thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Semizoğlu Umut Saçtı: "Her Şey Daha İyi Olacak"

Tarih: 15-11-2019 08:06:00 Güncelleme: 15-11-2019 08:21:00 + -


Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası kasım ayı olağan meclis toplantısında konuşan ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Ekonomik olarak düzelmenin yoluna girdik. Biz Türk iş adamı olarak inatçı ve güçlüyüz gerçekten. Emre Alkin Hoca şunu söylüyor, ‘Bizim Türk iş adamları varlığı yönetemezler yokluğu yönetebilirler’ diyor. Çünkü varken her şey yürüyor zaten ama yokken gerçekten yokluğu da yönetebilme kapasitesine sahibiz. Asıl makbul olan yoku yönetmek zaten” dedi.


Semizoğlu Umut Saçtı:

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası kasım ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı Meclis Başkan Vekili Osman Turgay Kılıç’ın konuşmaları ile başladı. Kılıç konuşmasında, “Suriye’nin kuzeyinde Barış Pınarı Harekâtında Mehmetçiklerimize devletimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Canlarını kaybeden Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet dilerim. 2019 yılı dördüncü çeyreği yarışında ilk çeyrekte ekonomimiz ciddi yaralar aldı. Birçok sektör geriledi. Kısaca ekonomik denge bozuldu. Moral ve motivasyonla önümüze bakmalıyız. Özellikle Barış Pınarı Harekâtı’ndaki kararlı duruşumuz ile birçok sektörde hareketlilik başladı. Çanakkale 2019 yılının son aylarında turizmde ziyaret rekorları kırdı. Odamızın ciddi katkıları ile Troya Müzemizin açılması ziyaretçi sayımızı arttırdı. Dalış turizmini gelişmesi için yapılan çalışmalar ive kazandı. Güzle çalışmalar yapıldığını görüyorum. Birçok üyelerimiz ile ciddi emek harcıyoruz. Hiser projesinin önemli olduğunu düşüyorum. Çanakkale’nin ulusal ve uluslararasında alanda tanıtılması konusunda güzel bir proje.  Komitelerimizin yurt dışına katılımı çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

YURTDIŞINA YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞTIK

Daha sonra ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu geçtiğimiz ay yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Semizoğlu konuşmasının devamında,”57 üye aramıza katıldı. 25 kişi kaydını sildirdi. 7478 kişilik bir aileyiz. 2018 yılında ekonomik olarak ticaretimiz negatiften etkilendi. Durumdan kurtulma yolu olarak birçok şey düzelmeye başladı. Biz oda yönetimi olarak bu durumu fırsata çevirmek için üyelerimizin tecrübesini ve moralini yükseltmek için yurt dışına yönlendirmeye başladık. İspanya’ya gidip zeytinyağının kırsal alanlarına gidip amacına uygun geziler olsun istiyorum. Dış ülkelerin temsilcileri ve ataşeler ile ciddi diyaloglar kurmaya başladık. Yunanistan ataşesine ilk olarak ÇTSO’yu ziyaret edilmesi söylenmiş. Bu çok önemli. Yunanistan’dakiler ile birlikte burada forum düzenlemek istiyoruz. Belki krizler fırsata döner” Hiser projesi ile ilgili de konuşan Semizoğlu, “Hiser projesi çok önemli. Ülkenin ve Çanakkale’nin en parlayan yıldızı turizm sektörü Truva Yılı’yla başlayan turizm, parlayan yıldız haline geldi. Hizmet kalitesinin artması ve sürekliliğin artması yönünden çok önemli. Başarılı olacaktır. Komitedeki arkadaşlarımın önem vermesini istiyorum” dedi.

 

HER ŞEY DAHA İYİ OLACAK

Semizoğlu son olarak, “Ekonomik olarak düzelmenin yoluna girdik. Biz Türk iş adamı olarak inatçı ve güçlüyüz gerçekten. Emre Alkın Hoca TV100 kanalında program yapıyor ve şunu söylüyor, “Bizim Türk iş adamları diyor varlığı yönetemezler yokluğu yönetebilirler” diyor. Çünkü varken her şey yürüyor zaten ama yokken gerçekten yokluğu da yönetebilme kapasitesine sahibiz. Asıl makbul olan yoku yönetmek zaten. Onun için durmak yok yola devam. Sakın moral bozmayalım her şey daha iyi olacak” şeklinde konuştu.




Kaynak: https://www.canakkalekalem.com

Bu haber 3085 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI