thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Ceylan: “Vatan Savunmasının Sözleşmesi Olmaz”
Tarih: 18-01-2023 07:26:50 Güncelleme: 18-01-2023 07:29:50 + -


CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, sözleşmeli memurların kadroya alınmasına da kapsayan kanun teklifinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerinde yaptığı konuşmada Uzman Çavuşlara kadro verilmesini teklif ederken, “Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz arkadaşlar. Terörle mücadelede her daim en ön saflarda mücadele eden, sınır ötesi operasyonlarda akla ilk gelen unsurlarımızın göz bebeği uzmanlarımıza daha fazla önem vermeliyiz” diye konuştu.


Ceylan: “Vatan Savunmasının Sözleşmesi Olmaz”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmelerinde yaptığı konuşmada uzman çavuşlar için kadro istedi. Özgür Ceylan, teklifin alelacele Komisyondan geçirilmeye çalışılan bir kanun teklif olduğunu ileri sürerken, “Teklif, bu hâliyle pek çok sözleşmeli çalışanımızı maalesef kapsamıyor, pek çok kesimden vatandaşlarımız bize ulaşarak kadro taleplerini iletmemizi istiyor” dedi. Özgür Ceylan, üyesi olduğu Millî Savunma Komisyonuyla ilgili uzman er ve erbaşların sesini duyurmak istediğini ifade ederken, “Bu kanuni düzenlemenin otuz yedi yıldır biriktirdiği bir sorun bugün Komisyonumuzun önergemize vereceği destekle çözüme kavuşabilir” diye konuştu.

 

Özgür Ceylan, 1986 senesinde çıkarılan Uzman Erbaş Kanunu’yla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin erbaş kadrolarında devamlılık arz eden teknik ve kritik görevlerde yetişmiş personel ihtiyacını karşılama hedefinin amaçlandığını hatırlatırken “Uzman çavuşların 55 yaşına kadar çalışmalarının sağlanması ve 40 yaş üstü uzman çavuşlardan komando birliklerinde görev yapanlara kadro verilmesi düzenlemesi eksiklikler taşımış olmasına rağmen partimiz tarafından desteklenmişti. Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz arkadaşlar. Terörle mücadelede her daim en ön saflarda mücadele eden, sınır ötesi operasyonlarda akla ilk gelen unsurlarımızın göz bebeği personeli, personel uzmanlarımıza daha fazla önem vermeliyiz” diye konuştu.

 

Özgür Ceylan, uzman çavuşların ve diğer sözleşmeli askeri personelin de eşleri, çocukları, ana babaları olduğunun akıllara gelmediğini ileri sürerken, “En ağır şartlarda görev yapan bu gençlerimize devletin kadro hakkını çok görmesi kabul edilemez. Amasız, fakatsız, tüm branşlardaki uzman çavuşların kadro görevlerine atanması daha fazla gecikmeksizin yerine getirilmelidir” diye konuştu.

 

“TEK DERTLERİ KADRO DEĞİL”

Uzman Çavuşların tek sorununun kadro olmadığı belirten CHP’li Özgür Ceylan, “Evet, kadro işin en can alıcı kısmı. Yıllardır çözülmemiş bir mesele de astlık üstlük münasebetlerinin dahi düzenlenmemiş olmasıdır. İçişleri Bakanlığına bağlı komutanlıklarda görevli uzman erbaşların TSK İç Hizmetleri Yönetmeliği’ne mi, yoksa Jandarma ve Sahil Güvenlik Hizmet Esasları Yönetmeliği’ne mi, yoksa her ikisine mi tabi oldukları netleştirilmelidir. Söz konusu personelin göreve başladıktan sonra atama ve tayinlerde kadrolu personele göre garnizon hizmet sürelerinde farklılıklar bulunmaktadır. Sözleşmeli personelin görev esnasında sağlık problemleri yaşaması durumunda muharip görevlerden alınarak kadrolu personel gibi yardımcı hizmetlerde kullanılmadığı, sözleşmelerinin feshedildiği bilinmektedir” dedi.

 

“TSK’DA TECRÜBE AKTARIMI İÇİN KADRO ŞART”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Vatan savunmasında ve terörle mücadelede kadrolu personelle aynı koşullarda görev yapan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinin Türk Silahlı Kuvvetlerinde tecrübe aktarımı için de faydalı olacağını belirtti. Ceylan; “Bir emirle gözünü dahi kırpmadan ölüme giden, dünyanın en zor mesleğini icra eden kahraman güvenlik personelimize karşı kadro, bu milletin borcudur” diye konuştu. Özgür Ceylan, jandarmada olduğu gibi TSK'deki tüm uzman çavuşların kadrolu olması gerektiğini belirtirken, “Anayasa’mızda yer alan “eşitlik” ilkesine uygun şekilde vatan savunmasında görev yapan personel arasında eşitsizliğin giderilmesi bakımından Milletvekilimiz Murat Bakan’ın kanun teklifinin bu teklifle birleştirilmesini, teklifimize destek vermenizi bekliyoruz. Gelin, burada hep birlikte terörle mücadelede en fazla şehit veren uzman çavuş camiamızın kadro isteklerini yerine getirelim diyor, tüm grupların desteğini bekliyorum” diye konuşarak uzman çavuşlara kadro verilmesi teklifine destek istedi.

 

CHP’nin Kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bulunan muvazzaf uzman erbaş, onbaşı ve çavuş kadrolarına atanırlar, aynı unvanlı kadro olmaması halinde ise anılan kurumların kadro cetvellerini Cumhurbaşkanınca belirlenen kadrolara atanmasına ilişkin önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi.




Bu haber 1571 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI