thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Tarihe Engelsiz Erişebilirlik” Edes Hibe Projesi Başlıyor!

Tarih: 23-09-2017 05:54:45 Güncelleme: 23-09-2017 06:48:45 + -


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ‘Engelliler Destek’ programı kapsamında Çanakkale Valiliği koordinasyonunda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığında bir ilk gerçekleştirilerek ‘Tarihe Engelsiz Erişebilirlik’ projesi uygulamaya konuluyor.


“Tarihe Engelsiz Erişebilirlik” Edes Hibe Projesi Başlıyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ‘Engelliler Destek’ programı kapsamında Çanakkale Valiliği koordinasyonunda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığında bir ilk gerçekleştirilerek ‘Tarihe Engelsiz Erişebilirlik’ projesi uygulamaya konuluyor.

 

‘Tarihe Engelsiz Erişebilirlik’ Edes Hibe Projesi ile ilgili olarak Çanakkale Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir açıklamalarda bulundu. Başkanlık olarak hedeflerinin engelli tüm vatandaşların Tarihi Alanlarını görmesini sağlamak olduğunu belirten Kaşdemir; “Hibe alınan projemizin süresi 6 ay ve bütçesi 99.584,50 TL’dir. Hazırlık çalışmaları kapsamında Bakanlık uzmanlarının katılımı ile 3 toplantı gerçekleştirilmiştir. Projemizin hedef kitlesi 15 yaş ve üstü engellilerle ilgili duyarlılık ve farkındalığın geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Proje kapsamında Çanakkale Tarihi Alan’da görme ve işitsel engelli bireyler, aileleri, Tarihi Alan Kılavuzları ve Başkanlığımızın tüm personeli ile farkındalık ve duyarlılık eğitimleri ile sosyal kaynaştırma etkinlikleri gerçekleşecektir” dedi.

 

ENGELLİ TÜM BİREYLER TARİHE ENGELSİZ ULAŞABİLECEK!

Proje detaylarını açıklayan Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; “Öncelikle temel amacımız engelli bireylerin tarihe engelsiz ulaşabilmesidir. Her bireyin Tarihi Alan’ı gezip görecek yeterli bütçesinin olmaması, bunun yanında, bir işaret dili tercümanı ve refakatçi ile gelmesinin maliyetinin de yüksek olduğu göz önünde bulundurularak örnek pilot uygulama olan bu proje kapsamında çeşitli çalışmalar yürütülecektir. Bu kapsamda, tanıtım videolarımızdan bazılarına işaret dili tercümanı, Braille alfabeli kabartma teknikleri uygulaması ve sesli kitap ile daha çok engelli bireye erişilmesi sağlanacaktır. Böylelikle engelli hedef kitlemiz sosyal hayatın içine dahil edilmiş olacak ve engelsiz hedef kitle ile iletişim ve farkındalık arttırılacaktır. Bu kapsamda eğitim atölyeleri ve sosyal kaynaştırma etkinlikleri yapılacaktır” dedi.

Tarihe Engelsiz Erişebilirlik’ Edes Hibe Projesi, paydaşları arasında Çanakkale Görme Engelliler Derneği, Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu belirten İsmail Kaşdemir; “Sosyal sorumluluk projemizin sürdürülebilirliği kapsamında proje sonrasında basım-yayım çalışmaları ihtiyaca göre Başkanlığımızca desteklenecek ve Türkiye genelinde engelli kurum ve kuruluşlarına dağıtımı yapılacaktır. Bu doğrultuda, hem daha çok engelli bireye ulaşılacak hem de farkındalığın arttırılması sağlanacaktır” dedi.

 

Yapılacak Kaynaştırma Etkinlikleri

  1. Tanışma Etkinliği (22.09.2017)
  2. Tarihi Alan Gezisi (29.09.2017)
  3. Piknik Organizasyonu (08.10.2017)
  4. Eğitim Atölyesi (Aralık ayı boyunca)


HABER VİDEOSU





Bu haber 4366 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI