİ’lerin ülke ekonomisinde önemli bir yer tutuğunu vurgulayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “KOBİ’lerin ülkede çok önemli sektör olduğuna inanmaktayım. Bu bakımdan kobilere güçlü işletmeler olmaları için, rekabet edebilir hale gelmeleri için çok önemli bilgiler aktaracaklar, buna inanıyorum. Değişen piyasa koşullarına hızlı uyum sağlamaları, bölgeler arası dengeli büyüme, işsizliğin azaltılması ve iş alanlarının açılması konusunda katkıları çok olacaktır. Bu ekonomik sıkıntılı dönemde bizlere ufuk açacaklar ve yolumuzu bulmamızı sağlayacaklar diye düşünüyorum. Çünkü hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bolluk döneminde hep beraber mutlu bir yaşamımız vardı. Para çoktu, biraz da har vurup harman savurduk. Sonunu düşünmedik, analiz edemedik. Çünkü işler iyiydi. Ama geldiğimiz bu noktada, yeni kaynak bulma noktasında, ihracat ve teknolojik gelişme noktasında yeni fırsatları yakalamak konusunda zorlanıyoruz. Bize bugün burada ne yapabiliriz, makul kaynakların neler olabileceğini, faiz oranları düştüğünde bunların kobilere nasıl aktarılacağını bizlere anlatacaklardır. Kobiler hepimizin malıdır. Çok ciddi istihdam kaynağı. Onların varlığı ve sürdürülebilir olması çok önemli. Dolayısıyla bu eğitimler de çok önemli” şeklinde konuştu.

Ekonomik gelişmenin en önemli koşullarından birinin de hızla gelişen teknolojiyi yakalayabilmek olduğunu belirten Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Günümüzde en önemli sorun, hız. Teknoloji ve bilişimdeki ivme o kadar hızlı artıyor ki, yılbaşında üretilen bir aracın teknolojisi yılsonunda eskiyor, değişiyor. Bunlara hazırlıklı olmamız, bilgili olmamız lazım. Çanakkale’de yapılan üretimlerin gelişmesi için ülke ve dünyanın hızına uyması için neler yapılması gerektiğini de ayrı olarak değerlendirmemiz lazım. Ülkem için umutsuz değilim, sıkıntılar geçer ama yeniden değerlendirme yapmamız lazım. Kendimizi geliştirmemiz ve çok hızlı hareket etmemiz lazım. Bürokrasiyi bir tarafa atacağız, birbirimize güveneceğiz” dedi.




Bu haber 2204 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI