thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Siyaset Kızışıyor!

Tarih: 05-02-2018 06:10:21 Güncelleme: 05-02-2018 06:53:21 + -


2019 yılında yapılacak olan yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlere henüz iki yıl var iken; Çanakkale siyaseti bir anda hararetlendi. Peş peşe yapılan CHP ve MHP Kongrelerinin tamamlanmasının hemen ardından iddialar ve tartışmalar bir anda başladı. Siyaseti bir anda hararetlendiren isimler ise; AK Partili Ayhan Gider ve CHP’li Ülgür Gökhan oldu.


Siyaset Kızışıyor!

2019 yılında yapılacak olan yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlere henüz iki yıl var iken; Çanakkale siyaseti bir anda hararetlendi. Peş peşe yapılan CHP ve MHP Kongrelerinin tamamlanmasının hemen ardından iddialar ve tartışmalar bir anda başladı. Siyaseti bir anda hararetlendiren isimler ise; AK Partili Ayhan Gider ve CHP’li Ülgür Gökhan oldu.

 

İl Kongresinde yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı başkanlığı süresince çalışmamakla eleştiren AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, Gökhan’ı Belediye’nin imkânlarının CHP kongresinde kullandırmasıyla tartışmaları başlattı. Gökhan ise Gider’e cevabı “Savcılık orada şikâyet etsin” diyerek cevap verdi. Basın mensuplarıyla buluşan Ayhan Gider Gökhan’ın cevabına; “Belediye imkânlarının kongrede kullandırıldığını sağır sultan duydu. Eski il başkanları iddia sahibi gitsin onu mahkemeye versin” oldu.

 

“ÇANAKKALE İÇİN NE KADAR ÇALIŞTIĞIMIZI EN İYİ AYHAN GİDER BİLİR”

 

AK Parti Çanakkale Milletvekilinin kongrede yaptığı konuşmada Çanakkale Belediyesi ve Ülgür Gökhan hakkındaki iddialar üzerine Gider’e çağrıda bulunan Ülgür Gökhan, iddialarının doğruluğuna inanıyorsa savcılığa gitmesi çağrısında bulundu. Ülgür Gökhan, Ayhan Gider’in basına da yansıyan sözlerini meclise okudu; “Sayın Milletvekilimiz Ayhan Gider kongrede sanırım bir konuşma yapmış. Bunlar basına da yansımız. Kendisi demiş ki; “Adliye binası, Özel İdaresi gibi alanlar için önerilerimiz var, Belediye başkanı yaptırmıyor. Buralara proje yapmayan başkanın ne karı var biliyor musunuz? Adam iş yapmayı sevmiyor 16 yıldır hiçbir iş yapmıyor. Çanakkale için bir derdi yok” demiş. Üstelik bir de iddiası var Ayhan beyin Belediyenin imkanlarını CHP kongresi için kullanmışım. Bunun için ayrıca ‘Sende biliyorsun, biz de biliyoruz, kullandırdın demiş. Kendisi ile genel sekreterlik döneminden bu yana uzun yıllardır birlikte, yan yana mesai yaptık. Ne kadar Çanakkale için çalıştığımızı en iyi kendisi bilir” açıklamalarında bulundu.” ifadelerini kullandı.

 

GÖKHAN’DAN GİDER’E “SAVCI ORADA, ŞİKÂYET ET”

 

“Bunları bir milletvekili söylüyor. Bu açından bu son derece önemlidir. Özellikle sende biliyorsun bizde biliyoruz, belediye imkanlarını kullandırttın demek bir suç duyurusudur. Benim belediye imkanlarını herhangi bir partinin lehine kullandıra bilme şansım yoktur. Yasalar buna asla izin vermez. Eğer sen de biliyorsun, bende biliyorum demişse Sayın vekilime sesleniyor, istirham ediyorum; Başsavcıya bir telefon etmeniz yeterlidir. Arayın söyleyin gelip araştırsın incelesinler. Bir başka vekilimiz söylese asla cevap vermem, Ayhan Gider ile kişisel ilişkilerimizden ötürü cevap veriyorum” dedi.

 

“BU İDDİALARI ESKİ İL BAŞKANI VE MERKEZ İLÇE BAŞKANIM ORTAYA ATTILAR”

 

Milletvekili Ayhan Gider’in iddialarını ilk ortaya atan kişilerin ise eski CHP İl Başkanı Nejat Önder ve Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş olduğunu açıklayan Ülgür Gökhan sözlerine şöyle devam etti; “Bu iddiaları ilk olarak eski İl Başkanım ve Merkez İlçe başkanım ortaya atarak bunlara koz verdiler. AK Parti’de şimdi bunları konuşuyor. Asla kimseye belediye imkânlarını kullandırmanın ötesinde ne bir baskı, ne bir tehdit ne de bir şantaj yapılmamıştır. Bu iftira atılınca bana; getirin kardeşim belge fotoğraf dedik. Fotoğraf bile çıkmadı. Belediye işçilerimizi tehdit ettiğimizi söylediler. Çağırdık sendika yöneticilerini araştırın, bize getirin geleni yapalım dedim. Üç günde kendisine süre vermiştim. Kongre yapıldı bitti. Ne gelen var ne giden. Sendika başkanımız da çıktı açıkladı böyle bir şey olmadığını. Bu konular iftira olduğu için mecliste Sayın Ömercioğluna mecliste konuşmayın diye rica etmiştim. Sayın milletvekili de bu işe bulaştı bir tarafından. Bu işin bileni varsa; gelsin konuşalım gereğini de yaparız” dedi.

 

“SAYIN VEKİLİM BİR TELEFON KADAR YAKINSINIZ ARAYIP SORUN”

 

Adliye Binası ve İl Özel İdaresi üzerinden belediyeye eleştiride bulunan Milletvekili Ayhan Gider’e yanıt veren Ülgür Gökhan; “Belediye meclisi olarak Adliye Binası alanı için gerekli meclis kararı aldığımızı geçtiğimiz aylarda da defalarca açıklamıştık. Şu an ki Adliye binamızın olduğu yer meydan olarak belediyenin planında yer almaktadır. İlk meclis dönemlerinde bunu AK Partili arkadaşlarımızla birlikte onayladık, kurul kararı da bu konuda karar almıştı. Sayın vekilimizin bilgisine. İl Özel İdaresi için Valimizi ziyaret ettim. Koruma kurulunda konu gündeme geldi. Bu kararın bir ay ertelenmesini dile getirdim; İl Özel İdaresi ve arkasında kalan arazilerin hazineye kalması ve yeşil alan yapılması konusunda çalışma olduğunu belirttim. Mecliste bu konunun konuşulduğunu, İl Özel İdaresinin bu konuda kararı olduğunu hatırlattım. Büyük binada GMKA ve Kooperatife ait yerler var o ikisini çözün dedik. Valimize de söyledim GMKA’yı biz hallederiz dedim kendisi olumlu karşıladı. Biz bunu bir ayda çözebiliriz diyerek kuruldan izin aldık. Çalışmalar şu an başlatıldı, önümüzdeki meclise bu konuyu getirerek görüşeceğiz. Sayın vekilimizin bize sormasını beklerdik; bu konularda çalışmalarımız var en azından bize bir telefon kadar yakınsınız arayıp sorsanız daha iyi olurdu” dedi.

 

GİDER’DEN GÖKHAN’A YANIT: “SAĞIR SULTAN BİLE BİLİYOR!”

 

Belediye Meclis Toplantısında da gündeme gelen “Belediye imkânları CHP kongresinde kullanıldı” iddiaları üzerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yanıt vermişti. Gökhan’ın cevapları ve “Savcılığa Gitsin” önerisi üzerine AK Parti Milletvekili Ayhan Gider; “Belediye imkânlarının CHP kongresinde kullandırıldığı iddialarını sağır sultan bile biliyor. Dün neden aklına gelmiş savcılığa gitmek? İl başkanı söylediğinde neden gitmemiş? Gündemde o kadar yer alınca mı aklına gelmiş. Savcılık, valilik bunları boş versin, kullanmasın Çanakkale halkı rahat etsin. Ülgür Gökhan başkanla tabi ki ortak mesaimiz oldu, birçok projede birlikte çalıştık. Bizim söylediğimiz o değildir. Bizim söylediğimiz; maalesef başkanın ilk gündemi parti içi meseleler. Bu yeni bir şey değil. Çanakkale’nin gündemine gelen konular sürekli parti içi meseleler, başka partilerle uğraşmak ondan vakit kalırsa da belediye işlerine bakmak. Bu bizi cidden rahatsız ediyor ve kongrede neler yaşandığını da; Ülgür Başkan eski siyasetçidir, eleştirilere çabuk sinirlenmez. Ama bu konu gündeme getirildiğinde nasıl çıldırdığını, kendinden geçtiğini hepimiz biliyoruz. Bir özür dilese konu kapanacak ama hırs var ya hırs, berbat bir şeydir” diyerek cevap verdi.




Bu haber 6946 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI