thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Sosyal Devletiz Ama Fazla Sosyalleşildiği Zaman..”

Tarih: 13-02-2020 08:03:46 Güncelleme: 13-02-2020 20:08:46 + -


ÇTSO şubat ayı meclis toplantısında konuşan ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, iş insanları olarak umutlu olduklarını açıkladı. İŞKUR'un yayınladığı verileri üyelerle paylaşan Semizoğlu; "Türkiye genelinde iş yerlerinin yüzde 19,3’ü istihdamın artacağını ön görürken, Çanakkale’mizde bu oran yüzde 27,8” dedi.


“Sosyal Devletiz Ama Fazla Sosyalleşildiği Zaman..”

ÇTSO Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de katıldı. ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu yaptığı açıklamada, “Her zaman dediğimiz gibi iş dünyası güven ortamında şevki artan bir camiadır. Çanakkale birçok konuda lider, şampiyon. Tabi hepimizin destekleri ile oluyor. İŞKUR tarafından 2019 yılında Türkiye’de 1 milyon 490 bin 276 kişinin işe yerleştirildiği bu sayının Çanakkale için 8 bin 463 olduğu açıklandı. İstihdam seferberliği kampanyasında sonucunda bize verilen hedef  7 bin 500 idi. Biz hedefi 8 bin 463 olarak gerçekleştirmişiz. Çanakkale’de işsizlik oranı Türkiye ortalamasının hemen hemen yarısında. İş verenler vasıflı eleman bulamamaktan şikayet ederken, iş arayanlar masa başı iş istiyor. 2019 yılında Çanakkale’de ödenen işsizlik ödeneği ise toplam 47 milyon TL. Aslında Çanakkale’de işsizlik yok, Çanakkale’de ve hatta Türkiye’nin birçok yerinde iş beğenmeme var. Fazlasıyla sosyal bir devletiz ama fazla sosyalleşildiği zaman insanlar çalışacağına evde oturarak sosyal destekler alabiliyorlar. Bunların revize edilmediği gerektiğini düşünüyorum. 2018 yılında 23 milyon olan işsizlik ödeneği 2019 yılında 47 milyon olarak ödenmiş. İŞ-KUR’un istatistiklerine göre Çanakkale’de iş dünyası yine umutlu. Türkiye genelinde iş yerlerinin yüzde 19,3’ü istihdamın artacağını ön görürken, Çanakkale’mizde bu oran yüzde 27,8” dedi.

 

"OTOGARIN FİZİKİ DURUMU REZALET"

İlçe minibüslerinin şehir hastaneye gitmemesi ile ilgili de konuşan Semizoğlu, “Zamanında il trafik komisyonu böyle bir karar almış. Bu konu çok uzun süredir odamızın gündeminde. Belediye ile 7-8 defa görüştük. Otogar Çanakkale’mizin girişi. Otogarın fiziki durumu rezalet. Bekleme salonu yok. Biz 4 yıldır gelen yolcuyu bekleme salonu konusunda tuvaletlerin iyileştirilmesi konusunda bir arpa boyu yol kaydedemedik. Bunun siyasi malzeme olarak yapılası beni daha da üzüyor. Bu sorunun Çanakkale halkı için çözülmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

DALIŞ TURİZMİ 27 MAYIS’TAN İTİBAREN BAŞLAYACAK

Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir 2020 yılı ile ilgili bilgi verdi. Çanakkale’de yabancı turist sayısında düşüş olduğunu söyleyen Kaşdemir, “Önceden Çanakkale’ye ANZAC’lar çok gelirdi. Çanakkale daha çok şehitlik turlarıyla ön plana çıkıyor. Son zamanlarda başka alanlarla ön plana çıkmaya başladık. Örneğin dalış turizmi. Orası biliyorsunuz dalışa yasak bir bölgeydi. Herkesin sahip olmak istediği yerlere dalış yaptırmaya inşallah 27 Mayıs’tan itibaren başlayacağız” şeklinde konuştu.




Kaynak: https://www.canakkalekalem.com

Bu haber 2362 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI